Fotbal juniori

Și al doilea weekend al Cupei de vară Ghiroda a fost prolific pentru formațiile arădene: Viitorul 2013 și Atletico 2009 au devenit campioane, „argint” pentru Atletico 2011 și UTA 2009!





În ultimele două weekenduri, localitatea timișană Ghiroda a găzduit cea de-a treia ediție a turneului de vară dedicat copiilor și juniorilor. În urmă cu 10 zile, UTA și-a adjudecat trofeul la 2014 și locul 2 la 2008, iar Atletico a luat bronzul la generațiile 2010 și 2012. Dar, echipele arădene au făcut performanță și la finalul săptămânii trecute, după cum urmează:

Viitorul, prima la categoria de vârstă 2013

Echipa antrenată de Casian Maghici și Alex Hojda a terminat prima la categoria de vârstă 2013. La start s-au prezentat 12 echipe împărțite în patru grupe, rezultatele Viitorului în grupă fiind: 5-3 cu Atletico Timișoara, 14-1 cu Banatul cu 14-2 și 3-5 cu Celta Brașov. În semifinală, arădenii au trecut de Academia U Cluj Luceafărul cu 5-3, iar în finală s-au reîntâlnit cu Atletico Timișoara. Scorul după timpul regulamentar a fost egal, 2-2, Viitorul impunându-se la penalty-uri cu 5-4. „Îi antrenez de 3 ani pe acești băieți, împreună cu grupa 2012, care a luat și ea locul 4 la Ghiroda în urmă cu o săptămână. Au jucat foarte bine ambele grupe, sunt mulțumit de copii și prevăd o generație foarte, foarte bună la 2012-2013 la toate grupele de la cluburile din Arad. Încă o dată, Aradul va dovedi că are copii talentați. Urmează un turneu la finalul lunii, la Novaci, pe Transalpina, după care luăm vacanță. Trofeul obținut e meritul clubului Viitorul, au avut aport toți antrenorii de la club și bineînțeles conducerea clubului, cu Gio (n.a. Giovanni Catanzariti, președintele clubului) care oferă condiții bune de pregătire și de afirmare a copiilor noștri”.

Viitorul 2013 : Ianis Cornea, Matei Tulvan, Matei Rugan, Patrick Crișan (jucătorul turneului, cu peste 10 goluri marcate), Vlad Golomici, Amir Ianțoc, Kevin Moț, Ruhama Palcu, Alexandru Barna.

Atletico 2011 a trebuit să se mulțumească cu argintul

La categoria 2011, băieții lui Mihai Roșca au avut parcurs bun în grupă: 8-0 cu Kids Timișoara, 1-4 cu Inter Sibiu, 12-2 cu Celta Brașov și 4-1 cu Galaxy Timișoara. În semifinale, arădenii au trecut la penalty-uri de Oltenia Râmnicu Vâlcea, iar în finală s-au înclinat în fața celor de la Inter Sibiu (scor 1-5).  Madoș, Rareș, Borlan, Funău, Baltag, Gallzzioli, Barta, Buzea, Popa, Rozniciuc, Roman, Bâtea, Buchardt au jucat pentru Atletico.

Atletico 2009 nu a avut adversari

Ediția din această vară a turneului de la Ghiroda a mai adus două trofee în vitrina clubului Atletico Arad. Generația 2009, antrenată de Marcel Cîmpian și Flavius Stoica, s-a impus la categoria ei de vârstă. Arădenii au fost impecabili în faza grupelor, câștigând pe linie: 2-0 cu Academia Luceafărul Cluj, 4-1 cu Atletico Timișoara și 2-0 cu Juventus Timișoara. În semifinale, „galben-negrii” au trecut de CSC Ghiroda cu 2-1, iar ultimul act l-au câștigat în fața celor de la UTA, 3-0 la lovituri de departajare după 0-0 la finalul timpului regulamentar.

Cei doi antrenori au contat pe: Șuli, Căilean, Molnar, Mărgan, Băeșu, Fericean, Nădăban, Spătariu, Koncz, Sandu, Barbu, Lanevschi, Tănăsie, Ciubotaru, Cijevschi, Stoian.

UTA 2009 a pierdut trofeul la penalty-uri

Puștii lui Alex Nistor și Bogdan Burlă (angrenat cu FC Premiere la Supercupa României de minifotbal) s-au întors acasă cu medaliile de argint după ediția a treia a turneului organizat în localitatea timișană Ghiroda.

UTA 2009 a avut traseu excelent în grupă: 1-0 cu Kinder Tg. Mureș (gol Sherzad), 4-1 cu LPS Banatul (Sherzad 2, Orodan, Bodonea) și 2-0 cu Roma București (Sherzad, Cioară). În semifinale, roș-albii au trecut de Viitorul Arad cu 4-3 după lovituri de departajare (0-0 a fost la finalul timpului regulamentar, de la 11 metri au marcat Dehelean, Pelău, Drăgușin și Zachar).

În ultimul act, arădenii au fost învinși de Atletico tot în urma departajării, scor 3-0 pentru „galben-negrii”, după ce în timpul alocat meciului a fost 0-0. „Turneul de la Ghiroda a crescut de la an la an, echipele sunt foarte bune și preocupate de joc. Felicit întreaga echipă, care a depus un efort fantastic la doar câteva zile distanță de turneul reușit de la București. Portarul turneului a fost desemnat Alexandru Rametea, un copil foarte serios și talentat, îi mulțumim domnului Dan Țapoș pentru munca depusă cu portarii”, a punctat Alexandru Nistor.

Efectivul „roș-alb” de la turneu: Alexandru Rametea, Mihai Micu, Ianis Drăgușin, Matei Brad, Luca Dehelean, Vlad Rametea, Denis Pop, Răzvan Cioară, Denis Ile, Roland Sabău, Lucas Zachar, Elias Pelău, Ayan Sherzad, Petru Orodan, Albert Tomoioagă, Darius Bodonea, Denis Jimenez, Luca Stoica și Maximus Crăciun.

4 comentarii

  1. Sa va fie rușine sport arad,nu pentru mine dar pentru copii mei de la Viitorul care cred ca ar merita și ei sa fie trecuți cu numele pentru locul 3 și medaliile de bronz:Fador Alex,Lobont Adrian,Popian Razvan,Catanzariti Luca,Dragoiu George,Sârb Andrei,Bulzan David,Zvenca Angelo,Iorgov Radu,Moni Flavius,Burada David,Antochi Nari,Pocriser Patrick,Buda Denis,Scrob Patrick și Grunta Bogdan,dacă vreți va dau și argumente și este pentru prima data când scriu aici dar nu se poate asa ceva

    0
    0
    1. Flavius, mai cautati-ne si voi, ca nu vedem nici noi chiar tot ce faceti la copii … nu ne-a spus nimeni de grupa ta, imi pare rau, rezolvam astazi …

      0
      0
      1. Nu trebuie sa rezolvați nimic,mulțumesc oricum oare nu trebuia sa completați podiumul,cine a luat locul 3 sa puneți o întrebare,era atât de simplu,dar na,trăim în Romania

        0
        0
        1. colegul tău de club ne-a sunat si ne-a spus de grupele lui, nu ne-a spus de tine nimic, noi nu am stiut … iar de la Atletico și UTA am primit de la ei de la cluburi … chiar nu urmărim Turneele de copii de la Ghiroda, dar dacă primim informații facem articole … nici la voi pe site nu scrie nimic și trăim totuși în Arad …

          0
          0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button