Fotbal feminin

Fotbalistele Aradului, fair-play doar în joc, nu și ca rezultat cu bucureștencele! Cuedan: „Meci pragmatic, victorie foarte importantă”





Fetele de la Piroș Security au confirmat creșterea din jocul lor cu al doilea succes al sezonului, 4-1 în fața bucureștencelor de la Fair Play Joc Cinstit. Până la urmă, arădencele nu jucaseră rău nici la Prundu Bârgăului, unde au cedat cu 0-2 în fața Heniului, echipă care astăzi a defilat la Timișoara: 4-1 sau la Odorheiu Secuiesc, unde au pierdut la limită: 2-3, iar Vasas a câștigat cu 3-1 în deplasarea grea de la Alexandria.

Cuedan: „Așa cum suntem încercăm să intrăm în play-off”

De alfel, chiar adversarul de azi al „leoaicelor” era echipa de pe locul 4, cu 12 puncte strânse din 15 posibile, doar că arădencele au știut mereu ce vor și calea de urmat. Fără îndoială, jucătoarea meciului a fost Melisa Olariu (14 și 57), autoare a unei „duble” și a pasei decisive de la reușita egiptencei  Sally Mansour (42). Tomescu a mai punctat și ea pentru gazde, în minutul 22, iar Frîncu a marcat golul de onoare în minutul 25. „Consider că am bătut o echipă mult mai valoroasă decât anul trecut, o echipă care de la mijloc în sus mi-a plăcut foarte mult. Am făcut un meci pragmatic, am ratat doar o ocazie, în rest am băgat mingea în poartă. Defensiv am jucat bine, în special în repriza a doua. După ce am intrat la pauză cu 3-1, era clar că adversarele vor încerca să reintre în joc, dar am stat bine în apărare și am fost periculoși pe contraatac de fieacre dată când am avut mingea. Pot spune că este o victorie foarte importantă pentru Piros Lioness, pentru situația care este acum la club. Ne strângem greu, avem variante puține, ne antrenăm în condiții grele, dar cu toate acestea spun că, dacă reușim să păstrăm acest lot și eventual să se mai întoarcă una-două jucătoare, putem să forța intrarea în play-off. Din păcare, am înțeles că jucătoarea din Canada va juca doar din ianuarie, când vom știi dacă suntem în play-off sau nu. E o jucătoare de valoare pe care mi-o doresc și mai așteptăm și pe Andreea Bălaș. Teoretic vin meciuri mai ușoare,  dar asta doar teoretic. Fiecare echipă s-a întărit, la Târgu Mureș au venit nouă jucătoare de la Vasas Femina. Până la urmă, fiecare meci este o finală, de totul s-au nimic. Așa cum suntem încercăm să intrăm în play-off”, a spus Dan Cuedan, antrenorul de la AC Piroș Security, la finalul disputei cu Fair-Play.

Grigore: „Nu ne așteptam să pierdem, dar arădencele formează o echipă bună”

Oaspetele își puneau mari speranțe în deplasarea de la Arad, cu atât mai mult cu cât aveau un avans de 9 puncte în clasamentul primei ligi înainte de meciul de azi. „Nu ne așteptam să pierdem, am venit să câștigăm. Venisem după un joc foarte bun pe care l-am câștigat cu Timișoara, dar azi nu ne-a mers, nu ne-a ieșit. Am făcut două greșeli în apărare și am luat goluri, asta e. Am avut ocazii în prima repriză, nu am marcat, iar gazdele din trei ocazii au dat trei goluri. Asta e jocul, dacă nu marchezi, se întoarce împotriva ta. În prima repriză s-a jucat fotbal, în a doua, nimic. Am crezut că putem reveni, dar arădencele formează o echipă bună, sunt ambițioase, intră tare la minge. S-a jucat pe un teren bun, gazdele și-au văzut de joc. Și-au atins obiectivul, au și tras de timp, erau în avantaj. Obiectivul este play-off-ul, încercăm să uităm jocul de azi și-l pregătim pe cel ce vine. Din iarnă, poate mai vin ceva jucătoare care să ne ajute, căci acum jumătate din echipă e formată din junioare, pe vitor vor apare rezultate mai bune”, a punctat și Daniel Grigore, „principalul” bcureștencelor.

Campionatul primului eșalon la fotbal feminin se oprește până pe 31 octombrie, când AC Piroș Securiy revine în competiție cu un meci pe teren propriu contra fetelor din Târgu Mureș. Între timp, egipteanca Sally Mansour va pleca la lotul național pentru meciuri oficiale din Cupa Africii.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button