Gloria LT Cermei

Dumbrăvița i-a readus cu picioarele pe pământ pe cermeiani! Moisă: „Nu s-a legat nimic” v.s. Stan: „Un meci foarte bun în fața unei surprize a campionatului”+FOTO





Cermeiul a căzut de pe un cal frumos cu ocazia întâlnirii interne cu CSC Dumbrăvița. Oaspeții s-au impus cu 2-0, la capătul unei prestații solide, concretizată prin reușitele semnate Bain (31) și ex-ul Luca Bodri (71).

În ciuda eșecului, Cermeiul rămâne cea mai bine clasată echipă arădeană, dar asta numai dacă FRF-ul confirmă victoria de la „masa verde” de la Periam. „Dumbrăvița arată bine,  arată exprimare în joc, atitudine, ambiție, au câștigat toate duelurile, în special mingea a doua. Toate mingile respinse au fost câștigate de ei, sunt bine pregătiți, o echipă reactivă, cu tranziție pozitivă bună. În plus, sunt foarte rapizi în verticalizarea spre Paulevici și Tismonar, dar și benzile sunt foarte bune. Am controlat primele 15 minute, am avut două ocazii prin Piț și Radu Popa, după care am luat un gol din corner după o bâjbâială. La 0-2 nu am acoperit bine spațiile, dar asta pentru că am căutat golul egalizator și ne-am descoperit. Nu s-a legat nimic, deciziile nu s-au luat pe tempoul unu. Au avut un tonus mai bun, ne-au deposedat la toate încercările. După cum se vede, după o treime de campionat, arădenele mai au de tras, iar cele două timișene din frunte par a fi scăpate spre play-off. Mai sunt multe meciuri, dar arădenele vor juca între ele, cel mai frumos fotbal, dar punctele nu vor merge nicăieri”, a precizat Flavius Moisă, antrenorul „sămădăilor”.

Dumbrăvița e a doua forță a campionatului, la 5 puncte în spatele Ghirodei, dar și cu un meci mai puțin disputat.  „Azi au lipsit patru titulari de bază, Zurgagiu și Bura-Kot, cu Covid, Marici și Gologan, accidentați înainte de acest joc, dar am strâns rândurile și nu ne-am plâns. Nu am spus nimic, pentru că nu-mi place să declar înainte că avem probleme, că avem accidentați, jucători bolnavi și dacă nu ieșea era un alibi. Le-am spus băieților că nu vreau să văd jucători care se lamentează și plâng că ne lipsesc titulari. Practic, toți vor să fie titulari, eu dau șanse tuturor. Am adus 21 de jucători, fiecare dintre ei este o rotiță foarte importantă a mecanismului și fiecăruia îi vine rândul. Astăzi, cei care au jucat titulari au făcut-o foarte bine și sunt foarte bucuros că am făcut un meci foarte bun în fața unei surprize a campionatului. Cermeiul nu prea a jucat pentru că nu am lăsat-o noi, am făcut un presing foarte agresiv. Jocul lor de pase a avut foarte mult de suferit, a trebuit să joace cu mingi lungi, pe care linia mea de fund le-a rezolvat foarte bine. Mă interesează jocul, de asta am venit aici, ca să formez o echipă care să joace meci de meci un fotbal bun, fără sincope, iar rezultatele să vină ca un corolar a ceea ce se întâmplă în teren. Suntem bine dacă ne gândim că au rămas doar trei jucători din sezonul trecut, iar eu am adus mulți jucători din Liga 4-a în care am avut mare încredere. Sperăm să mergem tot așa și pe mai departe”, a spus Cosmin Stan, antrenorul „alb-verzilor” de la marginea Timișoarei.

Ambele formații întâlnesc adversari din județul Arad etapa viitoare. Dumbrăvița o găzduiește pe Lipova, iar Cermeiul are derby județean la Pecica.

Galerie FOTO Cermei – Dumbrăvița 0-2

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button