Șoimii Lipova

După ce și-a luat biletele pentru turul patru al Cupei, Lipova vrea primele puncte stagionale în compania Ghirodei: „Să fim mereu echipa mai bună!”





În acest weekend, pleacă la drum o nouă ediție a Ligii a 3-a la fotbal. Cinci sunt echipele arădene ce intră în luptă în seria a 8-a, alături de tot atâtea formații timișene, iar prima rundă a programat deja două derby-uri județene, dar și jocul dintre Șoimii Lipova și ACS Ghiroda și Giarmata Vii, ce va avea loc vineri, de la ora 18, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic.

Chiar dacă au primit o infuzie de încredere după succesul din Cupă de la Chișineu Criș (2-0), lipovanii au „cheltuit” ceva energii contra trupei lui „Știli”, în timp ce timișenii antrenați de Răzvan Leuca nu au avut bătăi de cap cu competiția KO. Ei fuseseră deja eliminați în turul doi, la Ezeriș, cu scorul de 2-1. Până la urmă și Flavius Sabău și-a menajat câteva dintre „piesele” grele, una dintre acestea fiind Bogdan Nicolescu, fostul „închizător” polist, sosit în această vară în „alb-albastru”. „Prima discuție cu președintele Radu Pop a fost convingătoare, planurile dânsului și lotul de jucători mi-au dat încredere că mă voi simți bine la Lipova și vom face treabă bună împreună, obiectivul fiind promovarea în Liga 2-a. Sigur că primele patru locuri este obiectivul imediat, este de datoria noastră să ajungem acolo în play-off după doi ani pe locul 2 și anul trecut pe locul 1. Personal, m-am acomodat destul de bine, am mai jucat cu Bozian la Poli, am suficientă experiență și destule cluburi în CV ca să pot să mă integrez rapid într-un colectiv. Am avut mai multe oferte, mai de departe, dar și din zonă, dar am ales Lipova pentru că toată lumea mi-a vorbit de bine, de la organizare la fotbalul de calitate pe care îl joacă. Acum, după ce m-am antrenat câteva săptămâni la Șoimii, pot spune că tot ce mi s-a spus se adeverește. Chiar dacă vorbim despre un club mic, rezultatele obținute prin muncă în ultimii ani, stadionul nou care va fi în curând dat în folosință sunt garanții că la Lipova se țintește sus. Antrenorii trăiesc pentru fotbal, e ușor să lucrezi cu oameni profesioniști, cu antrenamente cu nimic mai prejos decât la alte cluburi străine pe unde am evoluat.  Am intrat într-un lot în general tânăr cu chef de performanță, dar și câțiva fotbaliști experimentați. Obiectivul este să jucăm un fotbal bun, să câștigăm fiecare meci, vrem să fim mereu echipa mai bună. Antrenorii dau încredere copiilor, este un lucru extraordinar, s-a creat un grup bun, s-au făcut acghiziții noi importante”, a spus fotbalistul de 31 de ani, care a completat un post deficitar la lipova, cel de fundaș central.

Întâmplarea face ca Nicolescu să-și cunoască destul de bine adversarii de vineri. „Venind în vacanță în România, m-am antrenat la Ghiroda, unde îl cunosc foarte bine pe președinte și unde chiar am fost dorit în  această vară. Au și ei jucători experimentați, cum este prietenul și fostul coleg Bădăuță, un atacant extrem de periculos. Oricum, primele etape sunt extrem de complicate pentru toată lumea, mai e de lucrat la omogenizare, la relațiile de joc. Dar, cel puțin noi, la Lipova, trebuie să abordăm meciurile doar la victorie”, a adăugat experimentatul fotbalist născut la Lugoj, care-și propune să revină în eșalonul secund în tricoul Lipovei.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Polgar, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Salhi, Suslak, A. Gavrilă – Brad, Trabalka, Filimon.

Ghiroda: Miklos – Sporin, Rosuș, Hetko, Coroiu – Jichici,  Cluci – Mancaș, Precup, Românu – Bădăuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button