UTA Arad

Fiindcă oltenii continuă să acuze jocul dur al utiștilor, Balint reacționează: „Fotbalul e un sport de contact, altfel haideți să mergem la volei, unde avem fileu!”





Chiar dacă astăzi debutează o nouă etapă în Liga 1, ecourile meciului dintre UTA și CS U Craiova (scor 1-0), din urmă cu 6 zile, se sting greu. Sau, mai degrabă, sunt întreținute de olteni, care susțin și acum că echipa lor a fost victima arbitrilor, care nu au sancționat la sânge intrările tari ale arădenilor. După Nicușor Bancu (care a susținut că și-a pierdut doi dinți după cotul aplicat de Roger) și președintele Sorin Cârțu, care văzut două cartonașe roșii pentru utiști și un penalty pentru echipa sa, a ieșit public și patronul echipei.

Rotaru a lovit și el dur în arbitrul Cojocaru: „A făcut un act criminal!”

Mihai Rotaru a intervenit telefonic, aseară, la emisiunea Liga Digisport și a vorbit despre arbitrajul lui Adrian Cojocaru ca despre un „act criminal”. ! „Nu am putut să batem la Arad, dar arbitrajul a fost unul criminal. Adică este inadmisibil. Sper când va ajunge la Craiova domnul Cojocaru (n.r. arbitrul Adrian Cojocaru) să vină să își ceară scuze. Trebuia să dea trei cartonașe roșii, nu unul! În momentul în care ai penalty, neacordat, în minutul 90, pentru mine este o ruşine de arbitraj. Marele meu semn de întrebare se pune în momentul în care Istvan Kovacs nu ne-a dat două penalty-uri şi o lovitură de pe 16 metri. În momentul în care Horaţiu Feşnic, cu Botoşaniul, vine şi are un arbitraj tendeţios, fără să-l poţi acuza de ceva, şi vine un alt criminal, pentru că din punctul meu de vedere Cojocaru a făcut un act criminal la UTA Arad. Adică cot în gură şi dinţii scoşi lui Bancu, atacul criminal asupra lui Screciu, atacul criminal asupra lui Fedele, penalty neacordat la Baiaram în minutul 80 şi ceva. Oamenii ăia trebuie să își ceară scuze. În momentul când arbitrajul este cauza unei agresiuni fizice, atunci e o problemă. A fost o agresiune fizică. VAR va fi din primăvară, din play-off şi pesemne că vor să rezolve lucrurile din acest moment. Vor ca viitoarea campioană să aibă 12 puncte avans înainte de play-off, că apoi va fi VAR-ul. Vorbim de un act criminal, despre o complicitate la agresarea unui jucător. Înainte de Bancu a fost un atac criminal la Fedele, după a fost la Screciu … Nu putem să acceptăm aşa ceva!”, a spus omul numărul unu de la CS U Craiova. Apă la moară a dat și Ion Crăciunescu, fost arbitru FIFA: „„Pentru ce încurajăm așa ceva? Cum să mutilezi un om? Este mutilare aici, trebuia să se dea direct cartonaș roșu”.

Balint: „Parcă suntem asasinii Ligii 1, dar nu spune nimeni că doi jucători de-ai noștri au ieșit pe targă”

Până astăzi, gruparea arădeană nu a avut nicio reacție la acuzele adversarilor de sâmbăta trecută. Contactat de sportarad.ro, Marcel Coraș, a fost cel care a sărit în apărarea fostei sale echipe, dar, în cele din urmă, a vorbit răspicat și Laszlo Balint pe tema intrărilor de la confruntarea dintre UTA – CS U Craiova și deciziile arbitrilor. „Nu am vrut să vorbesc, dar am fost scoși în toată media drept cea mai agresivă din Liga 1. Am am fost arătați cu degetul de parcă suntem asasinii Ligii întâi. Într-adevăr, au fost două dueluri mai tari pentru jucătorii Craiovei, dar nu spune nimeni că doi jucători de-ai noștri au ieșit pe targă. Nu spune nimeni că Miculescu a ieșit accidentat în urma unui contact la care arbitrul nici măcar nu a fluierat fault, iar până acum două zile ne temeam de ce e mai rău în ceea ce privește starea sa de sănătate. În rest eu nu cred că au fost loviți fără minge, eu nu cred că au existat contacte pe care să nu le vezi și între fotbaliștii foarte buni din campionatele tari ale Europei. În fotbalul de nivel înalt, există astfel de dueluri. Da, într-adevăr, există dueluri în care un jucător poate să se folosească de forță mai mult decât celălalt, există posibilitatea ca unul să iasă un pic mai șifonat dintr-un anumit contact, dar, să nu se uite, fotbalul este sport de contact. Dacă vrem să stăm și să plângem că suntem atinși, păi atunci haideți să mergem la volei că acolo este fileu. Nu încurajez lovirile, nu încurajez jocul nesportiv niciodată. Tot timpul le-am spus jucătorilor să aibă grijă la cartonașe și să-și controleze atacurile. Dar nici nu pot să le spun băieților să nu-și atingă deloc adversarii, să nu cumva să se lovească aceștia, iar apoi să plângă după meci, la interviuri”, a punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Impresionat de bărbăția jucătorilor în Bayern – Dortmund: „Să ducem și intensitatea fotbalului românesc la un alt nivel”

Mai mult, Balint a dat exemplul recent al Supercupei Germaniei, dintre Bayern Munchen și Borussia Dortmund, câștigată de bavarezi cu 3-1. „Am rămas surprins de intensitatea duelurilor care care au existat la acest meci, dar și bărbăția celor din teren. Am văzut jucători care erau loviți destul de dur și care se ridicau imediat, dădeau mâna cu adversarul și reluau jocul. Eu cred că trebuie să ne asumăm toți faptul că fotbalul este un sport de contact, că pot exista anumite intrări mai tari și să încercăm să tratăm jocul de o manieră care să ne permită să ducem intensitatea fotbalul românesc la un alt nivel. Și nu mă refer numai la duelurile fizice, dar și abordarea fiecărui detaliu. Credeți că eu merg pe terenul de antrenament și îi învăț pe jucători să lovească? Doamne ferește, nu. Eu le cer jucătorilor să pună piciorul la minge, chiar le-am spus să își asume dacă nu vin cu apărători la antrenament și sunt loviți în timpul antrenamentelor, pentru că există contacte și la antrenamente. Să nu credeți că facem antrenament cu fileu între noi. Există contacte și la antrenamente există contuzii, jucătorii se lovesc și le-am spus să își asume faptul că pot exista și accidentări. De aia e important să aibă protecție, absolut orice fel de pârghie de care se pot folosi ca să poată trata antrenamentul la fel ca meciul. Așadar, eu le cer jucătorilor să trateze fiecare duel de maniera în care să se vadă dorința și determinarea noastră pentru a îndrepta micile detalii în favoarea noastră. Eu cred că de aici trebuie să plecăm pentru că, dacă ne lipsește această agresivitate pozitivă, este foarte greu să sperăm la rezultate bune”, a adăugat tehnicianul arădenilor.

Roger îi cere scuze lui Bancu, dar nu consideră că merita cartonaș roșu: „Nu a existat intenție!”

Unul dintre utiștii care ar fi trebuit eliminați de pe teren, în opinia craiovenilor, e brazilianul Roger jr. Acesta sărise cu brațul depărtat de corp în duelul aerian cu Bancu, care la final a susținut că și-a pierdut dinții. „Încerc să evit comentariile neplăcute. Înțeleg că nu i-a fost ușor (n.a. lui Bancu), îi cer scuze, dar trebuie să mă lupt și să dau tot ce am mai bun pentru echipă, tot timpul sunt așa. Nu cred că meritam cartonaș roșu, nu a existat intenție. Nu vreau să fac rău nimănui, știu că are și el o familie, trebuie să joace. Pentru mine incidentul este în trecut, vreau să mă concentrez doar pe meciul următor”, a spus mijlocașul ofensiv al arădenilor.

Până la urmă, CS U Craiova nu a avut niciun fotbalist accidentat după confruntarea de la Arad, în timp ce UTA nu va putea conta sigur, cu Voluntariul, pe croatul Medjimorec, iar Miculescu este incert. În fine, Laurenţiu Reghecampf nu s-a legat de arbitraj după meciul de la Arad, considerând că echipa sa a făcut un joc slab.

7 comentarii

  1. sa nu uitam ca mingea vinea inspre roger iar bancu a venit din spate ce trebuie sa faca jucatori sa nu mai sara cu bratele desfacute eu consider ca bancu a intrat in cotul lui roger din pacate fotbalul romanesc ii dezastruos aici participa atat jucatori cat si arbitri trebuie lasat jocul cat mai liber ca nu ii joc de domnisoare

    0
    0
  2. Era un galben corect. Atac neintenționat, dar periculos. Anglia și Germania sunt pline de asa ceva. La ei jucătorul lovit se ridica repede, căci are concurenta pe post. Aici o echipa cauta sa dea vina pe arbitraj, pentru un start ratat. Sunt incriminati toți arbitrii, care i-au avut. Craiova, asta , a strălucit o jumătate de campionat, când aveau cei doi pitici la înaintare. În rest numai ,, luft-uri ” Acum ceilalți arbitrii vor fi cu ochii pe UTA. Principiul,, vaselor comunicante ” Foarte influenți gașca olteneasca , începând cu patronul. O echipa făcută la apelul de seara în stil taliban.

    0
    0
  3. Bine ca pana la urma s-a trezit totusi cineva din club sa raspunda.De o saptamana nu vedem altceva pe televiziunile de sport si pe sit-uri,decat „macelul de la Arad”.Cu astfel de atitudine,de genul: „hai sa tacem,ca sa fie bine,sa nu fie rau”,sau „vezi ca aia au pile in federatie,sa-i lasam in pace”-,nu o sa ajungem nicaieri,or sa ne calce in picioare toti viitorii arbitrii delegati la jocurile noastre.Si mai ales sudistii.Din pacate domnul Balint,- antrenor, nu este egalul domnului Rotaru,-patron si finantator- si nici macar al domnului Cartu,presedinte de club.Ar fitrebuit sa ia atitudine imediat,nu dupa o saptamana,domnul presedinte Florian Voinea(pe care 99% dintre suporteri nu cred ca-l cunosc),dar cum sa apara pe un post TV de sport,cand nimeni din media centrala nu-l cunoaste.Dumnealui putea sa-i raspunda lui Cartu.Din pacate lui Rotaru,nu-i poate raspunde nimeni,pentru ca UTA,nu are patron. Spun de foarte multa vreme ca UTA are nevoie,de cineva care sa se ocupe de imaginea clubului,avem nevoie,de fosti fotbalisti aradeni,care au facut performanta si care sunt cunoscuti atat in tara cat si peste hotare.Am avea nevoie de oameni emblematici,dar in schimb avem parte la varful conducerii clubului,de un dualism care niciodata n-a caracterizat-o pe UTA. Unde sunt cei care se afiseaza la fiecare transfer, mai bun sau mai rau,iar acum cand UTA este supusa unui linjaj mediatic,il imping in fata pe Balint? Si il imping in fata la „sportarad”.Nu ca ar fi rau,dar in afara de noi aradenii,oare cati din tara mai vizualizeaza sit-ul? Aici este vorba de interventii pe televiziuni,interventii pe care noi nu le avem,iar imaginea clubului sufera. Si odata cu ea suferim si noi suporterii.

    0
    0
    1. Nu spun ca scrii rau,@Parneava,doar ca iti readuc putin aminte,ca nici la retrogradarea rusinoasa si fuziunea cu Liberty Salonta,apoi dezafilierea si un alt inceput,nici o mare glorie,nu a ramas langa UTA,poate doar cu regrete..Nici macar galeria,sau SUR….Au fost recooptati,prin rezultate si dovada totala ca se redoreste revenirea acolo unde am considerat ca ne este locul…Si inca mai exista persoane importante,ca nume sau capacitate,pe care ne-am dori sa revina….
      Raman la parerea mea,ca nu trebuie raspuns la fel….Apa trece,pietrele raman…Frustrarile Craiovei,se descarca momentan asupra UTA-ei,trebuie sa-si motiveze anumite esecuri…Cand vor capota cu urmatoarele adversare,isi vor muta tunurile….
      Sunt absolut de acord cu tine,ca UTA ar trebui sa aiba un „cocos”percutant,acid, de repulsie,de contra-atac prin spatiul media…mmmda….macar in limita bunului simt,ca sa nu ne ia de prosti….

      0
      0
      1. Da,n-au ramas.Dar explica si de ce.Eu o sa pun trei intrebari la care din varii motive(poate de implicare subiectiva), n-o sa dai explicatii 1.Ne facem ca nu stim ca o mare firma din Arad,sponsorizeaza Dinamo,chiar daca Dinamo este in insolventa?2.S-au ne facem ca nu stim ca Horia Gabriel Mladinovici,arbitrul de luni cu Voluntari,este angajat ca si kinetoterapeut la CS Dinamo? 3.S-au ca una din gloriile fotbalistice recente ale Aradului,investeste si sponsorizeaza la DDB(Doar Dinamo Bucuresti)? Daca raspunzi corect,afli de ce la un moment dat se leapada unii,nu de clubul UTA,ci de unele conduceri pasagere,care uita ca un brand national,nu poate fi asimilat cu portofelul propriu.Am pus doar trei intrebari,care par sa nu aiba legatura una cu alta ,sau cu UTA si daca te straduiesti,vei avea raspunsul macar pentru tine.Pentru mine,va fi suficient sa stiu ca ai inteles,daca imi vei adnota in continuare comentariile.

        0
        0
    2. Orice declaratie pe aceasta tema era preluata de Prosport ( cel putin), exact ca si acest articol. Balint are dreptate sa fie nervos! Eu nu inteleg de ce Bogdan Apostu nu si-a aparat jucatorii…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button