Șoimii Lipova

Lipova a învățat din greșelile primelor runde! Sabău: „Ne-am desprins la două goluri și a fost mai ușor” v.s. Mînecan: „Ne-am propus multe și ne-a ieșit cam puțin”





A șasea încercare stagională a fost cu noroc pentru Șoimii Lipova, care a spart, în sfârșit, gheața la capitolul victorii. Un meci ce părea ușor, după  dublul avantaj semnat Filimon (4) și Brad (12) s-a complicat puțin la mijlocul reprizei secunde, când Periamul a redus din dezavantaj, prin Trandu. Dar, Trabalka și Ciubăncan au clarificat lucrurile în ultimele 10 minute și de această dată „alb-albaștrii” au întâmpinat fără emoții minutul 90, cel care le-a costat puncte cu nou promovatele Pobeda și Curtici.

Sabău: „ Nu mă uit la clasament nici când sunt sus nici când sunt jos, sper că am dobândit încredere”

Flavius Sabău e conștient că o floare nu înseamnă primăvară, cu atât mai mult cu cât echipa sa încă e departe de pozițiile cu care era obișnuită în sezonul trecut. „Din păcate, am stat cam mult după prima victorie a sezonului. Am încercat să facem o analiză a ceea ce s-a întâmplat în primele cinci etape și, am realizat că am jucat destul de bine, dar nu am fructificat. Nu a venit golul desprinderii și, cel puțin în ultimele două etape, am fost egalați pe final. Astăzi ne-am desprins la două goluri din primele minute și a fost mai ușor. Când jocul merge am motive de îngrijorare pentru mine, dar nouă ne-a lipsit  îndrederea. Sper că astăzi am dobândit și încredere, sper ca de acum înainte toate lucrurile să fie în favoarea noastră. Sunt convins că putem începe o serie de victorii legate, trebuie să facem asta pentru că am pierdut multe puncte în debutul sezonului. Pe hârtie, vom avea adversari mai tari până la pauza de iarnă, dar mie îmi convin echipele bune, care joacă deschis și atunci avem și noi spații. Nu mă uit la clasament nici când sunt sus nici când sunt jos,  ci doar la pregătirea jucătorilor, la psihic, la fizic, acestea sunt preocupările mele”, a precizat antrenorul „șoimilor”.

Periamul vrea să rejoace meciul cu Cermeiul

Cel puțin până în acest moment, Cosmin Mînecan nu a avut rezultatele așteptate pe banca celor de la Avântul Periam. Echipa sa e ultima în clasament, cu un singur punct în clasament din patru meciuri disputate. Timișenii promovați în vara anului trecut au stat deja ca urmare a excluderii din întrecere a celor de la Poli, iar confruntarea cu Cermeiul nu a mai început, fiindcă Ambulanța nu a ajuns la timp la stadion. Punctele la „masa verde” nu li s-au alocat încă „sămădăilor” la Comisia de Disciplină, care ar putea ține cont de dovezile trimise de cei de la Periam. „Am făcut demersuri de rejucare, am înțeles că Ambulanța a fost luată de pe platformă…Noi am plătit, dar Ambulanța s-a stricat, să vedem dacă vom reuși să rejucăm meciul cu Cermeiul. Noi am făcut toate demersurile posibile și așteptăm…”, spune antrenorul timișenilor.

Mînecan: „Suntem blocați mental după primele meciuri cu echipe foate bine clasate”

După disputa de azi, Periamul are o medie de peste trei goluri primite pe meci. „E frustrant că din primele etape ale campionatului, de când am pregătit aceste jocuri, începem de la 0-1 după câteva minute. Am încercăm să remediem acest lcur, dar iată că încă nu ne iese. Astăzi am întâlnit o echipă bună, organizată, de valoare pentru nivelul la care activează, o echipă care an de an se bate la promovare. Noi ne-am propus multe și ne-a ieșit cam puțin. Totuși, am mare încredere în lotul pe care îl am, doar că suntem blocați mental după primele meciuri cu echipe foate bine clasate. Apoi, a urmat meciul cu Cermeiul, de la care aveam mari așteptări, dar nu s-a putut juca din cauza problemelor organizatorice. Mergem mai departe, ne așteaptă un meci cu o contracandidată la noi acasă, încercăm să mai recuperăm din jucătorii accidentați. Azi ne-au lipsit Tamaș, Ciobănică și Mureșan, nu ne rămâne decât să ne pregătim până sâmbăta viitoare pentru prima victorie din acest sezon. Apoi, sunt convins că mai vin și altele. O luăm pas cu pas și când tragem linie vom vedea unde suntem”, a adăugat Cosmin Mînecan.

Dacă Lipova se deplasează la Dumbrăvița, Avântul Periam o găzduiește pe conjudețeana Pobeda Star Bișnov.

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button