Arhivă articole

Pecetea lui Zele pentru un schimb de locuri la final de tur: Victoria Zăbrani – Păulișana Păuliș 4-2


Chiar la coborârea cortinei peste turul ediției de campionat a Ligii a 4-a, Victoria Zăbrani și Păulișana Păuliș au făcut schimb de locuri în „zona roșie”. A venit rândul trupei lui Mutică să obțină a doua victorie stagională, în special pe fondul unui start fulminant de meci. Trupa din Podgorie a reușit să revină în joc, dar „remontada” nu s-a produs grație lui Edi Zele, jucătorul meciului de azi.

Mai friguroase, gazdele s-au încălzit în cel mai bun mod posibil, cu trei goluri în poarta lui Burtic, în primul sfert de oră. Showul a început în minutul 6, când Topai a pătruns pe stânga, a centrat în mijlocul careului, de unde Gurban reluat puternic în plasă. Păulișul nu a avut timp să reacționeze, căci, în minutul 11,  Zele a făcut o cursă nebună pe stânga a înscris cu o „ghiulea” năprasnică în vinclul de la colțul scurt al porții adverse.  „Motoarele” au rămas durate și tabela avea să arate scorul de 3-0 după numai 14 minute de joc. Faza a fost și ea specială, căci mingea a circulat rapid pe traseul Zele – Lazea, iar Poenaru a marcat cu un șut puternic de la marginea careului.

Fiindcă Victoria a mai slbot puțin ritmul, Păulișul a găsit calea să revină în joc. După exact o jumătate de oră de joc, mingea centrată de Calancea a ajuns la Palade în careul mic și Vasii s-a recunoscut învins. Până la pauză, Grigorean și Don nu l-a putut bate portarul gazdelor, însă golul de 3-2 avea să fie doar amânat pentru debutul părții secunde. Mai precis, în minutul 52, N. Marc a reușit să reia în poartă o respingere a goalkeeperului advers. A fost nevoie de o nouă ieșire la rampă a „decarului” Zele, care l-a depășit în viteză pe Pleșca și l-a lobat elegant pe Burtic. A fost lovitura de KO primită de Păulișana încă din minutul 67, lucrurile decurgând de aici în favoarea Zăbraniului, care a controlat teritorial partida și și-au adjudecat punctele ce o urcă pe poziția a 8-a.

Mutică: „Zele a tras în multe momente echipa după el”

În sfârșit, Dorel Mutică poate surâde pentru un succes al echipei sale. „Am avut vreo 15 minute de vis când am înscris de trei ori, am avut trei ocazii clare și, față de alte meciuri, le-am și finalizat. Sigur a venit o greșeală acolo pe partea stângă la Păulin, Topai s-a eliminat, fundașul central a venit târziu la dublaj, pas în fața porții și… 3-1. În repriza a doua la fel, o greșeală la Lazea pe centru, Vasii a respins la un adversar și s-a făcut 3-2. Am avut emoții… din păcate în ultimul timp ne omoară greșelile personale. Însă, țin să-l remarc pe Edi Zele care și azi, cu două goluri, pur și simplu a tras în multe momente echipa după el. Îmi felicit băieții pentru ambiție, pentru dorință, sigur că mai avem multe lucruri de pus la punct din punct de vedere defensiv. Urmează acasă două meciuri foarte grele cu Socodor și cu Sântana din care dorim să luăm maximum de puncte”, a spus fostul fundaș al celor de la UTA, Steaua sau Rapid.

Maghici: „Am început să jucăm la 3-0, până atunci am dormit”

Din nou, Păulișul s-a prezentat la un meci pe puncte fără destui jucători importanți. „Din păcate, nu putem strânge rândurile la fiecare meci. Azi doi jucători importanți nu s-au prezentat la meci, pe lângă accidentările pe care le avem…Șulea a fost suspendat, Măgureanu nu s-a prezentat, avem doi jucători nerefăcuți. În fine, avem noi problemele noastre interne care nu se mai termină de la meci la meci. Primul nostru adversar suntem noi.  Azi am început să jucăm la 3-0, până atunci am dormit. Apoi ne-am trezit, am încercat să jucăm, am marcat, puteam să o mai facem până la pauză. Am început bine a doua repriză, dacă prima a fost a Zăbraniului aproape în totalitate. A doua repriză am început-o foarte bine, am reușit să marcăm, am mai avut câteva oportunități foarte bune, dar, în loc să facem un egal care era echitabil, am fost prinși pe contraatac și Zele nu te iartă. Așa s-a scris istoria, în ultimele zece minute jucători mei au căzut și psihic și asta e. Felicit adversarul pentru victorie, este prima după mult timp, dar nimic nu este întâmplător”, a comentat Dinu Maghici eșecul echipei sale.

Formații:

Zăbrani: Vasii – Strango (45 Hodan), Pașcu, O. Moisă, Topai – Lazea, Gurban – Poenaru, Zele (89 Apostol), Păulin (46 Aslău) – Vasilca. Antrenor: Dorel Mutică

Păuliș: Burtic – E. Calancea (80 Benescu), Pleșca, Onuțan, S. Rus – Palade, D. Ursoi (90+3 Sîrdea) – Volosciuc, Grigorean (65 M. Rotar), N. Marc – D. Don. Antrenor: Dinu Maghici

Arbitri: Ionel Deac – Flavius Dreghici, Gabriel Hărduţ. Observator AJF: Gheorghe Sfăt

0
0

Un comentariu la articolul: “Pecetea lui Zele pentru un schimb de locuri la final de tur: Victoria Zăbrani – Păulișana Păuliș 4-2

  1. Sincer e prea mult auzi tu la liga a 4 bietii au cazut psihic dar ce presiune asa mare au ? Nici in liga campionilor nu e asa presiune de ce nu ai ramas la liga 1 sau 2 dupa ce a plecat principalul de la astra ?

    1

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.