Arhivă articole

Juniorii distanțează liderul, Rucăreanu a reușit „hattrickul”: ACB Ineu – Șoimii Șimand 4-0


Sincopa de la Sântana a trezit la realitate liderul, care s-a revanșat cu un succes rotund în fața celor de la Șoimii Șimand. Totuși, meciul de pe „Centralul” din Ineu s-a deblocat destul de greu, pe finalul primei reprize. Eroul echipei lui Cristi Sculici a fost Dan Rucăreanu, fotbalist de 16 ani originar de Brad, care a trecut pe la UTA (antrenori Oneț și Tisza) și Viitorul (antrenor Dinu Maghici) înainte de a juca pentru ACB Ineu.

Deși a controlat meciul cu „lanterna” încă din start, liderul a fost puțin incomodat de așezarea inedită a Șimandului: 3-4-1-2, astfel că ocaziile de gol au fost rare și deloc clare. În schimb, „șoimii” au avut o situație bună de a trece în avantaj, dar „capul” lui Dochița s-a dus pe lângă poartă. Apoi, R. Varga și-a făcut greșit pașii și a nu a putut relua din voleu spre poartă, în timp ce, dincolo, Bârdan a finalizat doar în portar cu capul. Scorul pauzei părea să fie alb, însă la ultima fază a primei părți gazdele au produs golul de 1-0. Florea l-a lansat în dreapta pe Balaci,  acesta a tras bine la poartă, Matiș a respins în 6 metri, de unde Rucăreanu a înscris simplu.

Doar că „puștiul” din spatele vârfului, care a început fotbalul ca fundaș dreapta și apoi a jucat la „închidere”, nu avea să se oprească aici. În minutele 55 și 58 a închis – practic – conturile, dar nu înainte ca Șimandul să aibă o bară transversală, prin Gheorghieș. Așadar, 2-0 a fost la șutul superb al lui Rucăreanu, de la 18 metri, la colțul scurt, iar „hattrickul” juniorului lui Sculici s-a născut după un carambol în careu și o nouă execuție simplă, după ce a evitat și portarul. Florea putea marca și el, dar a nimerit bara și, probabil, nu a vrut să strice ziua juniorilor ineuani. D. Covaciu a lovit și el transversala, dar tot un fotbalist foarte tânăr avea să mai marcheze până la final. În penultimul minut de joc a punctat și Bălteanu, cu o lovitură de cap din apropiere, după acțiunea lui Răsvanță.

Așadar, Ineul bifează al 8-lea succes stagional și e campioană de toamnă în Liga 4-a. „Până la golul de 1-0, meciul nu a fost tocmai ușor, Șimandul a stat destul de bine în teren și ne-a pus și ceva probleme. Apoi, însă, meciul nu a mai avut istoric, mă bucur că mi-am putut ajuta echipa cu cele trei goluri, primele în Liga 4-a pentru mine. Ne bucurăm că ne-am revenit repede după înfrângerea cu Sântana și am terminat turul pe primul loc, la o distanță importantă de urmăritoare. Dar, mai avem multe de demonstrat, mai este un retur și mai ales un play-off și vrem să nu mai cedăm primul loc până la final. Personal, mă bucur de încrederea antrenorilor,  nu e puțin lucru că primesc șansa să joc în Liga 4-a la doar 16 ani și asta e valabil și pentru alți colegi din generația mea. La rândul nostru cred că facem meciuri destul de bune și mai avem și obiectivul de a juca fazele finale la juniori republicani sub 17 ani”, spune Rucăreanu, care a mai marcat o ˜„dublă” pentru ACB Ineu în Cupă, iar în campionatul juniorilor a strâns deja 12 reușite.

Practic, astăzi, s-au duelat polii clasamentului, dar diferența în joc nu a fost chiar atât de mare. „Eu zic că în primele 35-40 de minute ne-am surprins puțin adversarii cu așezarea în teren și prin faptul că nu ne-am apărat, ci am ieșit la joc. Am avut și  o ocazie mare să deschidem scorul, după care Ineul ne-a taxat și nu a mai cedat inițiativa. Până la urmă, e o echipă bună, cu mulți tineri buni, care aleargă mult și diferența se vede inclusiv la capitolul pregătire. Până la urmă, regretul nostru nu se leagă neapărat de meciul de azi, ci de multe altele pe care le-am pierdut aiurea, pe fondul ratărilor mari. Sigur, nu ne simțim deloc bine pe ultimul loc, dar eu zic că vom găsi calea să ne revenim”, susține Jany Ruska, jucător și antrenor secund la Șimand.

Formații:

Ineu: Tulcan – Spătaru, Karmanoczky, F. Bogdan, Hulbăr – Zdrențan – S. Balaci (Bălteanu 72), Wilmer (Răsvanță 47), Rucăreanu (D. Covaciu 64), D. Florea – Bârdan (Zamă 46). Antrenor: Cristi Sculici

Șimand: Matiș – Dochița, I. Ruska, Cl. Ujoc  – Sechel, C. Morariu, R. Varga, P. Varga (77 Ujog) – Roza (69 Cordoș) – I. Rus, Gheorghieș (Mihailov 84). Antrenor: Ioan Ruska

Arbitri: Alexandru Vasi – Sebastian Pantea, Remus Naghi

Observator AJF: Marius Alexa

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.