UTA Arad

Bîlcea – încântat de atmosfera de la UTA – FCSB, dar aduce din nou în discuție problema omologării arenei „Francisc Neuman” pentru meciuri internaționale





Atmosfera caldă, incendiară, de la meciul UTA – FCSB a ajuns pe retina microbiștiștilor din întreaga țară. Stadionul din Arad și fanii ei fac un tablou desprins din fotbalul occidental, însă nu e totul roz când vorbim despre infrastructura noii arene „Francisc  Neuman”. Ea nu e omologată pentru meciurile internaționale oficiale, iar ca acest lucru să se întâmple e nevoie de investiții suplimentare din partea Primăriei.

Pornind de la cele trăite duminică seara la confruntarea cu vicecampioana României, Sergiu Bîlcea a repus pe tapet chestiunea introducerii stadionului din Calea Aurel Vlaicu în circuitul internațional. ”Cei care mă cunosc o știu, sufletul meu bate în ritmul echipei UTA. Iubesc fotbalul, sportul în general! Am susținut și luptat pentru construirea noului stadion Francisc Neuman. Am așteptat cu sufletul la gură primul fluier al arbitrului pe noua arenă, am râs și am plâns împreună cu suporterii la toate meciurile echipei noastre fanion, pentru fanii echipei UTA cred că este una dintre cele mai mari realizări. Și arădenii o merită din plin! Astăzi ne bucurăm împreună de fotbal dar și de un stadion plin. Mai sunt câteva lucruri de rezolvat în privința stadionului, acesta mai trebuie omologat pentru meciuri internaționale, iarăși un deziderat al arădenilor. Acest proiect realizat exclusiv din banii arădenilor trebuie dus până la capăt. Pentru că așa vor arădenii să arate Aradul de mâine!” – e mesajul postat de deputatul arădean pe pagina de Facebook.

La începutul lunii martie, Bîlcea oferea și reperele în sensul omologării arenei ce a costat municipalitatea arădeană aproximativ 14 milioane de euro, dar totul a rămas în aer dinspre kilometrul zero: „Un reprezentant al UEFA e așteptat în luna iunie la Arad, iar până atunci ar fi de rezolvat următoarele: definitivarea organigramei personalului de la stadion de către administratorul Recons, partea cu infiltrațiile la vestiare în urma precipitațiilor abundente, îmbunătățirea calității gazonului și funcționarea ca la carte a sistemelor de irigație și degivrare. Dacă toate acestea se vor rezolva până în vară, Aradul s-ar putea bucura din toamnă de meciuri oficiale ale echipelor naționale, până la urmă un lucru firesc la investiția făcută de autorități în stadionul Francisc Neuman”.

Până acum, în afara meciurilor UTA-ei, pe arena Aradului s-a mai jucat meciul amical internațional dintre România și Serbia (la juniori U19) și finala Cupei României la fotbal feminin, câștigată de Olimpia Cluj (1-0) în fața celor de la Heniu Prundu Bârgăului.









3 comentarii

  1. Dar de bancile de rezerva ce spuneti?? S-au promis de un an de zile si nici acum nu sunt montate!!Nu are primaria 50 de mii de euro pentru niste banci de rezerve conforme cu normele UEFA ???!!!

    0
    0
    1. Pe lângă elementele care tin de functionalitatea efectivă a stadionului (stare gazon, degrivare, apa pluviala care intra in vestiare etc) mai ar putea fi vorba si de „impachetarea” tribunelor pe dinafara; efectiv stadionul arata neterminat ! Dar, probabil lucrurile de care spun eu aici vor fi cuprinse in ceva proiect multianual cu termen de finalizare 2024, ca e an electoral.

      0
      0
  2. D’lui Bâlcea, care se crede încă în campanie, se trezește vorbind singur, de multe ori.Un stadion „nou” cu multiple schimbări de proiect în timpul construcției, la permanentele sugestii ale „primarului de tristă amintire, falcă”, are multe lacune,față de care au fost declarate nenumărate „promisiuni de remediere sau efectuare” din partea administratorului stadionului, RECONS. Însă, Recons’ul, fiind una din firmele „pupilă” ale actualului primar
    „bibarț’ul”, căruia nu’i place UTA mai exact și nu este interesat de sport,declarând la preluarea stadionului că „vom respecta doar legea administrării”, mă’ndoiesc că v’a face ce’și dorește cu atâta „ardoare” d’l ales
    Bâlcea”. Dar să nu uităm, că legătura între acoperișurile și corpul peluzelor și tribunelor nu este făcută, ploaia murând spectatorii,plus restul multiplelor deficiențe majore existente peste care tronează o calitate execrabilă a gazonului ce este de fapt, un maidan, trebuiau deja efectuate și remediate deja.Timpul, și „calitatea” administrației locale (dar și a județ’ului, da, stadionul este și al județ’ului) nu sunt aliați fair play ai lui „Francisc Neumann. Arena”. Ce v’a fi, rămâne de văzut, dar indiferent de materializarea cerințelor, UTA este o echipă care merită să beneficieze de un stadion First Clasa, iar publicul arădean, la fel !

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button