Șoimii Lipova

Lipova, la a șasea încercare de a sparge gheața! Trabalka: „Cu Periamul nu avem variante, trebuie să câștigăm pentru a nu ne îndepărta de obiectiv”





Pentru a doua etapă la rând, Șoimii Lipova a ratat primul succes în campionat în ultimul minut de joc. După Pobeda Star Bișnov și Frontiera Curtici i-au egalat pe băieții lui Flavius Sabău la ultima fază a meciului, iar clasamentul „alb-albaștrilor” plânge. Trei puncte din 15 posibile sunt foarte puține pentru campioana en-titre a seriei a 8-a a Ligii a 3-a, care, vineri, primește din nou șansa să spargă gheața, chiar pe teren propriu, în fața „lanternei roșii”, Avântul Periam.

Până una alta, „vameșii” se despart greu de punctele de la Graniță. „La Curtici, scorul corect ar fi fost 5-2. Am făcut un meci bun, păcat că nu am știut să ținem de rezultat și luăm toate pucntele. Personal, m-am descătușat după câteva etape în care nu am găsit poarta. Sper să o țin tot așa, dar nu contează cine marchează, importantă este victoria, adică să dăm un gol mai mult decât adversarul”, spune Kevin Trabalka, atacantul de careu al Lipovei, autor al unei duble sâmbăta trecută, contra Frontierei.

Formația din Periam a surprins și ea puțin neplăcut prin poziționarea pe ultima poziție în clasament, cu un singur punt acumulat (1-1, la Pecica). E adevărat, trupa lui Cosmin Mânecan a stat în runda în care ar fi trebuit să joace cu ratrasa ACS Poli, iar sâmbăta trecută nu a avut Ambulanță la jocul de pe teren propriu cu Cermeiul. O decizie vom avea mâine, dar ea nu poate fi decât 3-0 pentru formația din județul nostru. „Periamul este un adversar foarte inconomd, anul trecut de abia am făcut un punct cu ei. Acum, însă, nu avem variante, trebuie să câștigăm pentru a nu ne îndepărta de obiectiv, zona play-off. Din păcate, suntem într-un blocaj mental, parcă ne e frică să nu ne încurcăm în loc să ne bucurăm de fotbal și să marcăm goluri. Nu avem ce face, suntem profesioniști, ne pregătim bine și luăm meci cu meci. dacă îl câștigăm pe primul, apoi va fi mai ușor”, a adăugat Trabalka.

Într-adevăr, la începutul acestui an, la reluarea returului ediției precedente de campionat, Avântul Periam dădea lovitura, 0-1, pe arena din Sânnicolau Mic, după reușita lui Trandu, din minutul 74. Pentru confruntarea de vineri, de la ora 15, tot de pe stadionul „Banatul”, Sabău nu se poate baza pe trei jucători importanți, Polgar, Prună și Gherasim, toți cu probleme medicale. În schimb, Suslak și-a revenit și ar trebui să fie titular.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Brad, Salhi, Simion, Ban – Trabalka, Filimon.

Periam: Holca – Siminiceanu, Artimon, Gașpar, Mager – Poparadu, A. Olteanu – Gălățan, Trandu, Periat – Ologu.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj), Alin Cristian Mureșan (Floreşti – Cluj), Paul Bogdan Pojar (Cluj-Napoca).

Observatori: Dorin Voina, Antonie Burtea (ambii din Reşiţa)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button