Fotbal judetean

Au găsit ac de cojocul liderului și sunt mai aproape de obiectiv: Unirea Sântana – ACB Ineu 2-0





Seria fără greșeală a celor de la ACB Ineu s-a terminat la Olari, acolo unde evoluează Unirea Sântana până ce noua ei bază va fi renovată de CNI. Iar factorul teren avea să fie important, în condițiile în care ambele formații nu s-au putut exprima așa cum și-ar fi dorit. Evident, oaspeții sunt cei care acuză mai mult starea terenului, din moment ce au pierdut cu 2-0.

Prima repriză a fost destul de închisă, cu un plus pentru gazde la capitolul ocazii. Merșca a salvat cu ajutorul barei un „cap” al lui Popa, jucător care mai apoi nu a reușit să reia corect spre poartă o centrare a lui Berar. De partea cealaltă, zărăndanii au încercat destule finalizări de la distanță și semi-distanță, fără efect pe tabelă.

Repriza a doua a început electrizant, cu golul de 1-0, iar mai apoi cu o ocazie mare a liderului. În minutul 53, „centralul” Gornic a văzut bine infracțiunea de la marginea careului, din care Martin avea să deschidă scorul cu un șut bine plasat. Apoi, Dan Mâneran a scăpat în careu, a trecut și de Csurka, dar portarul a revenit și l-a deposedat cumva. Ineuanii au cerut penalty, dar, de data aeasta Gornic, a lăsat jocul să continue. În schimb,Voștinar a avut și el o situație bună, dar în rest defensiva lui Radu George a rezistat destul de bine. Și fiindcă s-a jucat foarte puțin în actul secund, minutele de prelungire au fost 8, iar în ultimul dintre ele „uniriștii” au făcut 2-0. Berar a recuperat în dreapta, a pasat în fața porții, unde Marc a deviat în plasă.

Puia: „Echipa s-a obișnuit cu stilul noului antrenor”

După patru eșecuri la rând, Sântana revine la bunele obiceiuri din debutul sezonului și leagă două succesuri, ambele obținute cu același scor, 2-0, la Păuliș și acasă cu Ineul. „Cred că a fost un meci destul de echilibrat pe un teren care a încurcat ambele echipe. Din păcate, nu reușim să ne îngrijim de gazon cum ne-am dori, aste e situația până ce ne vom întoarce acasă, la baza noastră unde lucrările avansează bine de câteva săptămâni.  Victoria de azi nu e neapărat o surpriză, căci echipele sunt cam apropiate valoric. Într-adevăr, Ineul pare mai bine pregătită decât restul, doar că are ea mulți jucători tineri, care, după cum se știe, păcătuiesc la capitolul inconstanță. Asta e problema și tinerilor noștri, căci avem și noi destui și toți din pepiniera proprie. Altfel, echipa pare să se fi obișnuit cu stilul noului antrenor, iar când lotul devine din ce în ce mai complet au zic că putem bate pe oricine, așa cum am demonstrat și astăzi. Ianc și Stanciu sunt jucătorii pe revenirea cărora contăm mult în perioada ce urmează, cred că și-au dat și ei seama cât de importanți sunt pentru noi din moment ce i-am sprijinit cu tot ceea ce au avut nevoie pentru a se reface după problemele medicale avute. Obiectivul rămâne calificare în play-off, cele două victorii la rând ne dau o gură de oxigen, după ce ne-am clătinat serios la mijlocul turului, mai ales după înfrângerile cu Beliu și Pâncota”, spune Cătălin Puia, managerul grupării „roș-negre”.

Sculici: Trebuia să vină și prima înfrângere…”

Așadar, Ineul oprește la 7 șirul succeselor din campionat și mai are trei puncte în fața viceliderului din Felnac. „Trebuia să vină și prima înfrângere, căci așa suntem noi, românii, nu ne putem păstra aceeași concentrare mereu. Nu pot spune că nu am vrut azi, dar atât s-a putut pe un teren foarte prost. Fiindcă nu am putut pasa, a trebuit să jucăm mai direct și noi și nu ne-a prea ieșit. Deși, ocazii au fost, poate și un posibil penalty, dar nu din cauza arbitrajului am pierdut noi azi. Sper doar să învățăm din greșelile de azi și să începem rapid din nou să căștigăm, să nu ne pierdem încrederea după această primă înfrângere. Eu zic că principalul nostru păcat azi a fost acela că nu am reușit să ne adaptăm la condițiile de joc, sau cel puțin nu la fel de bine precum echipa gazdă”, a menționat și Cristi Sculici, antrenorul principal al zărăndanilor.

Formații:

Sântana: Csurka – Politic, Cernat, Savin (Ianc 61), Paven – Olteanu, Bodea – S. Berar, Martin (Pasca 90), Kozma – C. Popa (Marc 89). Antrenor: Radu George

Ineu: Merșca – D. Varga (Balaci 46), R. Șerban (Răsvanță 84), F. Bogdan (Rucăreanu 46), Hulbăr – Zdrențan – Voștinar, Spătaru (Wilmer 61), D. Florea, Dan Mâneran – Bîrdan (Karmanoczky 46)
Bogdan. Antrenor: Cristian Sculici

Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pantea, Andrei Pîslaru. Observator  AJF: Gheorghe Sfăt









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button