Progresul Pecica

Fără antrenorul Bălu, dar cu căpitanul Arsene tot mai în formă, Pecica vizează al doilea succes stagional: „Ne mobilizăm mai mult ca oricând cu Pobeda”





Deși schimbaseră mai mult de jumătate de lot și procesul de omogenizare a echipei se anunța greu, Progresul Pecica și-ar fi dorit o altă clasare în clasamentul seriei a VIII-a a Ligii 3-a după prima parte a sezonului. 6 puncte și poziția a 7-a e sub așteptări, dar mai sunt la dispoziție trei puncte pentru ca deznodământul turului să nu fie chiar atât de gri.

Pe hârtie, meciul contra nou-promovatei Pobeda Dudeștii Vechi (de  sâmbătă, ora 15, pe arena „Pădurice”) e destul de abordabil, cu toate că timișenii se află într-un moment de grație și au ajuns la cota 10 puncte în C8. Progresul a avut mereu probleme în această toamnă, în special la concentrarea pe faza de atac, așa că nimic nu este decis de dinainte. Cu atât mai mult cu cât va absenta de pe marginea antrenorul Bălu. „Nu au fost meciuri în acest sezon în care  vreo echipă să ne pună mari probleme ca și joc, iar rezultatele s-au decis, în mare parte, pe fondul ratărilor noastre incredibile. Să zicem că Lipova și, poate, Dumbrăvița au meritat să ne bată, în rest e clar că meritam mai mult. Dar ceea ce a fost a fost, tot ce ne interesează acum e să o batem pe Pobeda și să terminăm pozitiv turul. Ultima impresie întotdeauna contează, dar va trebui să dăm totul din noi pentru o victorie sâmbătă. Meciul e cu atât mai complicat cu cât antrenorul Sorin Bălu nu e lângă noi datorită infectării cu COVID, dar vrem să-i facem o bucurie și să câștigăm”, ne-a declarat Adrian Arsene, căpitanul pecicanilor, revenit pe gazon după o serie de probleme medicale.

„Bulgarii” vin la Pecica după trei victorii la rând, ce i-au cățărat până pe locul 5 în clasament. „E clar că dăm peste o formație cu un moral excelent, cu destui jucători experimentați, care știu ce înseamnă ligile doi și trei. Bilia a jucat chiar la noi și va putea ajuta în pregătirea meciului, mai sunt și Miculescu sau Budur pe acolo care pot face diferența și, din câte văd și antrenorul-jucător, Vasilcin, are destule realizări importante. Dar, cred că avem și noi destui jucători care pot înclina balanța în favoarea noastră, cred că am crescut și ca joc în ultimele etape și ne vom mobiliza mai mult ca oricând sâmbătă pentru că trebuie neapărat să câștigăm și să mai urcăm puțin în clasament, De fapt, eu zic că dacă legăm cel puțin trei victorii în următoarele meciuri, cu Pobeda, Curtici și Periam putem ajunge în zona play-off sau cel puțin să fim acolo, în cărți”, mai spune Arsene, care recunoaște că – deocamdată – e la 60-70% din potențialul său.

În lipsa lui Bălu, antrenamentele din această săptămână au fost conduse de „secunzii” Telescu și Bănățan. Onișor e incert după ce s-a lovit genunchi în genunchi cu un coechipier la una dintre ședințele de pregătire de zilele trecute.

Formații probabile:

Pecica: Zamfir – Tambor, Telescu, Wild, Podină – Răchită, Arsene, Oancia, Ștefan – Enciu, Capătă.

Pobeda: Toroc – C. Lungu, Miculescu, Bilia, Bîrloveanu – Chistrugă, Briciu, T. Budur, S. Budur – Vasilcin – Bîrza.

Arbitri: Adrian Pal – Florentin Andrei, George Urs (toți din Oradea)

Observatori: Dorin Voina (Reşiţa), Costin Dan (Zalău)

 

FOTO: Costel Șerban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button