Progresul PecicaȘoimii Lipova

Lipova trece de Pecica și „accesează” zona play-off! Sabău: „Am controlat jocul mai bine decât o arată tabela” v.s. Bălu: „Dacă am fi marcat la 1-0…”



La ultima încercare, Șoimii Lipova a obținut primul succes într-un derby arădean disputat în acest tur de campionat. Victima trupei „alb-albastre” a fost Progresul Pecica, formație care, la rândul ei, rămâne cu un singur succes în fața conjudețenelor, cel de la Chișineu Criș. De altfel, acea victorie rămâne singura stagională pentru trupa lui Sorin Bălu.

Sabău: „Ne-am revenit mental și fizic și lucrurile stau mai bine”

Astăzi, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, a decis „hattrickul” lui Vlad Filimon, care a anulat reușiat lui Capătă și autogolul lui Aldan. E al treilea succes la rând pentru lipovani care ajung, în sfârșit, în zona play-off, acolo unde și-au propus să fie încă din startul sezonului. „E foarte important că ne-am intrat în mână și marcăm. Cred că am controlat meciul mai bine decât o arată tabela, cred că puteam închide jocul mai repede, am avut în prima repriză trei ocazii mari. Apoi, am luat două goluri, dintr-un penalty și un autogol dintr-o lovitură liberă, pe o greșeală de poziționare. Am stat mai grupați pe bara a doua, iar adversarii au atacat la prima bară. E clar că adversarii se concentrează când joacă cu noi și ne taxează. Trebuie să învățăm din chestiile astea și să fim mai atenți, oricine poate să-ți dea gol indiferent de valoare. Dar, una peste alta, când marchezi de trei ori e foarte greu să pierzi un meci, aproape imposibil”, spune Flavius Sabău,.

Acesta l-a lăsat pe bancă pe Trabalka datorită unei probleme musculare, dar echipa a reușit să-l pună în evidență pe celălalt titular al postului. „Filimon ne ajută mai mult din postura de vârf, s-a văzut și azi. Dar, și acest sistem, 442, e mai bun pentru noi. Avem automatisme lucrate pentru el, între timp ne-am revenit mental și fizic și lucrurile stau mai bine. Avem etapă liberă, dar încerc să-i țin pe jucători conectați. Poate găsim un adversar pentru un amical, poate jucăm între noi și trebuie să o luăm de la capăt cu Ghiroda peste două săptămâni. Ar fi păcat să întrerupem această serie de trei victorii după ce ne-am găsit echilibrul”, a adăugat tehnicianul Lipovei.

Bălu: „Per ansamblu, este victorie meritată a gazdelor”

Progresul Pecica rămâne la „cota” 6 puncte, fiind prima echipă de deasupra liniei de retrogradare. „A fost un meci plăcut, Lipova a avut posesie, se știe asta. Noi am încercat să le ținem piept, ne-am organizat destul de bine defensiv. Dar, am avut două sincope și, din păcate, cum le avem, cum marchează adversarul. La 1-0 am avut două ocazii monumentale, de singur cu portarul, una a lui Capătă, cealaltă a lui Enciu. Dacă marcam, poate reveneam în joc. Per ansamblu, este victorie meritată a gazdelor, mergem mai departe. Din păcate, de când am venit la Pecica, niciodată nu am putut alinia cel mai bun <<11>>. Astăzi l-am menajat pe Ștefan, are trei <<galbene>>, a plecat si Gabor săptămâna asta în străinătate, Saizu s-a accidentat. În rest, avem doar copii”, a punctat și Sorin Bălu, antrenorul Progresul.

Clasament la zi în seria a VIII-a a Ligii a 3-a

 

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button