Șoimii Lipova

După deblocare, Lipova se deplasează în „fieful” viceliderului din Dumbrăvița! Ciubăncan: „Ne convine să jucăm cu echipele care propun fotbal și nu se închid”





Acum două-trei sezoane, CSC Dumbrăvița era una dintre formațiile implicate în lupta pentru promovare, alături de Șoimii Lipova. În cele din urmă, cele două formații au pierdut cursa în fața unor grupări cu mai mare tradiție și un buget superior, precum CSM Școlar Reșița sau FC U Craiova. Dacă lipovanii au încercat și sezonul trecut să acceadă în Liga 2-a, câștigând seria, dar pierzând primul barajul cu Cisnădie, timișenii în „alb-verde” au avut un sezon agitat, ce a marcat și despărțirea de antrenorul Sorin Bălu.

Stan: „Ulciorul trebuie să se mai și spargă”

Cel puțin după primele 6 șase runde ale prezentei stagiuni, rolurile par ușor inversate. Dumbrăvița, sub comanda lui Cosmin Stan, merge foarte bine, a strâns 11 puncte din 15 posibile, în timp ce „șoimii” sunt la „cota” 6 din 18 puncte. Evident, primul obiectiv al ambelor e calificarea în play-off. „E devreme să vedem careul de ași, au trecut doar șase etape, o treime din meciuri. Mai avem mult de jucat, vine Lipova la noi, știu istoricul acestor întâlniri din ultimii ani, dar ulciorul trebuie să se mai și spargă. Pentru meciul cu Șoimii sper să recuperez jucătorii accidentați și pe cei bolnavi și ne gândim doar la un rezultat pozitiv. Dar, indiferent de rezultat punem accent pe jocul echipei”, a spus Stan, după succesul cu 2-0 de la Cermei.

Ciubăncan: „Am rămas echilibrați după prima victorie, ca și după eșecuri”

La a șasea încercare, Lipova a reușit să se deblocheze cu prima victorie stagională: 4-1 cu Avântul Periam. „Etapa trecută a fost importantă pentru noi, după o perioadă în care au lipsit rezultalele cu toate că jocul a fost mulțumitor. Am ratat destul de mult și a lipsit golul. Am avut ghinion în două partide când am fost egalați în minutul 90. În plus, am avut o săptămână grea atunci cu deplasare la Cermei, sâmbăta, Cupă cu Poli, marți și apoi cu Crișul acasă, vineri, am fost epuizați fizic și mental. Cu Periamul am reușit să ne descătușăm, am dat patru goluri și am mai și ratat. După fiecare meci am rămas echilibrați, la fel și acum când am câștigat. Știm ce putem, știm ce jucăm, așa că vrem să reușim să marcăm din situațiile pe care ni le creăm și totul va fi bine”, consideră Marius Ciubăncan.

„Prevăd un meci frumos, cu goluri”

În disputele cu Dumbrăvița, Șoimii Lipova pleacă de la un palmares pozitiv. Nu mai departe de anul trecut, „șoimii” au câștigat ambele întâlniri, cu 2-1 în Timiș și 1-0 acasă. „Știm că noua Dumbrăvița este o echipă care face foarte bine tranziția pozitivă. Au jucători buni de atac, au bancă bună de rezerve, dar noi avem principiile noastre de joc la care ne luăm unele măsuri împotriva modelului de joc al adversarului. Am avut un tehnician la Cermei cu Dumbrăvița, avem cam toate informațiile necesare pregătirii partidei. Au jucători importanți, Zurbagiu, dacă revine după Covid și Martinov, care este expermentat și a făcut un joc bun și la Cermei, dar important este să fim noi concentrați. Noua Dumbrăvița joacă deschis și nouă ne convin echipele care propun fotbal, care nu se închid. Prevăd un meci frumos, cu goluri și sperăm să dăm noi unul mai mult decât adversarul. Nouă ne place să jucăm ofensiv, nu să stăm la greșeala adversarului. Vrem să construim faze, să reușim să jucăm la meciuri ceea ce pregătim cu atenție la antrenamente”, mai spune „secundul” lui Flavius Sabău.

Ciubăncan jr. – în progres evident

Printre fotbaliștii care au marcat în premieră în acest sezon contra Periamului s-au numărat și David Ciubăncan, băiatul de 17 ani al fostului mijlocaș al UTA-ei. „David se află într-un progres destul de bun, țânând cont și de perioada de pandemie, când s-a jucat mai puțin. Cu Periamul a intrat, a dat un gol și a avut și un assist frumos. Este un jucător cu talie, combinativ, are tehnică bună specifică jocului și, zic eu, cu muncă și o dezvoltare fizică, căci trebuie să mai ia masă musculară, va fi o soluție de junior titular cât de curând. E născut în 2004, am vrea să-l vedem jucând cât mai sus în anii următori. Joacă și la echipa satelit, acolo a dat 5 goluri duminică. Îi prind foarte bine aceste meciuri și lui și celorlalți juniori care sunt în vederea primei echipe”, a mai afirmat Marius Ciubăncan.

Zurbagiu, Bura-Kot, Maric și Gologan sunt incerți în tabăra Dumbrăviței, în timp ce Lipovei îi vi lipsi 100% doar Prună. Dumbrăvița – Lipova se dispută vineri, 8 octombrie, de la ora 15, pe arena „Ștefan Dobay”.  Dragan Paulevici e anunțat titular în atacul timișenilor, înfruntându-și foștii colegi de la Lipova.

Formații probabile:

Dumbrăvița: Trifon – Motreanu, David, Bain (Bura-Kot), Ghinescu – Zurbagiu, Martinov – Tismonar, Schinteie, L. Bodri – Paulevici.

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Brad, Salhi, Gavrilă, Bozian – Trabalka, Filimon.

Arbitri: Raul Bădărău (Hunedoara), Răzvan Nistoran (Reşiţa), Claudiu Doarvoas (Mintia – Hunedoara)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Miodrag Mihai (1 Decembrie – Ilfov)

FOTO: Costel Șerban









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button