UTA Arad

Benga și Medjimorec fac cuplu în defensivă pentru prima oară împreună în Liga 1! „Am jucat cu mult spirit împotriva unei echipe bune!”





Laszlo Balint a declarat înaintea partidei cu FCU Craiova că va face anumite schimbări în primul 11, iar una dintre ele a fost la nivelul fundașilor centrali. Pentru prima oară în acest sezon, Erico nu a prins nici măcar un minut, iar cuplul din centrul defensivei a fost format din Alexandru Benga și Vinko Medjimorec. Modificările făcute de antrenorul UTA-ei au dat roade, deoarece elevii săi nu au primit gol și au obținut prima victorie după o lună și jumătate de secetă.

Benga: „Agresivitatea produsă de șocul schimbării antrenorului s-a văzut la Craiova”

Alex Benga și-a recâștigat de aproape două luni de zile tricoul de titular după problemele medicale de la mijlocul anului. „Am căutat foarte mult această victorie, am jucat cu multă ambiție, cu mult spirit, contra unei echipe foarte bune. Ne bucurăm că am reușit să câștigăm, acesta era cel mai important lucru pentru noi după seria mai puțin plăcută pe care am avut-o în ultima lună și jumătate. Craiova chiar este o echipă bună și nu o spun de complezență. În primele meciuri au arătat un fotbal plăcut, au jucători de calitate, cu trasee bine stabilite. Chiar și astăzi au început foarte bine, cu agresivitate specifică. Agresivitatea produsă de șocul schimbării antrenorului s-a văzut și, categoric, nu ne-a fost ușor. Dar, am știut să suferim, să apărăm poarta și ne bucurăm că nu am luat gol și am rămas cu punctele”, a spus experimentatul fundaș central.

„Foarte greu de jucat pe acest gazon, îți fuge mingea de sub picior”

Ambii antrenori au criticat starea gazonului la finalul partidei, iar Benga a fost în ton cu aceștia. „Este foarte greu de jucat pe acest gazon, s-a pus nisip pentru că s-a făcut o reînsămânțare și terenul chiar este unul dificil. Este greu să pasezi, îți fuge de sub picior. Astea sunt condițiile, ambele echipe au jucat pe acest teren, ne dorim să se îmbunătățească starea terenului. Cred că, după reînsămânțare,  lucrurile vor sta mai bine”,  mai opinează apărătorul lui Balint, care a ajuns la 149 de meciuri în Liga 1, exact cifra la care se află și Erico da Silva. 

Medjimorec: „ Fanii sunt jucătorul nostru în plus care ne dă putere”

Colegul de compartiment al lui Benga a fost croatul Vinko Medjimorec. Acesta nu mai prins formula de start utistă de șapte runde. „Am jucat pentru prima dată împreună, nu au fost probleme pentru că ne antrenăm să facem asta. Nu a fost ușor deloc, adversarul a fost foarte bun, în ciuda poziției din clasament. Așadar, suntem foarte bucuroși că am luat cele trei puncte, fiecare punct este important. La fiecare meci atmosfera este senzațională la Arad, fanii sunt jucătorul nostru în plus care ne dă putere. Odată cu trecerea timpului simțim că avem mai multă putere și suntem foarte bucuroși că jucăm în fața lor. Gazonul a fost același pentru ambele echipe, nu trebuie să conteze terenul.  Suntem bucuroși că acum suntem pe loc de play-off, acesta este scopul nostru pentru finalul sezonului regulat. Toate meciurile de acum sunt importante și sper să scoatem maximum dintre ele”, afirmă Medjimorec.

 

Un comentariu

  1. O alăturare de serviciu, nu revoluționară, dar lucrativ. Ideea e ca și aici la centrali, se întra greu și târziu în meci. Un timp care, se vede, costa echipa. UTA e de fapt un mix de valori medii, insuficient lucrat. Jucătorii ca să iasă basma curata apelează la filonul individual de procedee. Absenta amicalelor curente din diferite motive, toate obiective, face ca echipa sa fie nesigura pe ea nici la partide de mic calibru. E un timp de așezare a jocului, dar intervin accidentări sau suspendări. Mențin ideea ca valoare exista și trebuie lucrat în direcția unei predicții, a unei siguranțe de joc. Altfel rămâne părerea ca se câștigă cu noroc. Deși adevărul e ca diferența e făcută de realizări tehnice individuale. Deși ploua si e frig , sa nu uitam sa ne bucuram de,, soarele div. A .!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button