Minifotbal, futsal

AC Luciano a fost la două minute de „careul de ași” la nivel național și calificarea în Champions League la minifotbal: „Dureros, dar îmi felicit băieții!”





Eliminare dramatică a arădenilor de la AC Luciano din lupta pentru medalii la Campionatul Național de Minifotbal, de la Râmnicu Vâlcea. În sfertul cu AEK Oradea, băieții lui Luci Hrincu și Cleo Horgea au  condus până în minutul 38, dar reduta lor a căzut până la ultimul fluier al arbitrilor.

După ce au produs marea surpriză a competiției și a anului în minifotbalul românesc, eliminând în exact șase jucători campioana en-titre, Nova Vita Târgu Mureș, AC Luciano a primit întări în cursul nopții de la Arad și Alba Iulia. Sergiu Popa și Andrei Vasinc și-au ajutat echipa să facă un meci bun în fața orădenilor la care evoluează și foștii lipovani, Paulevici și Codoban și să ajungă la 120 de secunde de calificarea în careul de ași.

Chiar dacă ieri a suferit o întindere, Iovu a tras de el și chiar a reușit să deschidă scorul în această dimineață, cu o execuție cu șpițul de la distanță. Ca și contra mureșenilor, Seba Huțan a scos tot, incluiv o lovitură de penalitate a celor de la AEK, însă în ultimele două minute de joc arădenii au avut un black-out. Orădenii au profitat și au întors meciul și soarta calificării prin reușitele semnate Iova și Balogh.

Așadar, la scorul de 1-2, AC Luciano spune adio „naționalelor” din Zăvoi, dar parcursul rămâne unul foarte bun. „A fost un meci extraordinar, cu un final dureros pentru noi, am fost la două minute de semifinale. Au fost clipe de neatenție, am luat două goluri în două minute și rezultatul a f ost întors. Înainte de egalare am avut noi  o mare ocazie, poate altul era finalul și noi am fi fost cei care s-ar fi bucurat. Oricum eu îi felicit pe toți băieții cu care am participat la acest turneu final, a fost un efort deosebit din partea lor. De exemplu, Sergiu Popa, chiar și având cu probelme familiale a revenit la Râmnicu Vâlcea și astăzi și a jucat. Iovu a evoluat ieri într-un picior, practic am câștigat două partide în șase oameni, nu am putut face nici o schimbare, deci cu atât mai merituos este locul obținut. Suntem prima echipă arădeană ce a ajuns în sferturile unui Campionat Național de Minifotbal, sperăm să mai vină și altele sau să reușim noi la anul să ajungem mai sus. Semifinalistele merg mai departe în Champions League, era un lucru extraordinar pentru noi și am fost extrem de aproape. Mulțumesc sponsorilor noștri, Policlinica Turcin și Afluent Terminal Sud, ne-au fost alături și le suntem recunoscători”, ne-a declarat Lucian Hrincu, antrenorul celor de la AC Luciano Arad.

Sebastian Huțan, Iosif Iovu, Manu Pantea, Cristi Negrea, Florin Istrate și Robert Kocsis au dus greul turneului pentru arădeni, Sergiu Popa mai evoluând vineri și azi, iar Andrei Vasinc doar în sfertul de finală cu AEK.

Competiția de la Râmnicu Vâlcea continuă cu semifinalele:

Ora 15:00
Golden Boys Bacău – AEK Oradea  0-1

Ora 16:00

Chedra TAX Ploiești – FC Buzău  3-2

Finala

Ora 20

AEK Oradea – Chedra TAX Ploiești  0-2

La final, AC Luciano a obținut premiul fair-play din partea organizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button