UTA Arad

UTA, printre cele patru cluburi amendate de FRF după jocurile din etapa trecută





Dincolo de atmosfera unică creată la meciul cu FCSB, suporterii UTA-ei care au umplut 75% din capacitatea arenei „Francisc Neuman” au adus o sumă frumușică în conturile grupării fanion a Aradului. Vorbim despre aproximativ 40 de mii de euro, bani importanți pentru bugetul formației arădene. Din aceștia, o foarte mică parte ia drumul Casei Fotbalului în contul unei amenzi aplicate clubului UTA ca urmare a petardelor venite dinspre sectorul galeriei „roș-albe”, dar și torțele aprinse inclusiv la tribuna I.

Sancțiunea aplicată de Comisia de Disciplină a FRF e de 5000 de lei, tot atât cât vor plăti și dinamoviștii pentru același gen de abatere. În schimb, rapidiștii au fost amendați cu 10 mii de lei din cauza incidentelor provocate de suporteri la meciul cu Farul Constanţa, desfăşurat vineri, pe Arena Naţională din Capitală, în timp ce constănțenii plătesc și ei 7 mii de lei fiindcă au călcat și ei pe bec cu ocazia aceleași dispute.

După deplasarea de mâine, de la Botoșani, „Bătrâna Doamnă” va juca din nou pe teren propriu sâmbătă, 14 august, de la ora 21,30, contra celor de la CS U Craiova. Rețeta financiară se anunță din nou importantă pentru club, fiind rost de un nou „sold out”.

13 comentarii

  1. Draga FRF, vad ca ești un organ jegos la fel ca și Guvernul. În afara de a cere, ști sa și oferi ceva fotbalului romanesc? Burleanul, te așteptăm la Arad, sa asiști la meciuri din mijlocul suporterilor.

    0
    0
  2. Am vrut sa ma abtin,dar nu pot sa tac….Din surse demne de incredere,din interiorul clubului,vreau sa va informez ca saptamana trecuta s-au vandut bilete si abonamente in valoare de 76.000 de euro (nu aproximativ 40.000 de euro cum este scris in acest articol). Pe langa acesti 76.000 de euro,s-au mai vandut tricouri,fulare si alte suveniruri cu sigla UTA pe ele in valoare de 91.000 de euro si asta intr-o singura saptamana.Daca facem un singur calcul….76+91=167……de mii de euro! Eu cred ca nici un club de fotbal din Romania nu a avut un astfel de succes financiar.Si daca tot vorbim de banii obtinuti din aceste vanzari (impreuna cu sponsorii echipei si altii care vor veni cu siguranta), propun clubului UTA,aducerea unui mijlocas de creatie si a unui atacant de gura portii. Nu ca nu am avea o trupa bunicica,dar chiar am fi plombati pe toate posturile. Hai UTA !!! Succes la Botosani…..

    0
    0
    1. Esti foarte prost informat! Problema e pe langa faptul ca scrii niste prostii demne de filmele cu prosti tip Adam Sandler, sunt unii oameni care te și cred.

      0
      0
      1. @Batrana Doamna….Nu vreau sa intru in polemici cu tine,din pacate sau din greseala ai un nume pe care-l respect prea mult.In primul rand,nu sunt din filmele cu prosti tip Adam Sandler (bravo,ai cultura cinematografica,dar se pare ca doar la filme de genul asta te uiti).
        Poate sunt din filme cu Denzel Washington sau Liam Neeson si sunt un justitiar care vreau transparenta la clubul meu iubit =UTA= Cand au inceput sa se vanda biletele erau vreo 2700 de abonamente.Toata presa din tara si cea aradeana au anuntat ca au fost 8500 de spectatori prezenti la meci (s-a vazut si la TV).Deci 8500-2700=5800 de bilete si abonamente vandute.40.000 de euro/5800=6,89 de euro un bilet.6,89×4,8=33 de lei un bilet,ceea ce inseamna ca toate biletele s-au vandut la peluza,niciununul la tribuna 2,tribuna 1 si tribuna oficiala (45,60 de lei biletul….sincer la oficiala nici nu stiu daca se vand bilete).Si aici vorbim doar de bilete,desi in aceasta perioada sau vandut si abonamente la pretul de 300,450,600 de lei un abonament.Intreaba-l pe Meszar cate tricouri rosii a vandut la sumele de 140 si 150 de lei bucata? Iti spun eu…….peste 3000.Fa si tu niste calcule si apoi vorbim.
        Sincer si eu m-am crucit cand am vazut aceste cifre,dar dupa ce am inceput sa fac niste calcule mi-am dat seama ca e adevarat.Si daca tu nu crezi aceste cifre,roaga pe cei de la contabilitatea UTA-ei sa dea in presa detaliat ceea ce au vandut in doar o saptamana.La vanzari la fel de mari si inaintea meciului cu U* Craiova….Haide UTA….hai baietii,de la Botosani putem veni cu un rezultat bun !!!!

        0
        0
        1. Nu esti prost,ci bubui de prostie crasa,am incercat din rasputeri sa fiu calm si diplomat,se pare ca nu reusesc…Poate imi vei calcula absolut tot ce am cumparat sau primit de prin anii 70…Merg la farmacie..Ce sa intreb?”Aveti ceva pentru UTA?”vre-un calmant?Oare cum te mai suporta pamantul?Nu stiu,nu pot intelege cum mereu apare cate un dobitoc ca si tine,mereu?Renunt,ma predau…

          0
          0
    2. tricouri de 91000 de euro ? tu te auzi ce prostii vorbesti? asta ar insemna cam 5000 de tranzactii cu o medie in jur de 20 de euro per tranzactie! că tu esti prost e cert, dar cum bine zice cineva aici, îngrijorător e că sunt mulți care de cred!
      Galeria care iubește clubul ăsta, nu va accepta să plătească clubul pt ,,show-ul” lor, si vor achita integral amenda, pt că nu-i așa…ei tin la UTA! De ce să plătească clubul pt pirotehniștii care stiau ca nu e voie , si se va lăsa cu amenzi, cand cu 5000 de lei asiguri vitaminizarea unei grupe de juniori o lună!

      0
      0
      1. Toți vorbiți aici în calitate de necunoscători….Toate tricourile din fan shop-ul UTA se vând la preturile de 140 și 150 de lei bucata (nu cu 14 și 15 lei bucata), de aici și apariția unor comentarii care par ok. Repet sau vândut peste 3000 de tricouri roșii cu sigla UTA săptămâna trecută, plus fulare și alte suveniruri ,la preturi pe care brandul UTA le merita. Iarăși mă repet……Doar 3000 de tricouri vândute cu 140 lei fac o anumită suma.Calculeaza și tu Aline și apoi transforma în euro……

        0
        0
        1. Sa zicem ca e asa cum spui. Reteta cu biletele se poate face la fiecare etapa acasa daca echipa joaca bine si e acolo in primele 6 ptr locurile din play-off. Deci la fiecare meci se pot scoate bani frumosi din bilete ca abonamente vor mai fi o saptamana sau doua. Dar reteta la tricouri nu cred ca va fi in fiecare saptamana cand UTA va juca acasa ca deja peste 3000 de oameni si-au luat ceva. Si eu merg de fiecare data si la fan shop si mai imi iau cate ceva dar tricouri nu mai iau ca deja am destul de multe ca n-apuc sa le port. Si apoi la tricouri cred ca profitul este impartit cu firma care se ocupa cu ele. Sau asa am eu impresia nu cunosc.
          Evident ca ptr UTA cu stadion nou cu emulatia dupa promovare anul trecut de pandemie a fost al naibi de frustrant din punct de vedere al retetei financiare. De eram Meszar turbam si innebuneam ca nu pot scoate bani din bilete meci de meci.

          0
          0
        2. Ok,cum doresti @Red Force..Am stat mult pe ganduri,daca si cu parca,ar fi trebuit sa-ti raspund..Nu te pot numi jignitor,cu un calificativ anume..Mai bine te numesc ignorant,naiv,necunoscator si nu inteleg in ce calitate faci pe contabilul UTA-ei,pentru ca dupa calculele tale,ai baga orice firma in faliment urgent…
          Hai sa te luminez putin si pune mana din nou pe pix,hartie si calculator…DECI:
          Iau doar de referinta,preturile tale de 140-150 Lei si aberanta cifra de 3000 tricouri vandute,ceea ce este exclus…
          In primul rand,Fan Shop UTA,nu are asemenea stoc imens,doar pe tricouri…Acest Fan Shop,este o societate comerciala cu sediu in Gradiste,de sine statatoare,care plateste chirie pe spatiul de la stadion…Ti-o spun doar pentru ca inainte,cumparam de la toneta de la Motorul,apoi direct din Gradiste….
          Bun..si acum,privitor din nou la calculele dezinformative ale tale,prin care doresti sa devii interesant…
          Produsele din Fan Shop,sunt din China,cu anumite mici exceptii si nu de pe acum…Ce presupune asta,daca te-ai intreba????
          Pret produs,iesire pe poarta producatorului,transport(China),taxe vamale in Constanta sau Bucuresti,alt transport spre Arad..La un tricou vandut,scazi aceste costuri clare,plus chirie locatie spatiu catre Recons,salarii catre minim 2 baieti angajati…Din vanzare,doar un mic procent merge spre detinatorul dreptului de brand UTA…Fan Shop plateste impozit pe venit,in functie de structura,de PFA sau SC si ulterior si clubul…tot impozit pe venit,toate sunt cu TVA…Cam cat crezi ca ramane UTA-ei la un tricou de 150 Lei?…Iti spun tot eu..maxim 10-15 Lei,curat,net…
          Si inca ceva…Abonamentele si biletele fizice sunt tot venituri impozabile,din nou nu iti vor iesi calculele…Inca nu am terminat…Din pretul biletelor cumparate on-line,un procent merge la administratorul(de fapt o afacere pe net care vinde bilete,ca intermediar), in orice domeniu,inclusiv artistic, site-ului Bilete.ro sau Tickete.ro…
          Incearca te rog sa nu mai agiti spiritele fara rost si nu te mai juca cu „telefonul fara fir”…pe sursele tale sigure…
          In rest..sa ai succes in contabilitate si aritmetica si sa ramai langa UTA!Nu mai apleca urechea la prostii!
          Ca si inca o completare,clubul UTA,nu ar fi compatibil nici cu vanzarea de bauturi racoritoare,la stadion..Ce a fost in trecut,nu mai poate fi valabil,legal…

          0
          0
          1. Ma uit la comentariile voastre de aici.Giro,ai niste comentarii bune,dupa care vi cu unul de toata jena.Cum naiba poti sa zici ca la un tricou vindut cu 150 de lei ramai cu 15 lei,mai ales ca tricoul e chinezesc.Apoi te legi de bauturile racoritoare ca vinzarea lor e ilegala,cind clubul cistiga in jur de 4 lei la o bucata fie ca e pet,doza sau pahar.Acum cind la club e stabilitate,tu vrei sa aduci organe de control si clubul sa primeasca amenzi,deoarece tu sti sa faci calcule si sti ce e legal si ce e ilegal.Stai in banca ta si taci din gura ca o sa sara conducerea utista pe tine,la fel si suporterii.

            0
            0
      2. Are perfectă dreptate Red force, prețul unui tricou la magazinul de prezentare UTA este de 30 euro nu 20 euro și dacă au fost vândute 3000 de tri ori cum am văzut în presa cam pe acolo bate scorul.Dar tricourile sunt vândute de firma lu Mesar si nu întra nici un ban la Uta.

        0
        0
  3. Amenda era din partea galeriei,asumata,mai mult decat probabil..Cu siguranta chiar!Excelent!
    Dar ne-a placut tuturor,nu-i asa?Ne-am simtit bine,ba chiar mandri de atmosfera creata!Asa ca va spun pe aceasta cale, ca in locatia Fan Shop UTA,la subsolul stadionului,exista o mica urna,in care fiecare poate contribui,dupa posibilati,la sustinerea coregrafiei galeriei…Un 5-10 Lei…Ei nu cer,este benevol…Fiecare panza,vopsea,banner costa niste bani…Nu cad din cer…Repet…ne place si ne mandrim cu aceasta atmosfera la care alte echipe doar viseaza…Vad postari peste tot,virtuale din partea suporterilor….Asa ca???Hai sa nu lasam doar galeria sa-si asume amenda…Sau credeti ca oitelor lui Becali,nu li s-au inmuiat genunchii?Pai Tanase,de exemplu,in prima repriza,a pierdut toate mingile,nemaivorbind despre preluari ,scapate majoritate in aut..:-)))
    Poate ii ating pe unii,fara legatura,care se vor supara..Pai daca puneti in cutia milei,pe la biserici,lumanari,altii acea zeciuiala…Pai nu ajutam galeria,automat pe UTA???
    La o asemenea atmosfera,conteaza 1000 Euro??Hai!Si 3000 sa fie,maxim dupa regulament,pe viitor,dar sa le cada shorturile pe glezne adversarilor….Merita toti banii din lume!Simplu!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button