Diverse

De ce ar trebui să înveți germană în anul 2021? (7 motive)





Cunoașterea unei limbi străine a devenit o necesitate în zilele noastre, dar alegerea uneia poate fi o decizie destul de dificilă. Mai jos vei regăsi 7 motive pentru care limba germană poate fi o alegere inspirată:

  1. Cunoașterea limbii partenerilor de afaceri germani vă îmbunătățește relațiile și, prin urmare, crește șansele unei comunicari eficiente și de succes.
  2. Cunoașterea limbii germane vă mărește oportunitățile de angajare în cadrul companiilor germane din țară și de oriunde din lume. 
  3. Turiștii din țările vorbitoare de limba germană călătoresc mult și sunt cei mai mari cheltuitori din lume atunci când sunt în vacanță.
    Aceștia apreciază când se întâlnesc cu un personal care cunoaște limba lor natală.
  4. Limba germană este a doua cea mai utilizată limbă științifică. Germania este al treilea cel mai mare contribuitor la cercetare și dezvoltare și oferă burse de cercetare oamenilor de știință.
  5. Experiențele din călătorii pot fi mult mai memorabile nu numai în țările vorbitoare de limbă germană, ci și în multe alte țări europene în care limba germană este larg răspândită.
  6. Statul german acordă un număr generos de burse pentru studenții internaționali. Vizele de vacanță sau de lucru sunt disponibile pentru tinerii străini, iar vizele speciale sunt oferite lucrătorilor calificați și profesioniștilor.
  7. Există acorduri pentru schimburi de experiență între Germania și multe țări din întreaga lume, experiențe care vă pot face anii studenției de neuitat!

Dacă te-ai convins că limba germană este alegerea potrivită, îți voi prezenta în continuare Asociația Gutenberg – cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România. Aceasta însumează peste 160 de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate.

Astfel, am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite niveluri lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

 

Limba germană pentru adulți: un pas mare către o carieră de succes

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) organizează atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Această inițiativă pentru adulți își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale toate persoanele care vor să învețe germană. Centrul Gutenberg oferă o experiență de învățare completă și interactivă și rezultatele sunt vizibile: peste 400 de cursanți absolvenți.

Cursurile online aduc avantaje precum: costuri mai scăzute și comoditatea de a participa la sesiunile de germană din propria locuință, fără nevoia de deplasare. Fără timp pierdut în trafic, fără zgomotul unei lecții fizice. Dacă încă nu ești sigur, poți participa la un curs introductiv de germană 100% gratuit.

 

Limba germană pentru copii: oferă copilului tău un viitor sigur

Didacto (www.didacto.ro) este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici. Acest  centru își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline. 

Cu siguranță îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și viitorul lui. Noi organizăm activități în limba germană unde folosim tehnici de dezvoltare personală axate pe mentalitatea de creștere, ca tu să ai un copil inteligent, echilibrat și dezvoltat armonios!

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale de limba germană, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

Și aici există posibilitatea de a testa, prin sesiuni gratuite demonstrative, care este modul de desfășurare, dinamica grupului, metodele de predare.

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca, sau cu cazare la munte, având tematici diverse.

Vă invităm în comunitatea Gutenberg, accesând site-urile noastre, să aflați cât de ușor este să înveți limba germană! 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button