Pariuri sportive, gaming și casino

Dezastru pentru FCSB: Patru sezoane consecutive fără calificare în grupele cupelor europene





FCSB a fost eliminată din Conference League încă din turul 2 preliminar, cel în care a intrat în competiție. După 1-0 pe Arena Națională cu kazahii de la Șahtior Karagandy, echipa pregătită de Dinu Todoran a fost învinsă în manșa secundă (1-2) și a pierdut calificarea în urma loviturilor de departajare.

Clubul lui Gigi Becali bifează, astfel, al patrulea sezon consecutiv în care nu ajunge în grupele cupelor europene. Dimensiunea dezastrului este și mai mare în acest an, în contextul în care eliminarea a survenit foarte devreme, astfel că „roș-albaștrii” vor primi doar 350.000 de euro de la UEFA. În 2019, când a ajuns în Play-off-ul Europa League, FCSB a primit 1,3 milioane de euro. 

Potrivit estimărilor bazate și pe încasările scăzute din vânzarea biletelor, în acest campionat, vicecampioana va înregistra venituri cu 20% mai mici față de sezonul 2020-2021 și cu 40% mai mici față de sezonul 2019-2020. 

Salvarea ar putea veni din transferul lui Olimpiu Moruțan, unul care părea ca și făcut în ziua returului cu Șahtior. Galatasaray oferise mai întâi 8 milioane de euro și se părea că, până la urmă, ar fi acceptat să mărească oferta la 10 milioane, dar s-a răzgândit din două motive: 1. Gigi Becali a dezvăluit în presă detaliile afacerii; 2. Moruțan a fost cel care a ratat penalty-ul care a făcut diferența în „dubla” cu echipa care se afla în subsolul clasamentului primei ligi din Kazahstan.

„După ce am l-am văzut în ultimele 3 meciuri pe Moruțan, la revedere. Nici eu n-aș da banii ăia. Eu vorbeam de Moruțan de anul trecut. Acum, după ce a jucat și aseară, nu mai cer nimic. Nu-l mai vând, trebuie să-l mai antrenăm, cu ovăz, grăunțe. Moruțan nu merită nici 3 milioane la ora actuală”, a spus Becali după ce transferul a căzut.

Probleme și în Liga I

FCSB are un start anevoios de sezon și în Liga I. După eliminarea aproape șocantă în fața lui Șahtior Karagandy, elevii lui Todoran au fost la câteva secunde de înfrângere la Arad. Era 1-0 pentru UTA când s-a intrat în minutele adiționale, dar Ianis Stoica (18 ani) a egalat cu un șut în diagonală.

După mulți ani în care bookmakerii îi creditau pe „roș-albaștrii” cu șanse mari în lupta pentru titlu, traderii caselor de pariuri apreciază că CFR Cluj va avea o misiune mai ușoară în acest sezon. De exemplu, la Superbet, FCSB are cota 3.50 să câștige campionatul. Sezoanele trecute, în acest stadiu al competiției, cota „roș-albaștrilor” era între 2.00 și 2.50. Apropo de operatorul amintit, sunt oferite mai multe pariuri speciale pentru campionatul României. Puteți citi aici recenzia Superbet.

CFR a depășit-o pe FCSB și în clasamentul coeficienților UEFA. Campioana are 19.000 de puncte și va mai juca cel puțin zece partide în acest sezon european. Eliminată din Europa, FCSB are 17.500 de puncte. În anul 2017, FCSB avea 27.500 de puncte, iar CFR 1.000 de puncte (punctajul este calculat pe baza rezultatelor din precedentele cinci sezoane).

Galeria s-a revoltat: „Răbdarea noastră este din ce în ce mai limitată”

Ultrașii din Peluza Nord, care au revenit de curând alături de echipă, s-au revoltat după eliminarea din Conference League: „Am tot încercat să nu scriem la cald, la nervi, am zis să acordăm o șansă echipei și băieților și să fim noi cei care-l ignoră. Am încercat din inimă să fim alături de echipă (repetăm, alături de echipă), am susținut necondiționat acest club, am intervenit pe timpul, munca și nervii noștri în procesul privind palmaresul (unde micul pas înainte este făcut numai datorita implicării noastre), încercăm să strângem rândurile, să formăm iar un grup unit care să încurajeze echipa.

Ne luptăm cu acuzații, cu ironii, cu troli, cu galerii adverse, cu foștii colegi și prieteni de peluză, cu avocați, cu statul, cu miliția, cu… și cu… când de fapt singurul și unicul dușman al acestei echipe se află în lojă! (…) Suntem și vom rămâne alături de echipă dar răbdarea noastră este din ce în ce mai limitată…”.

Fanii îi reproșează lui Gigi Becali subminarea rolului antrenorului. Nu mai este niciun secret că finanțatorul face echipa și schimbările. FCSB ar fi putut câștiga meciul tur cu Șahtior la o diferență mai mare de scor, dar la pauză au fost introduși fotbaliști de 17-19 ani, iar nivelul jocului a scăzut, iar tabela a „înghețat” la 1-0.

Gigi Becali: viața pe Pământ e dragoste, distracție

Supărat din cauza criticilor care vin din toate părțile, Gigi Becali a anunțat că are de gând să se retragă din viața publică. „În primul rând vreau să vă spun că mai vorbesc doar 5-6 luni. Cred că anul acesta voi termina de tot cu viața publică. Atât cât mai vorbesc, vreau să înțelegeți un lucru. Viața asta, pe pământ, este un fel de dragoste, de bună dispoziție, de distracție. Doar nu o să mă stresez de la fotbal? Eu vreau să mă distrez. Cine nu joacă bine îl schimb. Încerc să refac ce s-a stricat”, a spus patronul FCSB-ului, într-o intervenție la Digisport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button