Șoimii Lipova

Lipova își începe aventura în Cupă cu…„new Dumbrăvița”! Pop: „Vom juca la victorie ca întotdeauna, dar obiectivul nostru e campionatul”





Pentru al treilea sezon la rând, Șoimii Lipova a ratat de puțin întâlnirea cu Liga 2-a. După cele două locuri 2 în serie, a venit prezența în primul baraj de promovare, contra celor de la Măgura Cisnădie. Sibienii au fost mai buni în dublă manșă, astfel că „alb-albaștrilor” nu le rămâne decât să o ia de la capăt. Cu același antrenor, Flavius Sabău, care nu a mai ajuns la „satelitul” campioanei CFR.

Mai mult, tânărul tehnician dorește să-și pună și mai mult amprenta pe noua stagiune a „șoimilor” inovând destul de mult din punct de vedere tactic. Iar întăririle la nivelul lotului, jucători precum Aldan, Suslak, Bozian, Nicolescu, Ban, Brad sau Toma Bodri, au fost operate respectând această linie. „Așa cum se știe, Flavius Sabău a implementat un nou sistem de joc, folosit de majoritatea echipelor din fotbalul mare. 433 este un sistem foarte ofensiv, dar destul de greu de implementat. Noile achiziții au fost și ele făcute în ideea acestui sistem, dar sigur că este mult de lucru. Este important că reacția baieților este pozitivă, chiar sunt încântați de jocul acesta, au început să se obișnuiască. În amicale nu a fost foarte bine, dar, fiind meciuri de pregătire, s-au folosit echipe echilibrate pentru fiecare repriză, am dat minute tuturor celor din lot și nu puteam aștepa rezultate în aceste condiții. La această oră, lotul este complet. Ultimele modificări ar fi plecarea lui Ghighilicea, căruia îi urăm baftă și legitimarea a doi jucători care se pregătesc cu noi de ceva vreme, este vorba despre Nicolescu și Toma Bodri”, a spus Radu Pop, președintele secției de fotbal de la gruparea lipovană.

În calea „șoimilor” pentru primul meci oficial al noului sezon a ieșit ACS Dumbrăvița, formație mult schimbată față de sezoanele trecute. Noul tehnician, Cosmin Stan, are la dispoziție o formație foarte tânără, în care se regăsesc și câteva elemente de experiență, precum Zurbagiu, Schinteie (ex. Păuliș) sau Paulevici (ex. Lipova). Confruntarea din turul doi al Cupei României se dispută miercuri, la ora 17,30, pe arena „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița. „În Cupă nu vom alinia cea mai bună echipă, avem câteva absențe, accidentări și menajări, în însă, cei care intra vor juca la victorie, ca întotdeauna. Obiectivul nostru este campionatul, unde nu putem să ne stabilim un obiectiv mai mic decât accederea în play-off-ul de patru echipe. Cel puțin în turul campionatului, vom juca tot pe <<Banatul>> din Sânnicolau Mic, la Lipova mai avem de terminat parcarea și vrem să avem un gazon cât mai des. Despre adversarul nostru de miercuri nu știm prea multe. În trecut am fost nașii lor, i-am cam bătut peste tot, dar acum au o echipă tânără, un antrenor nou, dar cu experiență la acest nivel. Din spusele celor care i-au văzut pe viu par a fi harnici și dornici de afirmare. Orice rezultat este posibil la un meci de Cupa României”, a adăugat  Pop.

Formații probabile:

Dumbăvița: Trifon – Marici, Bura-Roț, Bain, Andrei – Zurbagiu, Gologan – Tismonar, Martinov, Ghinescu – Paulevici.

Lipova: Iliescu – Aldan, Nicolescu, A. Popa, Polgar – Salhi, Suslak, Filimon – Brad, Trabalka, Al. Ban.

Arbitri: Pal Adrian Pal – Ionuț Matica (ambii din Oradea), Ludovic Zifceac (Aleşd)

Observator: Antonie Burtea (Reşiţa)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button