UTA Arad

Roger a jucat și cu 35 de mii de oameni în tribună, dar e impresionat de publicul arădean: „Iubesc momentele când cântă și strigă, îmi oferă energie să dau tot ce am mai bun”





Roger Junior Rodrigues Figueira (25 de ani) continuă și în acest sezon să fie unul dintre componenții importanți ai UTA-ei. Mijlocașul brazilian sosit în ianuarie la Arad a ratat un singur meci oficial în toată această perioadă (remiza, 0-0, cu Astra din ultima etapă a sezonului regulat precedent) și rareori a început de pe bancă meciurile arădenilor.

Duminică, la Arad, vine FC Voluntari, iar „roș-albii” își doresc să-și continue parcursul pozitiv din acest debut de campionat și mai ales să lege primele două succese stagionale. „Ne-am antrenat bine în această săptămână, avem o încredere mai mare în noi și sper că vom face un meci bun. Trebuie să demonstrăm la ce nivel suntem. Progresăm de la meci la meci și trebuie să arătăm asta duminică. Va fi un meci greu, toată lumea știe asta. Îmi doresc să marchez, cred că toată lumea din teren își dorește asta, sper că voi reuși să înscriu duminică, sau să îmi ajut coechiperii printr-o fază creată sau chiar o pasă de gol. Îmi place să joc în meciuri dificile, nu îmi e frică. Probabil cei de la Voluntari vor veni să se apere, dar noi trebuie să ne arătăm nivelul, să ținem de minge, să încercăm să fim cât mai buni și sper că totul va fi în regulă la final”, susține Roger jr.

Brazilianul a evoluat pe mai multe posturi în tricoul UTA-ei, însă, cel puțin în startul stagiunii, majoritatea timpului l-a petrecut în partea dreaptă a liniei de tre din spatele „vârfului”. „Postul meu de bază este de număr 10, dar joc oriunde vrea antrenorul, sunt aici să îmi ajut echipa să câștige meciuri. Nu știu dacă prezența lui Ubbink în teren influențează poziția mea, dar e alegerea antrenorului. El ne pune unde dorește, iar noi trebuie să jucăm, să ne arătăm calitățile, indiferent de poziție. Competiția cu alți jucători este benefică, atât pentru mine, cât și pentru club. Dacă există concurență, vom deveni cu toții mai buni”, mai crede, poate, cel mai polivalent fotbalist din lotul lui Balint și asta pentru că Roger a jucat deja pe toate pozițiile de la mijlocul terenului în sus.

La cele 5 puncte culese de pe teren propriu de UTA, contra unor echipe cu pretenții precum Farul, FCSB și CS U Craiova, au contribuit fără îndoială și suporterii. Contra echipei patronate de Gigi Becali s-a stabilit recordul de asistență,  în tribunele arenei „Francisc Neuman” intrând aproximativ 8500 de fani. Roger nu a fost neapărat impresionat de numărul lor, ci de atmosfera creată. „Am jucat în Brazilia cu 35000 de spectatori în tribune, dar suporterii UTA-ei sunt incredibili. Iubesc momentele când cântă și strigă, dacă sunt obosit, ei îmi oferă energie să dau tot ce am mai bun în teren. Îmi era dor de acest sentiment pe gazon, sunt convins că stadionul va fi plin în continuare, iar eu voi da totul în teren să îi fac fericiți pe fanii noștri”.

Roger Junior a reușit două goluri și cinci assist-uri până acum în tricoul UTA-ei, toate în sezonul precedent de Liga 1.

3 comentarii

  1. Meci greu nu, dar cu probleme de rezolvat , da. Diferența valorica pe posturi plus publicul. Presiunea continua, ar fi cheia pentru o echipa care vrea sa pună probleme, dar nu poate scăpa de un forcing inteligent. Banca a devenit și ea o forță. E de urmărit arbitrajul care ar fi tentat sa arate, chiar în Arad, ca respecta legea. Ultimul plus, cucerit cu eforturi și profesionalism , jocul bun pe teren propriu. Casa UTA a devenit, speram…. ACASĂ !!

    0
    0
  2. Bravo Roger …Bravo Uta mulțumim pt ce faci pt echipă salutari ție și colegilor tăi……forța UTA

    0
    0
  3. Repet,dupa zeci de revizualizari,consider suficient de obiective…Sunt frustrati rau de tot!Roger a sarit la cap,iar Bancu a venit din spate si s-a bagat sub el…Ce trebuia sa aiba Roger?Oglinzi retrovizoare?Normal ca a intrat Bancu,mare jucator,la risc..Cand muti mobila pe casa scarilor,nu te bagi sub ea…Atentie la pian…S-ar putea sa-l scapi si sa se dezacordeze…Bancule,adica banc oltenesc,trist…Prin alte campionate,nici macar nu exista un subiect,pe aceasta faza…dar se baga Craciunescu in seama,fost Marlan presedinte ,pe la Craiova,o nulitate executiva,care agita spiritele…Sa fim seriosi…
    Da!La UTA,pe aici nu se trece!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button