UTA Arad

Mini-revoluție tactică cu FC U Craiova? Balint: „Surpriză în componența primului 11 și mai ales la anumite poziții în teren”



UTA revine pe gazon pentru puncte după pauza pricinuită de acțiunile echipelor naționale. Adversarul – FC U Craiova, echipă aflată în partea inferioară a clasamentului, care tocmai a apelat la Flavius Stoican pentru banca tehnică, în locul lui Adtian Mutu. „Este a doua oară consecutiv când jucăm împotriva unei echipe care își schimbă antrenorul. Este un detaliu destul de important, dar noi suntem concentrați pe ce avem noi de făcut. În ultimele două săptămâni am avut multe lucruri de făcut, s-a muncit mult și, cred eu, destul de bine în această perioadă de întrerupere, chiar dacă o bună bucată de vreme lotul nostru a fost incomplet, am avut jucători plecați la echipele naționale. Din fericire, toți suntem apți și hotărâți să obținem o nouă victorie pe prorpiul stadion, în fața propriilor suporteri”, anunță Laszlo Balint.

„Batha – important, dar nu indispensabil ca oricare jucător din lot. Și-a învățat lecția cu Dinamo”

Într-adevăr, arădenii nu au probleme medicale, dar – totuși – nu pot conta pe suspendatul Idriz Batha. „Este un jucător important, dar nu  indispensabil. Avem un lot echilibrat, sunt jucătorii care – oricând – pot intra și să-și facă treaba la fel de bine ca Batha sau ca oricare altcineva. Sper că lipsa lui nu va fi resimțită în jocul de duminică, este adevărat că este un jucător care și-a pus amprenta imediat asupra jocului nostru, a venit cu atitudine foarte bună, cu destul de multe realizări. Pe de altă parte, acest stil al lui e destul de implicat din punct de vedere fizic se pare că nu convine arbitrilor din România. Nu e ușor pentru el să-și șchimbe abordarea, până la urmă asta este structura lui ca fotbalist, asta este educația lui, așa a fost parcursul lui în Albania. Cu siguranță, cel puțin după meciul cu Dinamo a învățat și el o lecție importantă despre maniera de arbitraj din România. Nu rămânem ancorați în ceea ce s-a întâmplat acolo, sunt convins că și el a înțeles tot ce era de înțeles din acea eliminare, mai ales faptul că echipa a reacționat și că am reușit să anihilăm aceea inferioritate și să revenim pe tabelă. Nu a fost amendat pentru că a fost o situație de joc, bineînțeles că în cazul în care ar fi fost vorba de indisciplină, să spunem o lovire intenționată sau, Doamne ferește, altceva, cu siguranță am fi luat măsuri. Dar, a protejat mingea s-a folosit de brațe, nu a vrut să lovească intenționat, nu se impunea nu știu ce sancțiune din punct de vedere disciplinar. Dar, am discutat cu el și o să mai am discuții cu el pentru că e important să înțeleagă că trebuie să abordezi un pic mai precaut astfel de situații”, a precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Vrea o strategie pentru a marca rapid: „Să punem din start presiune pe adversar!”

Plecând de la suspendarea albanezului, dar și de la faptul că David Miculescu dă randament bun ca număr 9 sau cel puțin mai bun decât Hora sau Dangubic, Laszlo Balint anunță o mini-revoluție tactică la meciului cu craiovenii. „Tot ce pot să vă spun este că – probabil – veți avea parte de o surpriză în componența primului 11 și mai ales la anumite poziții în teren. Mergem pe o strategie care să ne permită să punem din start presiune pe adversar și să fim cât mai prezenți în careul advers. Vrem să marcăm cât se poate de repede și cât mai multe goluri. În plus, e o strategie care ne va permite să schimbăm și din mers, în cazul în care sunt anumite lucruri care nu ar funcționa așa cum îmi doresc. De aceea e important că avem jucători care au abilitatea de a evolua pe mai multe poziții”, a mai afirmat Balint.

Wagner – ba, Dima – probabil că da

Tehniciaul a recunoscut că nu va conta încă pe cehul Tomas Wagner: „Integrarea lui trebuie făcută treptat și cu o oarecare prudență, pentru că interesul nostru este să ne folosim de jucător la o capacitate cât se poate de bună. Iar pentru asta trebuie să fie sănătos, nu vrem să riscăm absolut nimic, nu vrem să forțăm lucrurile, totul se va face gradual. Bineînțeles că ne dorim să-l avem cât se poate de repede în teren, să ne ajute, pentru că de aia ne-am asigurat serviciile lui”.

În schimb, celălalt fotbalist transferat în pauza de două săptămâni, Constantin Dima, are șase să prindă un loc pe banca de rezerve cu Craiova. „Sunt șanse să fie în lot, vedem cum vor fi urgentate documentele, în așa fel încât să fie posibilă legitimarea lui. Pe de altă parte, din punct de vedere fizic toți jucătorii care au fost la loturile naționale vor fi ok. Este o sarcină nu tocmai ușoară pentru mine să aleg în primul rând primul <<20>>, iar apoi primul <<11>>. Inclusiv Baravykas care a jucat miercuri seara, cu Lithuania, are timp să-și revină din punct de vedere fizic până duminică”, a mai precizat Balint.

Vrea să elimine momentele alternante din jocul UTA-ei

După 11 etape, UTA împarte în două clasamentul Ligii 1 la fotbal, iar meciul cu FC U Craiova poate fi un moment de cotitură. Laszlo Balint vede, însă, puțin altfel lucrurile. „Sezonul regular este un campionat de anduranță, sunt multe puncte puse în jos. Să nu uităm că noi am avut un program dificil. Există exemple în acest campionat și primul care îmi vine în minte este FC Voluntari, care a început sezonul un pic mai greu, iar apoi a avut o succesiune de victorii și este pe un loc destul de sigur al play-off-ului în acest moment. Am încredere că putem reveni și noi pe o pantă ascendenentă în ce privește rezultatele, pentru că în ultima perioadă nu neapărat evoluția a fost dezamăgitoare. Mai degrabă inconstanța a fost cea care ne-a dus la obținerea unor rezultate ce nu ne-au mulțumit, dar în aceste patru meciuri în care nu am cunoscut gustul victoriei am avut și momente foarte bune de joc. Din păcate, acestea au fost în alternanță cu momente în care nu am reușit să fim eficienți, cel puțin pe momentul de apărare și, din păcate, adversarul ne-a cam taxat. Sper că am reglat aceste lucruri, jucătorii au înțeles, sper ca duminică să nu mai avem parte de momente de alternanță în evoluție”, a încheiat Laszlo Balint.

Meciul UTA – FC U Craiova e programat duminică, de la ora 17,30.









7 comentarii

  1. Momentul de mult asteptat….Miculescu varf si schimbarea totala de sistem joc….Pornire in forta,de a sufoca adversarul foarte sus,rupte liniile adverse,de pe la inceputul partidei,sa nu apuce sa se trezeasca,marcare rapida…Urcarea liniilor pe median,nu te lasi coborat,posesie maxima de mijloc…Tii jocul sus,ofensiv…La un eventual avantaj,nu te inchizi,ci sarjezi in continuare,pe ei,pe mama lor..indiferent ca e verticalizare sau pe benzi
    Da,stiu,recunosc, ca suntem antrenori,de internet….Asa vad eu geometria…As vrea ca noi,sa ne facem jocul fata de adversar, adversarii sa nu priceapa nimic din abordarea noastra….Uneori sa-i lasi sa joace,si i-ai prins…
    Atentie..Stoican este antrenorul Cifra..Nu se inchide….Se arunca usor,lateral,pe benzi…Stilul sau,apoi joaca pe arunca inainte..du-te tare baiete,singur cu portarul….Asta joaca Stoican,pe contre rapide…aici,Eriko al nostru si Benga,trebuie sa aiba mare grija…

    0
    0
  2. Mister Balint…se zice ca traista pregatita pentru piata,nu se potriveste mereu cu tartacuta….Am inteles ca se doreste un sistem de joc universal,de schimbare din mers,dar nu mereu functioneaza…E vorba de universalitate,rotatii,surprindere..

    0
    0
  3. eu unul sunt tare curios de schimbare ! te pomenesti că am învățat cum să mai si atacăm pozitional, cu legarea de mai mult de 3-4 pase consecutive?! Mă indoiesc sincer! cum nici atmosfera nu va fi la fel, se intrevede o dispută in care vioara întâi va fi craiova, mai ales că au antrenor nou, si vor să dreagă busuiocul față de suporteri după meciul slab cu rivalii din orasul lor. x2 pronostic, mai degrabă 2

    0
    0
  4. UTA, cu siguranță are implementat un sistem de bonusare-penalizare.
    Unde sunt bonusări ar trebui să existe și penalizări!
    Spre exemplu:
    -se bonusează toți jucătorii care participă la acțiunea care duce la înscrierea unui gol;
    -se bonusează pasele de gol și autorul golului, doar în cazul victoriilor;
    -se bonusează dublu, autorul golului dat din alunecare, în urma unor centrări șutate pe jos sau la semiînălțime ( care denotă sacrificiu și determinare);
    -se bonusează toți jucătorii, numai la victorie;
    -se penalizează înfrângerile;
    -se penalizează jucătorii care iau cartonaș roșu;
    Jucătorii, ar deveni fotbaliști dacă ar conștientiza un astfel de sistem de bonusare-penalizare.
    Hai UTA!

    0
    0
  5. ALINE !!! Cred ca, ai gresit pronosticul ori esti pesimist din fire ? UTA. va castiga acest meci daca nu o sa iasa meci nul in cel mai rau caz dar oltenii nu vor castiga cu siguranta la Arad. HAI BAIETII , FORTA UTA Arad !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button