UTA Arad

Absența lui Miculescu a stricat planul tactic al lui Balint: „Desley Ubbink dă randament mai bun în zonă centrală, dar Isac se va adapta și el”





UTA a fost singura echipă din Liga 1 ce nu a votat pentru schimbarea regulii privind numărul fotbaliștilor Under, semn că Laszlo Balint nu avea nicio problemă să apeleze mereu la doi jucători sub vârstă. Antrenorul arădenilor chiar declara că gruparea „roș-albă” stă foarte bine la capitolul juniori și are la dispoziție mai multe variante.

După schimbarea regulii și ascultând solicitarea lui Claudiu Negoescu, aceea de a juca mai mult, Balint a fost de acord cu împrumutul fotbalistului de 18 ani la Metaloglobus, în Liga 2-a. Totuși, pentru bandă, în cazul în care Miculescu trebuia înlocuit, mai rămânea varianta Adi Mar, pe care – însă – stafful tehnic nu a luat-o în calcul până acum. În schimb, Isac, Tudor (care este în revenire după accidentare), Mihai, Mercioiu și portarul Mociu sunt jucători de ax central, acolo unde UTA contează pe destui fotbaliști cu experiență.

Iar ziua în care David Miculescu nu a fost apt a venit, iar UTA a avut destul de mult de suferit din punct de vedere tactic la Sfântu Gheorghe. „Din păcate, a intervenit această problemă medicală la David Miculescu. Am primit telefon chiar ieri dimineață, în care mi se spunea că el a făcut o toxiinfecție alimentară destul de serioasă, în urma unei cine servite la un restaurant din Arad. Efectiv nu a putut sta în picioare. a vomitat toată noaptea, a fost dezhidratat la maximum și nici măcar nu a putut face deplasarea, să îl avem pe bancă”, spunea Laszlo Balint despre „decarul” său.

Prin urmare, Damian Isac a prins primul său tricou de titular și început meciul din Secuime în banda dreaptă. Evident, tânărul fotbalist nu a dat randament, iar Balint l-a „sacrificat” pe olandezul Ubbink în benzi. La început pe dreapta, iar după intrarea pe teren a lui Antal, pe partea opusă. „Într-adevăr, am pierdut puțin din constanța noastră pe jocul de posesie. E clar că Desley Ubbink dă randament mai bun în zonă centrală. Din păcate, Isac a început meciul destul de greu pe acea poziție în bandă, dar se va adapta, căci are calitățile necesare să o facă. Dar iată că se demonstrează că David Miculescu este un jucător important pentru noi, chiar dacă, per total, Isac a făcut un joc bun. Până la urmă, avem jucători care pot evolua pe mai multe posturi, am reușit să ne adaptăm și ne întoarcem cu un punct foarte important dintr-o deplasare dificilă”, a comentat Balint modificările tactice pe care le-a operat în linia de trei fotbaliști din spatele vârfului.

UTA a încheiat meciul cu Sepsi cu trei fundași centrali, după intrarea pe teren a croatului Medjimorec. „Era clar că Sepsi va pune presiune pe careul nostru cu mingi aruncate acolo, în față. Aveau jucători de forță care ne puteau pune probleme și tocmai de aceea am preferat să avem siguranță, dar și superioritate numerică în fața porții noastre și, bineînțeles, și gabarit. Ne-am atins obiectivul, chiar dacă ne-am fi dorit să câștigăm toate punctele”, a mai afirmat Laszlo Balint.

18 comentarii

  1. Da. Categoric lipsa lui Miculescu a fost simțită. Dar, baftă (și) lui Isac în viitor. Amîndoi sînt „minji” de viitor, cu perspective reale.

    0
    0
  2. Isac trebuie sa primească (acum că și-a revenit ),mai multe minute,e un jucător serios,ci calitate care va ajuta clubul, chiar în următorul meci de cupă ar fii un prilej bun de a se remarca.
    Hai UTA

    0
    0
  3. Pentru o lupta la titlu, ca să fim realiști, zicem lupta ar fi nevoie de un om cu 20 de goluri pe sezon. Adică măcar un sfert de Benzema. Se poate și fără dar pe alte coordonate.Cum ar fi fără accidente de tip Miculescu. E păcat sa nu valorifici o liniște constructiva, decât pentru un loc 6.

    0
    0
    1. De cate ori nu ziceam si eu pe aici ca e imperios necesar aducerea unui mijlocas de creatie si a unui varf de gura portii,pentru ca echipa sa fie completa.Da,avem nevoie de un golgheter cu multe goluri in campionatul care evolueaza si care sa nu fi avut accidentari grave,exista asa ceva dar trebuie cautat.Am sustinut si aducerea de jucatori africani sau sud-americani,care daca aveau o evolutie buna in tricoul UTA-ei,se putea face un profit frumusel pe ei.Dar sa avem rabdare pana in iarna,mai sunt cateva jocuri de campionat si speram cat mai multe in Cupa Romaniei iar conducerea clubului sa aiba cele mai bune solutii la aducerea de cel putin 2 jucatori.Hai UTA,sa le tinem jucatorilor pumnii pentru meciul de joi din cupa si mai ales la meciul de duminica cu CFR-ul.

      0
      0
      1. @ Red Force.Ai perfecta dreptate,absenta unui singur jucator nu poate (logic) sa strice planul tactic a-l unui antrenor.Aici denota lipsa de un inlocuitor cu aceleasi veleitati tehnice si tactice pe care Balint nu il are.Abordarea pe 2 fronturi,campionat si cupa,cere cel putin aducerea a inca 2-3 jucatori.

        0
        0
      2. Corect,transferurile au fost reusite,clar au au adus un plus important si probabil ca in iarna lotul va mai fi completat cu vreo 2 jucatori pe cele 2 posturi mentionate de tine.Pacat ca nu s-a reusit aducerea olandezului,cred ca era exact tipul de jucator masiv de gura portii care ne lipseste.

        0
        0
  4. Piesa importanta,Miculescu,se bazeaza ca fiind titular de drept,in sinea lui…in consecinta,isi permite anumite deraieri,cu pareri de rau…Podoaba mult dorita,intr-un angrenaj dorit si reusit,doar teoretic…2-3 meciuri reusite si visam la un giuvaer prin zari desarte….De fiecare data cand Miculescu a fost convocat la cate o schema nationala,a venit mereu accidentat..Ba operat de peritonita,ba bolnav,ba obosit,si nu te mai poti baza pe el..Interesant,nu-i asa???Joaca doar cand are chef,sau intreb nevinovat???Aer greu de Bucuresti?Sa citam pe JIJI si MIMI….”oricum il luam liber”….Hmmmm….

    0
    0
    1. @Giro…….nu am vrut sa o zic eu,dar ai zis tu,chiar raspicat. De aceea ziceam ca avem nevoie de 2 jucatori care sa stie cu mingea si sa dea goluri,daca conducerea spune ca vreau sa lupte si pentru cupa si pentru campionat.Noi ca suporteri nu stim cand intervin accidentari sau suspendari,dar antrenorul trebuia sa puna in fata conducerii si acest aspect,pentru ca lotul sa fie acoperit din punct de vedere al performantei.

      0
      0
    2. Nu știm amănunte, dar cred că ai dreptate. Le cam comite destul de des. Tocmai când să-și revină, că era de nerecunoscut după Covid. Si această toxinfectie îl va slabi foarte tare. Nu cred să fie recuperat pînă la meciul cu CFR. Cred că-i foarte supărat Gyuszi pe el.

      0
      0
      1. Tu crezi ca cineva își dorește sa stea in perfuzii o zi întreaga?

        0
        0
      2. Sunt ferm convins ca Mister este foarte suparat pe Miculescu in acest caz de toxiinfectie alimentara,daca este chiar motivul real….Nu stiu ce sa spun,dar parca si-o cauta cu lumanarea copilul acesta….

        0
        0
      3. @Sam….daca intr-adevar a fost o toxiinfectie alimentara,este mult mai chinuitoare decat un Covid….Iti vomiti si ce ai mancat in urma cu 2 saptamani…..Intrebarea ar fi:ce ar fi cautat Miculescu,la o cina in oras,inainte de o deplasare?La care restaurant si in compania cui?Oricum se va afla,mai devreme sau mai tarziu….

        0
        0
      4. Vreau sa spun să-ți vezi de copilul tău sa crească frumos la Gaica
        Unde vrei sa mănânce dacă nu este din oraș și clubul nu le asigura masa?

        0
        0
      5. Răspunsul este să-ți vezi de copilul tău la Gaica
        Au fost 3 fotbaliști care au luat masa in oraș ca de obicei (nefiind din Arad) ca doar nu mănâncă la tine acasă ???
        Cei cu invidia asta,de ce nu te legi de cei care au fost pe teren sau o fi Miculescu vreun Messi de joaca singur
        Ai ceva cu băiatul asta Penibilule

        0
        0
    3. Alo Girofarule veziti de băiatul tău la Gaica și nu mai purta sâmbetele altor copii
      Crezi ca copilul tău și-ar dori sa facă peritonita sau sa stea in perfuzii o zi întreaga mai idiotule
      Miculescu ca și alți jucatori care nu sunt din Arad trebuie sa și mănânce iar cum nu au asigurata mâncarea de la club mănâncă la restaurant
      A fost ghinion
      Știu ca nu îl suporti dar pana ajunge fiutu fotbalist la UTA mai ai de suportat
      Invidia te roade și e boala grea

      0
      0
  5. 1. Nu este de vina Miculescu pentru ca a facut o toxi infectie alimentara, ci localul in cauza. 2. Lipsa lui Miculescu se resimte, cita vreme destui (… si eu printre ei ) il consideram….ca „cel mai bun si mai util din atac”. Pe undeva i-a prins bine pauza…Miculescu fiind ultrafolosit, ( chiar si la lot), are si el nevoie de odihna. 3. In spatele varfului Balint il prefera pe Ubbink, care este in regres, acolo ar fi postul lui Roget ( pe dreapta ar putea urca Vuccevici, cu Slyakov, fundas),pe stanga e Miculescu, varful …oricare ar fi ( Dangubici sau Hora ) nu este constant in realizari ( unu-i lent, altu-i iute, dar…cam fara tehnica de varf), acolo ar fi fost bun un varf mai bun, poate unul nou ( l-am avut pe Bugacianu….dar…). Ubbink cred ca au putea fi al doilea inchizator . Asa tinem 4 inchizatori defensivi ( Batha, Passaglia, Vorobjovias, si Isac) , pe 2 posturi si jucam prea defensiv. PS. Nu am pretentia ca cineva sa fie de acord cu ideile mele, mereu spun ca UTA are un stil de joc si o tactica mult prea defensiva, desi are jucatori valorosi, capabili de a ataca mai mult ( repriza a doua cu Rapid….e dovada). Cu sepsi…am intrat de vreo 2-3 ori incareul lor…si mai mult cu centrari, pe sus.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button