UTA Arad

Miculescu se prezintă la „naționala mică” cu două goluri în ultimele runde ale Ligii 1: „Era minutul 89 și am riscat să rămân în atac, ne-am făcut fericiți fanii”





David Miculescu (20 de ai) trăiește cele mai fericite momente din cariera sa. A marcat două etape la rând în contul UTA-ei în Liga 1 și a adus puncte de aur în contul echipei sale. După reușita cu capul cu Voluntariul, când i-a luat fața chiar puternicului Gabi Tamaș, tânărul mijlocaș al arădenilor a înscris în ultimul minut de joc al confruntării de la Mediaș și a sărbătorit victoria în peluza ocupată de galeria arădeană. Mai mult, între cele două confruntări, a și venit prima convocare la echipa națională de tineret, antrenată de Florin Bratu.

Vrea să dea totul cu Anglia și Georgia înainte de derby-ul cu Rapid

De altfel, fotbalistul UTA-ei este ultimul fotbalist care ajunge în cantonamentul „tricolorilor mici” mâine, înainte de prânz. „Mă duc la națională cu un alt moral, cu o altă încredere după aceste două goluri, primele pentru mine în acest campionat de Liga 1. Evident, bucuria este cu atât mai mare cu cât am adus puncte importante echipei mele și am făcut suporteri fericiți. Chiar i-am putut simți și azi la Mediaș pe fanii noștri cât de bucuroși erau pentru victoria cucerită in extremis, măcar nu au bătut degeaba atâta drum pentru a ne susține. Nici rezultatul de egalitate nu era foarte rău, dar venisem la Mediaș să câștigăm și era păcat să nu reușim la cum s-a jucat acest meci. Acum vreau să dau totul și în tricoul naționalei, în amicalele cu Anglia (n.a. vineri, ora 21, pe stadionul Steaua) și Georgia (n.a. marți, ora 21, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari) și apoi mă voi gândi doar la cum să batem și Rapidul. Va fi greu, căci și ei au o echipă bună, dar jucăm acasă, o să avem tot stadionul alături și trebuie să câștigăm pentru a mai urca un loc. Ne uităm la clasament și ne place ceea ce vedem, avem o echipă bună și un grup unit, sperăm să jucăm în acest an în play-off. Oricum, nu ne îmbătăm cu apă rece, suntem conștienți că mai avem mult de muncă, iar cel mai important meci e mereu cel care urmează”, ne-a declarat David Miculescu.

A ales bine să nu mai facă faza defensivă: „Puteam fi la mijloc sau în apărare”

În ultimele trei partide, Laszlo Balint l-a schimbat de fiecare dată pe tânărul său „decar” cu Damian Isac, dar acum a avut inspirația să-l lase în teren. Mai mult, l-a introdus în luptă pe pasatorul de la golul de trei puncte al UTA-ei, la Mediaș. „Chiar i-am mulțumit lui Liviu Antal pentru centrarea perfectă, era imposibil să ratez. În schimb, alta putea fi problema. Tot meciul am coborât și în apărare când nu aveam mingea, acum nu am mai făcut-o și am ales bine. Chiar înainte de faza golului m-am uitat la tabelă și am văzt că suntem în minutul 89 și am decis să risc, să rămân în atac. Băieții au recuperat mingea, faza s-a dezvoltat și am putut să apar la finalizare. Când mă gândesc că puteam fi la mijloc undeva sau în apărare…Mă bucur enorm că a ieșit așa, e o seară specială pentru mine și pentru întreaga echipă”, a adăugat Miculescu.

„Mă bucur foarte mult pentru David, pentru că a reușit din nou să aibă o evoluție foarte bună încununată și cu un gol extrem de important, un gol de trei puncte”, a spus și Laszlo Balint despre tânărul său elev, titularizat în toate cele 7 confruntări ale startului de sezon în Liga 1.

Tânărul mijlocaș al „roș-albilor” s-a întors împreună cu colegii săi la Arad, la bordul autocarului, iar marți dimineața zboară cu avionul spre București. Fotbalistul născut la Timișoara e ultimul fotbalist care ajunge sub comanda lui Bratu, care l-a învoit luni și pe Răzvan Ducan, care a apărat poarta Mioveniului în remiza din „Ștefan cel Mare” cu Academica Clinceni.

FOTO: Claudia Carp

8 comentarii

  1. Felicitări pentru inspirație ! Cu multă muncă o să ajungi departe. Rămâi cu capul pe umeri și nu te grăbi la ,,transferuri”. O să vină timpul și pentru asta . Mult succes !

    0
    0
  2. Bravo David! Ai un cap bun pe umeri, și la propriu și la figurat. Munca, seriozitatea și modestia întotdeauna sînt încununate cu succes mai curînd sau mai tîrziu. Iar talent ai cu carul. Baftă la Națională! Sa te întorci sănătos.

    0
    0
  3. Bravo David! Bravo UTA! Se vede ca te-ai maturizat puțin și dacă vine la pachet cu modestia și munca, îți poate deschide orizonturi mari. Bravo Gladiatori lor! Asa sa rămâneți, bătăios!

    0
    0
  4. Știam că David e născut în Arad, din Timișoara fiind tatăl său. Corect? Daca e așa, tânărul asta formidabil e arădean, nicidecum „timișorean”, cum notează autorul articolului.

    0
    0
  5. Salutări la toți UTIȘTI, FAIN ECHIPĂ AVEM B R A V O UTA …BRAVO ARĂDENI după meci parcă și cei de la Digi au trebuit să recunoască MUNCA DE LA CLUBUL UTA ….FELICITĂRI LA TOȚI…..David ești băiatul complet pe care Dumnezeu îl folosește pt UtA o vreme felicitări

    0
    0
  6. … și încă ceva David, sa nu regreți ca nu ai plecat la Steaua, pt ca la UTA (locul 3) ești mult mai sus și apreciat decât la Steaua (locul 8). Legat de managementul clubului UTA, dragilor, trebuie sa recunoaștem ca este unul focusat pe creștere și competenta, cu plusuri și minusuri și toate li se datorează managerilor de etnie maghiara. Respect! E alta mentalitate.

    0
    0
  7. Felicitări, David! Ai început să dai goluri care aduc puncte si locuri în clasament. Ai primit observatie de la comentatori că nu ai personalitate. Când ai scăpat pe dreapta cu un singur fundas în față ai centrat în loc să-l faci din fentă. Poate n-ar fi rău să fii mai curajos că tehnică ai.

    0
    0
  8. Creste cota lui Micu,de la meci la meci,imbucurator…Dar ca si orice copil,are nevoie de niste bazati langa el si neaparat modestie,multa munca….Asa au crescut si Man,Adrian Petre..cu servanti…Candva tot va zbura din cuib,clar…Dar pana atunci trebuie slefuit mult,ba chiar expus in reflector…
    Cand dai o pasa cu calcaiul si scoti mingea pe centrare,se numeste interesant,dar cand dupa 8 minute,faci la fel,inca odata,inseamna bazare…
    Automatismele,de abia acum incep sa apara…Rulare,stigmatisme,in care iti lasa impresia ca se retrag,apoi revin,intr-o cu totul alta zona de insistenta…In afara de Batha,care este numarul 1,apar,dispar….Cand Pasagglia,cand Ubbink…De aceea functioneaza perfect UTA,pentru ca schimba foarte des,imprevizibil…Trebuie neaparat finalizare,raportat la ocazii create…
    Nu ne mai putem plange absolut deloc…Gestiune interna,clara,calibrare…Trebuie mai multa hotarare,suturi la poarta directe,de la semi-distanta sau departare…Prea multa potrivire a mingii,de pe un picior pe altul,cu tempo pierdut,pas sau cate un dribling in plus…Parca nu isi asuma niciunul aceste suturi directe…tot se cauta pase scurte in careul advers…Hai ca putem…..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button