UTA Arad

Un suporter arădean plecat în SUA a achitat în întregime amenda luată de UTA după meciul cu Craiova: ”Băieții să continue să facă show!”





Suporterii UTA-ei nu mai trebuie să pună ban peste ban pentru ultima amendă încasată de gruparea arădeană de la FRF, fiindcă un susținător plecat în SUA a donat întreaga sumă. Duminica trecută, cu ocazia confruntării cu FC U Craiova 1948, coregrafia superbă cu chipul  baronului Francisc Neuman a fost „condimentată” cu torțe și fumigene de ultrașii arădeni, drept pentru care clubul „roș-alb” trebuia să achite 7500 de lei. De fapt, aceeași sancțiune s-a dat și pentru bannerul jignitor la adresa autorităților locale arădene (“Aceleași derapaje pline de prost gust, administrație locală școlită cu vaca la păscut“), însă se achită doar una dintre ele.

Anunțul a venit astăzi din partea celor de la Suporter  Club UTA, pe pagina de Facebook:

”Spiritul utist nu se pierde, oriunde te-ar duce drumul vieții! Cătă Nathan Juncan este un arădean plecat de mai mulți ani în Statele Unite ale Americii, unde a reușit să își dezvolte cu succes o afacere. A păstrat UTA în suflet, urmărește fiecare meci și vine în țară cât de des poate pentru a urmări de pe stadion meciurile „Bătrânei Doamne”. Contribuie la fiecare strângere de fonduri inițiată de comunitatea utistă, ajutând peluza în multe ocazii, de foarte mulți ani. Văzând noua nedreptate care s-a făcut clubului UTA de către Ligă, dubla amendă de 7500 lei (din care trebuie plătită doar una) pentru pretinse încălcări ale regulemantelor la meciul cu FC U Craiova 1948, Cătă a decis să doneze clubului UTA suma integrală ce trebuie achitată federației! Suma de 7500 a intrat deja, în această dimineață, în contul Suporter Club UTA, urmând să fie transferată clubului, așa cum am procedat și cu suma strânsă pentru plata amenzii primite după meciul cu Rapid București.

Îi mulțumim din suflet lui Cătă Nathan Juncan pentru gestul formidabil care demonstrează cât de unită este comunitatea utistă. Aducem ca probă însuși cuvintele sale, scrise într-un mesaj adresat unui membru al asociației: ”Singura mea dorință este să le spui băieților să nu se oprească, să facă în continuare ceea ce fac cel mai bine, să susțină echipa noastră iubită, să facă show și să se bucure de fotbal. Bucurați-vă cât puteți, eu sunt departe, dar sunt lângă voi cu sufletul la fiecare meci. Anul acesta am prins trei meciuri acasă, sincer cele mai faine momente din toată vacanța. Haide UTA!”

Gestul lui Cătă Nathan Juncan ne onorează și onorează comunitatea utistă în ansamblul său. Referindu-ne la sfatul său, precizăm încă o dată că toate peluzele organizate din țară se confruntă cu o regulă profund abuzivă, privind folosirea unor materiale pirotehnice utilizate fără incidente pe multe stadioane din lume. Ca asociație vom face lobby pentru schimbarea acestei reguli, asigurând totodată comunitatea utiștilor că membrii peluzei iau cu responsabilitate toate măsurile pentru siguranța spectatorilor și a celor din teren în timpul desfășurării scenografiilor.

Cu privire la amenda primită pentru „afişarea sub orice formă de inscripţii rasiste, xenofobe și jignitoare, scandarea de cuvinte/expresii jignitoare şi obscene ori emiterea de sunete în scop jignitor”, o considerăm un abuz din moment ce mesajele afișate de peluză nu conțin expresii incriminate, unul fiind un mesaj cu scop umanitar iar celălalt de nemulțumire privind stilul de conducere al administrației locale. Credem că în România nu a fost interzisă libertatea de expresie, nici măcar pe stadion. Poate doar în mințile comuniste ale unor federali care astfel se protejează pe ei înșiși de critici, după ce prin corupție și incompetență au dus fotbalul românesc la cel mai scăzut nivel valoric dintoteauna.

Îi mulțumim încă o dată lui Cătă pentru gestul făcut și pentru încurajările care, suntem convinști, vor merge la inimile tuturor celor care vor citi mesajul său. Pentru noi doar UTA contează!”

FOTO: Claudia Carp

11 comentarii

  1. Mda. De la micul (dar mare) Erik până la marginile pământului, asta face microbul UTA. Thank you Cătă și toate cele bune!

    0
    0
  2. Consider ca, clubul UTA trebuie sa faca contestatie pt. ca nu vad nimic nesportiv in aceasta manifestatie. Salut gestul lui Cata pt.dragostea de clubul UTA.

    0
    0
  3. Au aflat si lipitorile de la digi ce se intampla la Arad? Aia ar face o liga 1 numai din satele de pe langa bucuresti. Sa fie cat mai aproape de ei. Asa cum au muntele si marea la 3 ore. Sa nu fie obositi fcsb sau dinamo in deplasari lungi pana in Arad.

    0
    0
  4. fara cuvinte cata nathan juncan,din partea mea iti doresc numai bine,pur si simplu tremura tastatura ,asta e suporter al utei,forza uta oriunde,oricand

    0
    0
  5. Nu stiu cate pagini de scrieri mi-ar fi suficiente,ca recunostinta si multumire,fata de acest domn, de mare caracter,mai ales ca indeamna sa se continue,la fel de frumos si decent…Absolut de acord..Ce-i frumos..si lui Dumnezeu ii place….Doar ca Dumnezeii fotbalului romanesc,ingropat,sunt FRF,Liga si comisiile…Ei prefera stadioane goale,fara atmosfera,pe la Clinceni,Voluntari,Chiajna,etc….
    Haide-ti sa facem un mic exercitiu de cauza…CFR joaca umilitor in ramasitele Europei,cu un stadion aproape gol…Rusinos!
    Noua,aradenilor,nu ne ajung biletele disponibile,celor fara abonament,in ciuda conditiilor actuale de pandemie,fata de orice adversar sosit…
    Nici nu am curaj sa ma gandesc,ce s-ar intampla in cazul posibil,de a intra in Play-off si de a juca in cupe europene????
    Nocturne mobile,inchirate,am mai vazut….Dar tribune mobile, adaogate,inca nu…
    Nu stiu cati isi aduc aminte sau au auzit macar despre faptul ca atunci cand juca UTA acasa,se oprea productia la UVA(fabrica de vagoane marfa) si muncitorii erau pe acoperis…Locatarii blocurilor invecinate,la fel..In plus,se opreau vagoanele noi,pe linia care iesea din fabrica,exista si acum,si era plin de lume pe ele…
    Nu voi putea uita,cat voi mai trai,ca locatarii din condomeniul alaturat,denumit Colonia UTA,pur si simplu isi decopertau acoperisurile,trageau tiglele deoparte,doar pentru a vedea meciurile…Cati oare,isi aduc aminte???
    Astazi,ma duc lejer cu 30-45 minute inainte de meci,la stadion…Dar pe atunci,trebuia cu cate 5-6 ore,altfel doar auzeam,de vazut,mai nimic,cu toate ca avand abonamente,cine stie pe unde rezistam catarat…
    Nu doresc sa devin banal si am mai scris despre asta….In secunda 2,cand se deschidea tunelul subteran si ieseau jucatorii aradeni,explodau tribunele…Parca aud si in zilele de astazi,acel bubuit brusc,infernal al tribunelor….Uragan…Ce amintiri am….
    Hai in Play-Off,hai in cupe europene….

    0
    0
    1. Foarte frumos,domnule Giro!!! Mai ales ca,imi regasesc la randul meu,lecturand povestirea dumneavoastra,amintiri din anii 50-60,amintiri care ma rascolesc.Ati descris excelent atmosfera,acelor vremuri frumoase,dar din pacate,trecute.Felicitari,inca odata!.Cat despre actiunea fanilor,consider ca a fost minunata,iar daca se intampla pe un alt stadion,comisiile federale,nici macar nu se sesizau.De ce credeti ca sustin de atata vreme,ca avem nevoie de un adevarat purtator de cuvant,cunoscut pe plan national si international,care sa aiba „intrare”la federatie si liga? Pentru ca sa nu mai fim acuzati permanent in media,fara posibilitatea de a raspunde pertinent.In alta ordine de idei,in decursul anilor Aradul,recunoscut ca primul oras de pe actualul teritoriu al tarii,unde s-a jucat fotbal si avand vechiul stadion,construit de ilustrul baron Francisc Neuman,a fost ocolit de FRF,privind jocurile echipei nationale.In acele vremuri,existau la Bucuresti,ANEF-Republicii, Giulestiul (cu o singura tribuna) si 23 August,care era in constructie.Mai existau stadioane pe la Brasov,Constanta,Ploiesti si Cluj.Toate celelalte echipe de divizia A,aveau niste MAIDANE,nu stadioane,inclusiv Timisoara.Si in aceasta perioada,la Arad s-a jucat un singur meci oficial al unei reprezentative a Romaniei,in octombrie 1962:meciul Romania-Polonia,scor 0:3, meci intre doua echipe de juniori.Stadionul a fost arhiplin si datorita faptului ca Romania era campioana UEFA,la juniori.In rest,pe micul Highbury,s-au desfasurat doar meciuri din campionat,meciuri amicale.dar si amicale inernationale: UTA-Nationala Chinei,in 1958,scor 2:0(Mercea de doua ori am si poza cu arbitri si capitanii alegand terenul), UTA-Tatabanja scor 1:1(cu marele Grosics in poarta),UTA-Dinamo Tbilisi,scor 0:2(in 1958,cand eram inca ocupati de rusi,iar rezultatul a fost dictat „de sus”,in tribunele pline,avand prioritate soldatii rusi din Cetate).Si binenteles,meciurile disputate de UTA,in Cupa Balcanica,Cupa Campionilor,sau Cupa UEFA. Cat despre prima reprezentativa a tarii,n-a jucat la Arad,nici un meci.Nu credeti ca ar trebui sa batem mai tare,la usi ce se deschid prea usor pentru altii?

      0
      0
  6. Asa “parinte”…asa familie! Ce a putut sa faca baronul te furnica si in ziua de azi prin corp, momentele legate de echipa asta. Felicitari Catalin pentru efort,pentru sustinere si pentru ca arati cat de MARE e familia! Hai UTA ??Bravo peluza

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button