Rugby

Rugbiștii arădeni vânează al doilea succes al returului în Divizia Națională, Șerban nu crede că CS Universitatea are forța să urce în Superligă!



Debutul neo-zeelandezilor Umaga și Moala a fost de bun augur pentru CS Universitatea, care a câștigat primul meci al reurului Diviziei Naționale la Rugby, 17-13 în fața bucureștenilor de la Grivița. A urmat o deplasare fără sorți de izbândă pentru studenți: 12-33 cu Bucuvina Suceava, pentru ca în weekend, arădenii să spere la un rezultat bun pe teren propriu.

Dumunică, de la ora 11, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic ajunge Rugby Club Gura Humorului, vecină de clasament cu arădenii. Moldovenii sunt pe 7, cu 17 puncte strânse, în timp ce băieții lui Marian Grindei sunt mai jos cu un loc, cu 14 puncte acumulate. Accidentat acum două săptămâni, Jack Umaga are șanse să-și revină până duminică, în schimb sud-americanul Rose s-ar putea să lipsească pentru o problemă la genunchi.

În altă ordine de idei, despre posibilitatea ca CS Universitatea să accepte invitația Federația pentru a accede în Superligă a vorbit și Ovidiu Șerban. Antrenorul rugbiștilor arădeni în urmă cu 15 ani, când Contor Zenner obținea „argintul” național, actualul manager al grupării universitare rămâne cu picioarele pe pământ. „ Acum, deplasările sunt mai scumpe pentru noi, decât ar fi în Superligă, cu acele grupe regionale. Ar fi extraordinar să jucăm la Timişoara, Baia Mare sau Petroşani şi să nu ne mai deplasăm la Suceava, Bârlad, Gura Humorului sau Năvodari, cum o facem acum. Așadar, buget pentru deplasări şi cantonamente avem, mai puţin salariile jucătorilor. Eu am făcut parte din acest fenomen şi ştiu că trebuie să ai 40 de jucători plătiţi bine, cu o medie salarială undeva la o mie de euro, plus că rugby-ul e un sport de mare uzură. Stăm din păcate foarte slab la nivel de indemnizaţii, băieţii vin şi joacă mai mult din plăcere. Nu cred că ideea Federaţiei va avea finalitate cu această comasare. Nici Petroşaniul, care e prima în liga secundă, nu cred că are forţa să joace în Superligă. Pentru Arad ar fi într-adevăr ceva excepţional, pentru că rugby-ul e un sport de mare impact la nivel mondial, doar că e nevoie de bani mulţi, pe care acum nu îi avem”, a spus Șerban.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button