Șoimii Lipova

Ripensia s-a întors la Arad cu sete de răzbunare după eșecul cu UTA: I-a dat 5 Lipovei în amicalul de azi!





Ripensia s-a deplasat la Arad în trei zile de două ori pentru meciuri amicale. UTA a învins-o cu 3-2 pe trupa lui Cosmin Petruescu, care, însă, s-a răzbunat cu vârf și îndesat pe Șoimii Lipova. Divizionara secundă de pe Bega a trecut cu 5-0 de campioana seriei a VIII-a eșalonului terț, după ce a bătut-o și în urmă cu o săptămână acasă, însă doar cu 2-0.

Timișorenii au deschis scorul încă din minutul 2, printr-un execuție a lui Piftor, din numai 6 metri. Până la pauză, Ripensia a majorat diferența prin Golda, care a marcat din 14 metri.  Timișorenii au beneficiat și de un penalty în minutul 73, după un henț în careu al lui Pop. Golda a executat,Buta a respins însă doar până la Piftor, care a făcut „dubla” cu capul. Peste alte două minute, Golda a fost faultat în careu, iar Sokovic a marcat de la punctual cu var. Scorul final l-a stabilit Andrei Macrițchii, cu 4 minute înainte de ultimul fluier, cu un șut dintr-un unghi dificil.

Flavius Sabău se află în plin proces de schimbare a sistemului de joc (din 442 în 433) și alte mutări de ordin tehnic și tactic, cum ar fi folosirea fundașilor laterali pe picior invers. „Am schimbat sistemul de joc un pic. Până facem niște reglaje, pe faza defensivă, 100% o să avem de suferit. Cred că asta e principalul motiv pentru care am primit multe goluri, din situații foarte simple. Nu le-am rezolvat și am primit. Ba mai mult, primele goluri chiar au fost ridicole. Dar trebuie să ni le asumăm și pe acestea. Trebuie să învățăm din ele și să perfecționăm mai mult perioada de pregătire, pentru că nu am lucrat decât o săptămână în noul sistem de joc”, a spus antrenorul Lipovei la finalul testului cu „Ripi”.

După 2-3 cu UTA, Ripensia a bătut-o ieri pe CAO, cu 4-0 și azi pe Lipova, cu 5-0.  „Un joc bun făcut de noi. Sunt mulțumit de implicarea de care au dat dovadă băieții noștri. Atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic, au încercat să pună în practică ceea ce au pregătit la antrenamentele premergătoare acestor două jocuri, pentru că și ieri am avut un joc. Mi-am dorit foarte mult ca în acest sfârșit de săptămână să încercăm să jucăm 90 de minute pentru a ne apropia de ritmul competițional și, din acest punct de vedere, consider că ne-am atins obiectivele. Au fost două victorii la scoruri mari, zic eu. Cred că diferența de pe tabelă e cam mare față de realitate din teren. Chiar dacă sunt două echipe bune de Liga 3, etapa diferită de pregătire în care ne aflăm față de adversarii noștri a făcut ca diferența să fie atât de mare. Trebuie să rămânem echilibrați, pentru că numai așa putem să progrsăm nu am reliazat nimic. Avem încă două jocuri de verificare, după care vom trage linie. Speărm să vem toți jucători apți medical și disponbili pentru primul joc oficial”, a precizat Cosmin Petruescu, antrenorul Ripensiei, pentru liga2.prosport.ro.

Formații:

Șoimii Lipova: Iliescu – Aldan, Polgar. A. Popa, Gherasim – Sahli, Suslak, Bozian – Gavrilă, Filimon, Ban. Au mai intrat: Buta, Stoin, Dolga, I. Pop, Simion, N. Brad, Ciubăncan, Abrudan.

Ripensia Timișoara: Mosoarcă – A. Macrițchii, Rogac, Lalić, Fridrich – Coulibaly, V. Macrițchii – S. Dan, Taras, Piftor- Golda. Au mai intrat: Rus, D Ciurel, Sokovic.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button