Fotbal judetean

Erorile defensive au „îngropat” trupa lui Mutică, VI-FE ia la ochi și liderul: Victoria Felnac – Victoria Zăbrani 2-1





În prima zi cu adevărată de toamnă, Zăbraniul a călătorit până la Felnac pentru „duelul” roș-alb al Ligii a 4-a Arad. Față de sezoanele trecute, valorile s-au inversat puțin și trupa lui Ciba era favorită în fața celei lui Mutică, ceea ce s-a confirmat și pe „dreptunghiul verde”.

Totuși, vizitatorii aveau să înceapă mai bine jocul și, după nici două minute, Hodan l-a angajat frontal pe Zele printr-o deviere cu capul, aceasta a ajuns mingea, l-a driblat și pe pe Rusu, ieșit în întâmpinare și a marcat în poarta părăsită: 0-1! Jocul a crescut în intensitate cu băieții lui Mutică în prim plan, dar ex.-ul Ghergar a dat primele semne de revenire ale gazdelor cu o pătrundere blocată pe zona centrală și o lovitură liberă scoasă cu siguranță de Mitrea. Replica Zăbraniului a venit tot prin Zele, care a trimis mingea în bara transversală în urmă unei lovituri libere de la 22 de metri ( min. 25), pentru ca imediat să se vadă din nou cu un șut puternic din întoarcere, ce a survolat transversala porții lui Mitrea.

După o jumătate de oră de joc, fază identică de la golul de 0-1, cu Zele care a fost angajat pe centru și mai rapid decât Rusu, doar că de această dată finalizarea e mai slabă și Istin a reșit să respingă de pe linia porții. La 0-2 la pauză, lucrurile puteau arăta altfel, însă VI-FE a avut grijă să aibă și ceva moral la vestiare. În minutul de prelungire al primului act, Topai a greșit o pasă către Mitrea, din blocaj mingea a ajuns la Pasăre care a tras sec, în vinclu, de la 18 metri. Așadar, scorul pauzei era 1-1.

La reluare, Victoria a acuzat șocul primirii golului egalizator și a primit rapid și golul doi pe o nouă eroare incredibilă. În minutul 56, Tomuț a executat modest o lovitură liberă din dreapta, mingea a ocolit zidul, iar Mitrea a scăpat-o printre mâini, sub el, în poartă, stricând din impresia unei zile bune până în acel moment.  Același Tomuț și Dancă au mai avut două ocazii, dar nici elevii lui Mutică nu s-au dat bătuți. În minutul 81, Apostol a reluat cu capul din 3 metri puțin pe lângă bară porții în care Nichici îi luase locul lui Rusu. Zele l-a luat și el țintă pe corpolentul goal-keeper al gazdelor, iar Aslău a trimis doar în plasa laterală la o reluare cu capul de la bara a doua.

Explozie de bucurie în tabăra gazdelor la finalul celor 5 minute de prelungire arătate de Darius Leah și tristețe în tabăra Zăbraniului, care ar fi meritat mai mult, dar rămâne la „cota” 6 puncte, pe penultima poziție a clasamentului.

În schimb, VI-FE își consolidează locul 2, ba chiar se apropie de Ineu la trei lungimi de undă. „Toate meciurile sunt grele, toate echipele se motivează cum ne motivăm și noi. De exemplu, noi în etapa trecută la Socodor am evoluat mai slab și am câștigat pentru că ne-am mobilizat destul de bine. În schimb, azi mă așteptam mai mult de la jucători mei pentru că nu poți să iei gol ca în curtea școlii, în schimb mă bucur pentru victorie, pentru joc mai puțin. Una peste alta. sunt 3 puncte care importante, pentru că ele vor rămâne în economia acestui campionat”, a declarat la finalul întâlnirii tehnicianul gazdelor, Lucian Ciba, care contează din nou pe fostul prim divizionare, Răzvan Fritea și de două etape și pe Radu Dubeștean, fotbalist la Pîncota în Liga 2-a.

În tabăra vizitatorilor, dezamăgirea a fost mare, mai ales că era o pâine de mâncat la Felnac, la cum s-au desfășurat ostilitățile. „Fără a diminua din meritul adversarului, azi ne-am bătut singuri”, a fost concluzia amară a lui Dorel Mutică. În ultima etapă a turului, ambele formații întâlnesc grupări din Podgorie, Zăbraniul pe Păuliș, acasă, în timp ce Felnacul se deplasează la Pîncota.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu (53 Nichici) –  Mocan, Șiclovan, Istin, D. Morariu (53 Dubeștean) – Dancă, Tomuț, Pasăre (90+4 Pais), Drîglă – Ghergar (73 Asandului), Puie (73 R. Fritea). Antrenor: Lucian Ciba

Zăbrani: Mitrea – Strango, I. Pașcu, O. Moisă, Topai – Vasilca, Gurban (80 Apostol) – Poenaru (46 Aslău), Zele, Păulin (80 M. Lazăr) – Hodan. Antrenor: Dorel Mutică

Arbitri: Darius Leah – Cristian Căşuţ, Silviu Mocanu. Observator: Leontin Buda

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button