UTA Arad

Ciobotariu crede că UTA se va bate la play-off în acest sezon: „Vor fi împinși de la spate de un public fantastic, trebuie să fim la fel de motivați și pregătiți mental”





FC Voluntari vine la Arad fără punct scos din meciurile de afară în acest debut de sezon, dar și după un succes prețios, 1-0, cu Academica Clinceni. Trupa ilfoveană a strâns în total 6 puncte,  U Craiova 1948  fiind cealaltă echipă ce a părăsit cu mâna goală arena „Anghel Iordănescu”.

Afară, defensiva condusă de experimentatul Gabi Tamaș a încasat nu mai puțin de 6 goluri în două meciuri, iar UTA a încasat unul singur în trei partide disputate în fața stadioanelor pline avute cu Farul, FCSB și CS U Craiova. Înainte de plecarea spre Arad, Liviu Ciobotariu, a vorbit despre adversarul de duminică al echipei sale, pe care-l consideră îndreptățit să se bată pentru un loc de play-off. „Întâlnim o echipă care joacă un fotbal foarte bun, o echipă care, din punctul meu de vedere, în acest sezon se va bate la primele 6 locuri. I-am urmărit în acest început de campionat și am văzut o echipă foarte bine organizată, cu mult entuziasm, care joacă la limita agresivității. În plus, UTA e împinsă de la spate de un public fantastic, așa că va trebui să fim la fel de motivați ca adversarul nostru de duminică. Trebuie să fim și noi bine prganizați în defensivă, să nu le dăm spații și să fim atenți la pressingul lor avansat pe care îl fac destul de bine. Dar, pentru a pleca cu un rezultat pozitiv de la Arad trebuie să punem probleme și în atac”, spune tehnicianul celor de la Voluntari.

Ciobotariu mai consideră că aspectul mental va fi foarte important la jocul de pe „Francisc Neuman”. „Diferența ar putea fi la atitudine, trebuie să fim foarte bine pregătiți mental, psihic. Vom juca pe un stadion pe care suporterii lor vin de obicei în număr mare și își împing de la spate echipa, așa că trebuie să fim pregătiți mental și să rezolvăm problemele noastre tehnico-tactice. Dacă reușim asta, sperăm să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de acolo. Ne-am pregătit bine în această săptămână, am lucrat bine și faza defensivă. Mă nemulțumește că am primit 8 goluri, doar la ultimul meci, cu Clincenil, nu am scos mingea din plasă. Sper să avem aceeași organizare defensivă, să evităm greșelile individuale și colective. UTA pune o presiune fantastică și aici trebuie să fim atenți. Am discutat cu jucătorii de la începutul săptămânii, le-am spus că trebuie să fim atenți, am văzut că au fost agresivi și vor fi la fel și cu noi, așa că trebuie să avem atitudine. Acolo se va face diferența, cel puțin la începutul jocului”, mai susține fostul fundaș al naționalei „tricolore”.

De la Voluntari ar trebui să absenteze cu certitudine portarul titular, Victor Rîmniceanu, dar: „Avem și doi-trei jucători pe care îi vom recupera și sper să nu mai apară altele, au avut probleme medicale ușoare, nu grave. Ca și transferuri și lot, deocamdată sunt mulțumit de ceea ce am realizat. Dacă apare un jucător bun poate îl vom lua, dar avem o limită de buget, vom vedea”, a încheiat antrenorul ilfovenilor.

Ambele dueluri Balint – Ciobotariu de sezonul trecut s-au încheiat nedecis. La Arad, Hermannstadtul pregătit de fostul fundaș al României a impus remiza în retur (1-1), iar la Voluntari, în ultima partidă a play-outului, UTA a ratat un penalty și meciul s-a terminat 0-0.









3 comentarii

  1. Atentie mare la NEMEC in aparare !!! Sper ca, UTA. sa reuseasca victoria si de data asta . FORTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!!

    0
    0
  2. Ce sa declare Ciobotariu?Din nou ca aradenii sunt „faultaci,agresivi”..Nu prea imi aduc aminte de mari performante ca antrenor…Parca s-a plimbat mereu ca o roata de rezerva,pe oriunde a fost…Bine spune Balint…Exista si alte sporturi,de exemplu volei,cu fileu intre adversare…Liber la program!

    0
    0
  3. Muszai trebuie sa ma intalnesc cumva cu Tamas,se pare ca tot la IBIS vor fi cazati,langa Expo-Arad…I-am pregatit o palinka batrana de-a noastra,53-54 grade,galbuie,coroziva la masele,din butoias lemn de dud,medicament..Nu cred ca m-ar refuza…Nu stiu cum voi face,dar o rezolv intr-un fel sau altul…Nu o spun ca jignire sau pamflet fata de el,fata de cate boacane a facut,vorbesc foarte serios,il consider un mare jucator,fundas de exceptie roman!Doar am avut si noi la UTA,mari cheflii,betivani,dar cand intrau pe teren,erau DOXA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button