Sporturi de contact

Bianca Prodan e noua campioană mondială de juniori la sambo!



Stabilită la Arad de mai bine de un an de zile, după despărțirea de Centrul Olimpic Deva, judoka Bianca Elena Prodan (19 ani) s-a specializat pe sambo. Antrenată de Dorin Drimbe și Arpad Nagy la sala de judo Panda Team, de la bazinul „Delfinul”, sportiva originară din Sfântu Gheorghe a obținut o nouă performanță remarcabilă astăzi. Arădeanca a concurat în Grecia, la Salonic, pentru lotul României pregătit de Viorel Gâscă.

După titlurile de campioană europeană de tineret, vicecampioană europeană în întrecerea senioarelor și vicecampioană mondială la sambo pe nisip, Prodan a devenit campioană mondială de juniori. Sportiva din orașul nostru a câștigat finala în compania rusoaicei Iulia Kalgina, podiumul fiind completat de kazaha Nurila Assankyzy și bulgăroaica Anastasiya Hryschanka.

Ca orice altă artă marțială, Sambo este un sport de autoapărare fără arme, a cărui origine este atestată în anii 1930. E un stil de lupte ce îmbină judo, jiu jitsu și tehnici de arte marțiale atât naționale, cât și din alte culturi. Desi este sportul de luptă preferat de vorbitorii de limbă rusă, inclusiv al președintelui Rusiei, Vladimir Putin care a făcut nenumărate demonstrații în public. Sambo a căpătat în timp recunoaștere internațională și caracter universal. Sambo a intrat și în România în 2004, iar din 2024 va deveni sport olimpic.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button