UTA Arad

Antal crede că presiunea este pe FCSB în meciul de la Arad: „Sunt afectați, dar și mai motivați ținând cont că le-au mai rămas doar competițiile interne”





Duminică, FCSB vine la Arad să dea piept cu UTA, după eliminarea rușioasă suferită contra kazahilor de la Karagandy. Liviu Antal a fost titular în partida contra „roș-albaștrilor” din returul sezonului trecut, pierdută cu 0-1 la Arad, iar acum caută revanșa, sub forma punctelor pentru echipa sa.

Optarul „Bătrânei Doamne” consideră că presiunea este pe formația bucureșteană, cu atât mai mult cu cât a părăsit pe ușa din dos Conference League. „Va fi un meci greu, un meci așteptat de toată lumea. Din punctul meu de vedere presiunea e pe ei, le-au rămas doar competițiile interne. Au ieșit din cupele europene, cu siguranță se vor focusa pe campionatul intern. Cu siguranță i-a afectat meciul de aseară, dar asta cred că îi va și motiva. Ținând cont că au ratat o calificare, vor încerca să vină aici să câștige, să spele cumva rușinea. Nu trebuie să ne concentrăm pe ceea ce au făcut ei în ultimul meci, noi trebuie să încercăm să ne facem jocul, să facem un meci bun și – bineînțeles – să scoatem un rezultat bun. FCSB este o echipă imprevizibilă, au jucători cu o calitate individuală bună, pot oricând să prindă o zi fantastică, precum la meciul cu Craiova, sau una mai puțin bună. Pentru noi este important să jucăm fotbalul pe care ni-l dorim și să punem în practică ceea ce exersăm zilnic la antrenamente”, susține Antal.

La Pitești, în etapa trecută, faza singurului gol al meciului a pornit de la experimentatul mijlocaș ofensiv. Liviu Antal a recuperat un balon din picioarele unui adversar, a dezvoltat rapid faza, iar în momentul finalizării de efect, cu călcâiul, al lui Dangubic și el se afla în careu, poate într-o poziție și mai bună decât cea a croatului. „Tot timpul aștept pase, sunt un jucător de atac. Am fost surprins de execuția lui, dar plăcut.” În minutul 73, Antal a ieșit de pe teren, acuzând o accidentare: „Am avut o problemă medicală la genunchi, pe zi ce trece sunt mai bine. Am început antrenamentele normale, sper să fiu apt la ora meciului”

Deși UTA s-a despărțit de mai mulți atacanți în această vară și l-a adus doar pe croatul Dangubic, Antal a jucat în debutul acestui sezon tot în banda dreaptă, unde are mai mulți „rivali” pe post: „Concurența e binevenită, ne obligă să dăm maximum din ceea ce putem. Atâta timp cât va fi concurență, cu siguranță că vom fi toți la un nivel ridicat.”

Toate cele trei echipe românești au părăsit ieri UEFA Europa Conference League. Dacă Sepsi s-a prezentat onorabil la debutul în cupele europene, fiind învinsă la penalty-uri de Spartak Trnava, o echipă apropiată ca valoare, FCSB și CSU Craiova s-au făcut de râs cu kazahii de la Karagandy, respectiv albanezii de la Laci. „Nu este vorba doar despre valoarea campionatului, cred că țara noastră a ajuns în momentul acesta în care nu mai scoate prea mult capul în Europa. A fost o zi neagră pentru fotbalul românesc, din păcate. Domnul Hagi a spus acum câțiva ani că trebuie să ne trezim, pentru că altfel vom ajunge în astfel de momente și, din păcate, s-a adeverit. Atâta timp cât nu se investește, e clar că nivelul va scădea în continuare” e de părere Antal, care în cariera sa a evoluat inclusiv în grupele UEFA Champions League, după titlul câștigat cu Oțelul.

Cele aproximativ 3000 de bilete scoase inițial la vânzare pentru partida de duminică s-au epuizat în doar o oră și jumătate. „Este un lucru minunat că biletele s-au vândut atât de repede. Atâta timp cât joci cu publicul alături de tine, cu un stadion cât mai plin, este extraordinar. Ne bucurăm că oamenii sunt din nou lângă noi. Și la primul meci a fost o atmosferă senzațională, fotbalul fără spectatori nu are farmec. Este irelevant dacă unii spectatori vin să o vadă pe FCSB, noi trebuie să ne facem treaba și la sfârșit să îi mulțumim.”

Antal a disputat în total 14 partide contra FCSB-ului, în tricoul echipelor Oțelul Galați, FC Vaslui, Pandurii Târgu Jiu și UTA. Palmaresul său este de patru victorii (inclusiv în Supercupa României din 2011), un egal și 9 înfrângeri.

7 comentarii

  1. Te salut ANTAL pe tine și toți colegi tăi din lotul UTA ,sincer îți spun eu vin să văd Uta jucând un fotbal FAIN plăcut eficient și cu rezultate bune chiar numă interesează adversari vreau să îi bateți forța UTA forța ARAD DOAMNE AJUTĂ

    0
    0
  2. Presiune e pe toată lumea jucători de ambele părți și moment mai rar pe spectatori, care așteaptă sa fie,, castigati” pentru viitorul stadion arhiplin în urma jocului de 3 puncte. FCSB nu e rănită , e terminata. Varianta de lucru și mai speciala. Jucătorii lor sunt aleși pentru vânzare, calitate la vedere, dar previzibili ca echipa. UTA își poate intra,, în mana ”treptat dar necruțător. Când mai întâlnești echipa fără antrenor ?? BAFTA.!!!

    0
    0
    1. Domnule @Ionescu Gavrila….Atentie la Mistretul ranit…Nu vad in curand un antrenor cu blazon la turma,pentru ca si in cazul ca si-ar dori intr-adevar asta,il refuza toti profesionistii,pe rand..Olaroiu,Sumudica,Reghe,etc…Il refuza toti,pe acest fariseu,ipocrit….Ultimul antrenor maxim,i-a fost Protasov,apoi niste tentative sau altii foarte buni, pe care parnaiasul i-a mazilit repede…Hagi,Olaroiu,si neaparat trebuie mentionat Galca…
      Isi merita soarta!Ca sa vrei sa semnezi cu clica Behecali,inseamna ca ai BILE tari si ca jucator…Unicul a fost Dennis Man,care a fost trecut prin furcile caudine si i-a umflat conturile….Nu va avea nici UTA prea curand un asemenea jucator,dar nici ciobanul…Dar cine stie ce rasare din Academie?Pentru ca exista copiii,pe care-i stiu,excelenti….Inca sunt mici,se pot schimba multe…Despre care se va auzi…Garantat!

      0
      0
  3. Atentie mare la actorii Tanase, Coman, Octavian Popescu, care au prostul obicei sa cada in preajma sau in interiorul careului la orice contact fizic cu adversarul. Srigatele lor de „durere” au impresionat la fiecare meci din Liga 1pe foarte multi fluierasi, daca nu cumva pe toti.

    Mai putin pe cei care i-au arbitrat in dubla mansa cu FC Shakhter Karagandy. Acolo s-a vazut clar lipsa de capacitate fizica, forta, gabarit si anduranta la efort a „mingicarilor” de la FCSB. Cind nu mai pot alerga, incep sa se trinteasca pe jos si sa urle de propria neputinta.

    0
    0
    1. De asta ar trebui să fie mingea la careul lor nu la al nostru. Printr-un joc dezinvolt, UTA poate „aprinde” tribunele ca pe vremuri. In acel moment victoria este garantată. Jocul dictează spectacolul din tribune. Hai UTA!

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button