UTA Arad

Croitoru a mutat inspirat cu UTA: „Aveam nevoie de viteză între linii și am jucat fotbaliști mici şi rapizi, victorie meritată, dar și o obligație în plus”





FC Botoșani a trecut de UTA pentru prima oară într-un meci oficial și, cel puțin până la finalul disputei dintre Mioveni și CFR Cluj, e lider în Liga 1. Petkovski și Ongenda au înscris pentru moldoveni la mijlocul părții secunde, iar reușita din prelungiri a lui Hora a contat doar pentru statistică.

Până la urmă, Marius Croitoru își ia și o mică revanșă în fața lui Laszlo Balint, care l-a bătut sezonul trecut chiar la Botoșani, cu 3-2. Până la urmă, tehnicianul gazdelor a câștigat meciul și la schimbări, căci  Petkovski a marcat, iar Roman a obținut penalty-ul din care moldovenii s-au dus la 2-0. „În repriza a doua am vrut să încerc şi alt profil de joc în repriza a doua. Am încercat să bag jucători de viteză, jucători mărunți. Aveam nevoie de viteză între linii, să jucăm cu fotbaliști mici şi rapizi. Ne-a ieşit, de fapt jucătorilor le-a ieșit pentru că nimeni din club nu face rezultate, doar ei prin munca și seriozitatea lor, prin sacrificiul lor. Sunt de admirat pentru tot ce au făcut în această perioadă la Botoșani. E o victorie meritată, dar, în acelaşi timp, o obligație în plus. Trebuie să continuăm pe acelaşi drum, să fim mult mai serioşi, să muncim mai mult, pentru că lumea se uită foarte atent la noi. Jucătorii trebuie să înțeleagă că ceea ce am făcut până acum este mai mult o obligaţie decât ceva pentru care să ne bucurăm foarte mult. Ne bucurăm acum, dar apoi o altă echipă ne aşteaptă şi e foarte atentă la ceea ce am făcut noi. Nu cred că în acest moment poți să-ți alegi vreo echipă și să spui că ai șanse 70% să câștigi. Orice meci este 50-50%, orice punct contează enorm în economia campionatului, așa că ne așteaptă o deplasare lungă și un meci foarte greu la Mediaș”, a spus „principalul” botoșănenilor.

La cei 1,70 metri ai săi, macedonianul Petar Petkovski, a reușit să înscrie cu capul dintre masivii Erico da Silva și Marko Vukcevic. „El debutase deja la Voluntari, acum este al doilea meci la Botoșani. Din păcate pentru mine, în toată perioada de cantonament Petar a fost accidentat, iar după meciul de la Voluntari a avut din nou probleme. Este un jucător pe care mă bazez, cum sunt toți jucătorii din vestiar”, a adăugat Croitoru, care apoi a dat de înțeles că este pregătit să despartă de Hervin Ongenda. „Este treaba patronatului, eu am vorbit cu Ongenda, i-am spus ce vreau. Sunt discuții, mai mult nu am ce să spun. El i-a pasat lui nea’ Valer (n.a. Valeriu Iftime, patronul celor de la Botoșani) este undeva la oficială. Azi a avut el mingea, s-a descurcat foarte bine cu ea, a pasat-o dincolo, să vedem cum se vor descurca cei din conducere cu ea, dacă vine cu pasul sărit tare sau vine cu preluare cu tot”,a mai afirmat Croitoru.

În final, fostul mijlocaș a spus că-și dorește continuitate în rezultate. „Aș vrea cât mai multe victorii de partea noastră, chiar și consecutive, dar cel mai important este ca atunci când se va trage linie, după 30 de etape, noi să fim deasupra liniei, printre cele șase echipe din play-off. Ar fi o bucurie imensă și pentru mine, pentru echipă, pentru băieți, pentru familiile lor și pentru club. Pentru că este o muncă titanică, mai ales că suntem clubul care a pierdut cei mai mulți jucători în această vară și în fiecare an vrem să ne redresăm. Să nu uităm că am plecat în cantonament cu doar 17 jucători”, a încheiat Croitoru.

10 puncte din 12 posibile e bilanțul moldovenilor după primele runde, iar deplasarea de la Mediaș nu este una extrem de dificilă.

3 comentarii

  1. Antrenor,nu ce avem noi,acest meci l-am pierdut datorită antrenorului care din nou nu știe când sa facă schimbări, meciul trebuia să-l schimbăm in minutul 50-55 când adversarul era călare pe noi , mijlocul era mort iar noi facem schimburi abia după ce luăm gol, acum chiar avem soluții și pe bancă doar că cel care ar trebuii sa vadă schimbările nu le vede la timp și încep din păcate sa le dau dreptate multora care și-au pierdut de mult răbdarea cu Balint.
    Cu farul am făcut la fel schimbările, deranjant e faptul că din declarațiile date domnul Balint nu-și asumă greșelile tactice sau lipsa de inspirație la schimbări!!!
    Azi Balint a pierdut meciul nu jucători,frustrant dar adevărat!!!

    0
    0
  2. Alegere esențială la jucători. La echipele din fata nu vine om neimplicat, stagional, cu tehnica medie, dar nu fără stocul de energie. Cum fac , cum găsesc, ascendentul lor și paguba noastră. Mostre pozitive, chiar la Dinamo.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button