Rugby

CS Universitatea Arad propune un talent scoțian pentru rugby-ul românesc, „stundeții” găzduiesc peste 10 zile prima etapă a „naționalelor” de rugby în 7!





CS Universitatea Arad ține în viață rugby-ul arădean cu prezențe onorabile în eșalonul secund. Fără a avea parte de finanțare privată, pentru salarii mai mari și, implicit, jucători mai buni, gruparea „studențească” încearcă să progreseze de la sezon la sezon, fără ca asta să însemne o atacare a promovării în Superligă. Dacă în stagiunea precedentă l-a primit cu brațele deschise pe sud-africanul Jody Rose, plus alți doi foști jucători ai Timișoarei, Samuel Cira și Raul Zaiba, grandrush.com în noua stagiune, Marian Grindei mai propune un nume pentru rugby-ul românesc.

Un scoțian pur sânge pentru linia de trei sferturi a „studenților”

Antrenorul CS Universitatea a anunțat legitimarea lui Darren Allan (23 de ani), un scoțian pur sânge venit la studii în Timișoara, care a acceptat oferta Aradului. „E un rugbist foarte valoros pentru nivelul nostru. Are calități fizice foarte bune, dar și o gândire excelentă a jocului. Având viteză și forță, poate juca pe orice pe orice post în linia de trei sferturi, dar se descurcă și în linia a treia. Dacă va juca constant la noi și va fi văzut, eu zic că Federația va face demersuri să-l naturalizeze”, susține Grindei, antrenorul „studenților” de pe Mureș. La echipa ce și-a reluat pregătirea în urmă cu două săptămâni a revenit și Paul Perici, în timp ce Daniel Stoica încă se gândește dacă-și mai continuă cariera și la 39 de ani.

Campionatul Național de Rugby în 7 debutează peste 10 zile la Sânnicolau Mic: „Obiectiv – o clasare în primele patru”

Până să înceapă noua stagiune a Diviziei A, CS Universitatea va debuta disputa trei etape în Campionatul Național de Rugby în 7. Prima rundă va avea loc chiar la Arad, pe 28 august, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. Apoi, pe 4 septembrie, competiția se mută la Iași și o săptămână mai târziu, la 11 septembrie. Nouă echipe s-au înscris în această competiție: CS Universitatea Arad, CS Știința Petroșani, CS Politehnica Iași, CSU Alba Iulia, CS Sportul Studențesc, CSM Sibiu, RC Bârlad, CSU Phoenix Brașov și RC Gura Humorului.  Echipele au fost împărțite în trei grupe, în funcție de ordinea înscrierii. CSU Arad face parte din grupa A, alături de CSM Sibiu și RC Bârlad. În grupa B au fost repartizate Știința Petroșani, Sportul Studențesc și Phoenix Brașov, iar în grupa C Poli Iași, CSU Alba Iulia și RC Gura Humorului. „E o competiție destul de multicoloră, ca să spun așa, fiindcă echipele din Iași, Sibiu, Sportul și Brașov nu au și echipe de rugby în 15. Să spunem că am avut ghinion la tragerea la sorți a grupei din Arad, fiindcă echipa din Bârlad e mare favorită inclusiv la câștigarea campionatului, la general, dar ne batem cu toți. Vom încerca să fim în primele 4 la finalul competiției”, susține Marian Grindei.

Câștigătoarele celor trei grupe din prima fază vor lupta pentru locurile 1-3, jucând fiecare cu fiecare. Formațiile clasate pe locul secund în grupe se vor înfrunta pentru pozițiile 4-6, iar celelalte, pentru locurile 7-9. După alcătuirea clasamentului de etapă, echipele vor primi puncte pentru clasamentul general. Prima clasată va obține 16 puncte, a doua 14, iar a treia 12.

Turneu de mini-rugby în acest weekend

Dar, până la primul turneu de rugby în 7, la finalul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 21 august, pe terenul „Banatul” se va disputa și întreceri de mini-rugby (rezervate jucătorilor între 9 și 16 ani), la care vor participa echipe din Arad, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Câmpia Turzii.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button