UTA Arad

Balint a testat pe Crișul jocul pozițional în perspectiva vizitei celor de la Voluntari: „Efort colectiv pentru a pune în situație de finalizare un anumit jucător!”





UTA a făcut un antrenament prin joc reușit în plin ciclu săptămânal de dinaintea confruntării cu FC Voluntari, din cadrul etapei a 6-a a Ligii 1. După 1-0 cu CS U Craiova, arădenii vor juca, duminică, tot pe teren propriu cu ilfovenii pregătiți de Liviu Ciobotariu, iar Laszlo Balint și-a dorit să-și țină elevii în priză cu ocazia testul cu Crișul Chișineu Criș. A ieșit un meci cu lumini și ceva umbre, decis de reușitele lui Dangubic și Bustea, în timp ce pentru divizionara terță a înscris Sabău, fundașul de 21 de ani împrumtat de „roș-albi” pe Crișul Repede.

Sunt nemulțumit că au apărut anumite momente de relaxare”

Evident, antrenorul „Bătrânei Doamne” a fost mai mulțumit de prima repriză a amicalului de pe „Banatul” din Sânnicolau Mic, când echipa sa a marcat, a mai avut două bare și a mai irosit alte două-trei ocazii importante. În cea de-a doua, Alex Roșca (18 ani), împrumutat și el de UTA sub „comanda” lui Știli, a avut de lucru doar pe final, când – de altfel – a și menținut diferența minimă pe tabelă: 1-2. „Un antrenament reușit din multe puncte de vedere. Le mulțumesc celor de la Crișul pentru că au acceptat invitația noastră de a juca acest meci de pregătire. Au fost plusuri și minusuri, scopul nostru a fost pe pregătirea meciului de duminică, un meci foarte important și de aceea am vrut să avem parte și de acest adversar. Știam că echipa din Chișineu Criș este foarte bine organizată din punct de vedere defensiv și aveam nevoie să vedem din punct de vedere al atacului pozițional ce mai avem de făcut în aceste zile pentru a fi sută la sută pregătiți pentru duminică. Am fost nemulțumit că au apărut anumite momente de relaxare și nu numai la acel corner din care am primit golul. Am suferit la finalizare, am avut multe ocazii tratate destul de superficial, trebuia să marcăm mai mult din situațiile pe care ni le-am creat. Trebuie să conștientizeze toată lumea că atacul pozițional este un efort colectiv pe care îl face grupul, pentru a pune în situație de finalizare un anumit jucător. Iar atunci responsabilitatea și concentrarea trebuie să fie maxime. Am dat minute tuturor jucătorilor, acesta era unul din obiectivele pe care le doream bifate în acest joc. Aveam fotbaliști care aveau nevoie de 90 de minute jucate, chiar și într-un meci de pregătire. Mă bucur că toți au terminat sănătoși acest meci și în mare parte toate obiectivele noastre au fost bifate”, a spus Laszlo Balint la finalul disputei cu Crișul.

Miculescu da, Medjimorec ba

Dacă Marius Tomozei, unul dintre cei trei utiști ieșiți cu probleme medicale de pe teren în partea a doua a disputei cu craiovenii, a fost titular astăzi, ceilalți doi nu au jucat deloc. Mai mult, Medjimorec pare că va urmări și meciul cu Voluntariul de pe margine.  „Din păcate, Vinko nu cred că poate fi luat în calcul pentru meciul următor. Din fericire, Miculescu s-a antrenat astăzi normal, de altfel au fost jucători care în această dimineață au avut un antrenament de intensitate un pic mai ridicată și nu au jucat deloc în acest amical sau mai pțin. Important este că avem un lot care oferă soluții, suntem echilibrați numeric și valoric”, a mai afirmat Balint.

Isac, avansat în spatele vârfului

Dată fiind și concurența acerbă cu Passaglia, Batha, Vorobjovas și Călin (când acesta își va reveni după accidentare), dar și faptul că brazilianul Roger poate evolua oriunde în linia de trei din spatele vârfului, Gyuszi Balint îl ia tot mai mult în considerare pe Damian Isac ca variantă de înlocuire pentru olandezul Ubbink. De altfel, pe acest post a jucat pe final la Botoșani și o jumătate de repriză cu Craiova și astăzi o oră cu Crișul. „Isac poate să joace atât mijlocaș ofensiv, această poziție în spatele vârfului, cât și ca mijlocaș ceva mai defensiv în sistemul pe care-l folosim, 4-2-3-1. E un jucător polivalent, un jucător care se pliază foarte bine pe sarcinile respective și pe acea zonă a terenului. S-a descurcat foarte bine în meciurile în care a intrat, este într-un progres. Nu trebuie să uităm că vine după o accidentare lungă, care l-a ținut foarte mult timp în afara programului echipei și a efortului specific și atunci trebuie și un pic de răbdare cu el”, a mai punctat „principalul” arădenilor.

Așteaptă evaluările la testele „Counter Movement Jump“ 

Utiștii au fost testați, ieri, de către cei de la Skor X medical cu noul dispozitiv Desmotec. Jucătorii au efectuat teste specifice „Counter Movement Jump“ și „Isometric Test”, pentru a determina forța explozivă, forța maximală izometrica și discrepanțele dintre membrele inferioare. „Deocamdată așteptăm evaluările complete ale acelor teste, trebuie să facem și interpretarea lor. Aceste teste ne arată clar unde mai trebuie să lucrăm ca  să putem să reglăm dezechilibrele de membrele inferioare”, a menționat Balint.

3 comentarii

  1. Nu te poti pune impotriva tehnologiei,ale modernismelor de teste,Instat,etc….Nimeni nu poate garanta,ca un Hora sau Antal,par sa nu te ajute prea mult la finalizare si iti marcheaza goluri decisive,totusi…Nici un test din lume,nu iti va garanta asta,nici macar kilometri alergati.Sa imi permit niste comparatii,chiar daca nu si-ar avea locul..Cruyff,Neeskens,Ardiles,Maldini,Paolo Rossi,Gerd Muller(RIP),Socrates,Zico,etc..erau cei mai puturosi,comozi.E adevarat ca fotbalul adevarat se joaca foarte mult,pozitional,tactic,fara minge,de aici explicatia ca Batha,butoiasul nostru,apare peste tot,cam primul la minge,hotarat…Problema majora,o vad in faptul ca Mister Balint trebuie sa lege rapid comunicarea intre linii,daca tot si-a dorit jucatori Box to Box…Acum ii are,din belsug….
    Nu prea stam bine,adevarat,satiric,ci foarte bine,excelent de bine stam,pentru inceput,ma incanta inima…
    Nu mi-as putea inchipui sa ne impiedicam de Voluntari,la Medias,nici atat,dar trebuie tratate cu acceasi inversunare!!!!
    Hai cu totii la stadion,sa-i impingem din nou de la spate pe baieti!Sa moara comentatorii si ANAListii Jiji tv,de oftica si ciuda!Sa crape inima si ficatii in ei,din frustrare….

    0
    0
    1. Imi pare rau, dar e o aberatie sa-i numesti pe Neeskens, Ardiles, Maldini, chiar si Socrates si Zico ca fiind puturosi ! In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi, ei erau atacanti si alergau atat cat trebuia, nici Lewandowski nu alearga mai mult ca ei azi.
      Dau un singur argument, ca nu-i spatiu pentru toti, iata ce se scrie despre Neeskens in Wikipedia:
      Neeskens has been described on the UEFA website as having the „steel-hard midfielder was a tireless runner yet also had nice technique and scored goals, helping to set the stage for Cruyff to shine. One of the first box-to-box midfielders,” he was great at pressuring opponents to regain possession too. „He was worth two men in midfield”
      Unul dintre primii mijocasi box-to-box, cum naiba sa fie puturos ?

      0
      0
  2. Băieți cu șut. Bustea și Isac, fără carnet de atacanți. Lotul numeric și financiar nu mai poate adăuga alte nume. Balint se poate baza și pe calități tehnice neexplorate. Cum ținem în priza jucători mai puțin utilizați, dacă și acest joc e considerat eveniment.? Doi juniori de perspectiva, Mihai și Mercioiu, în anturajul greilor. Lume și la jocuri școală , semn bun pentru aceasta ediție, de care echipa trebuie sa profite. Și o face , 4 puncte cu FCSB și Craiova, alta data pierdute chiar acasă. Extindem generosul aport încă la 3, 4 etape. Pe la mijloc de competiție, se va vedea prin puncte, ce a însemnat startul. BAFTA.!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button