Crisul Chisineu-Criș

Crișul vrea să rămână în fotoliul de lider, iar Roșca să dețină recordul celor mai puține goluri încasate în tur: „Nu subestimăm echipa din Periam!”







Turul seriei a 8-a a Ligii a III-a se va încheia cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și Crișul Chișineu Criș pe primele două poziții din clasament. Acum, cele două echipe împart fotoliul de lider, dar mai au provocarea celor 90 de minute oficiale de la finalul acestei săptămâni. Dacă timișenii joacă acasă cu Cermeiul, „alb-albaștrii” lui Adrian Abrudean și Remus Lung se deplasează în județul vecin (sâmbătă, de la ora 15), pe terenul „lanternei roșii”, Avântul Periam.


Dincolo de miza ridicată a punctelor, există și ambiția de a termina turul cu cea mai bună defensivă. La ora actuală, Crișul stă mai bine, cu doar 4 goluri încasate, în timp ce trupa lui Leuca are cu unul în plus (5). Un mare merit pentru apărarea ermetică a Crișului îl are Alexandru Roșca, portarul de 18 ani sosit împrumut de la UTA. „Domnul antrenor ne-a pregătiti foarte bine pe faza de apărare. Cel mai bun exemplu a fost chiar la derby-ul cu Ghiroda, când am rezistat destul de bine după ce am întors scorul în prima repriză. Ne-am apărat foarte bine și a ieșit un rezultat destul de bun. Mă bucur că avem cele mai puține goluri primite, eu fiind la primul meu an în Liga a treia. Este și meritul colegilor, al antrenorului meu de portari, Ovidiu Pașcalău, dar și al lui Dan Țapos și Marius Mârne, cu care lucrez în paralel. Personal, am muncit mult pentru asta și am reușit să salvez poarta în numeroase rânduri în acest tur de campionat. Am luat o decizie bună când am trecut de la UTA, de la juniorii 2003, la seniori, la Liga 3-a. Simt că am evoluat destul de mult în aceste luni și sper să mă dezvolt și mai mult în lunile care urmează. Am rămas plăcut surprins de colectivul de la Crișul, m-au încurajat permanent, sunt băieți de nota 10 și împreună formăm o mare familie”, ne-a mărturisit tânărul goal-keeper al Crișului.


Pe foaie, co-liderul din C8 e favorit în deplasarea de la Periam, unde elevii lui Mânecan sunt în criză profundă, cu un singur punct strâns în acest sezon. „Ne pregătit la fel pentru oricare meci, nu subestimăm pe nimeni. Chiar dacă Periamul nu a bătut pe nimeni îi luăm foarte în serios, este un teren greu, dar nu concepem să nu luăm cele trei puncte și să terminăm turul campionatului pe primul loc. Personal, îmi doresc mult să nu iau gol în această deplasare și, de ce nu, să închid poarta și în meciurile ce vin. Voi da totul pentru a-mi ajuta colegii să ne îndeplinim obiectivul, calificarea în play-off”, a mai afirmat Roșca, al doilea portar junior împrumutat de la UTA în ultimele sezoane, după Rafael Zamfir.

Formații probabile:

Periam: Holca  – Siminiceanu, Artimon, Mureșan, Mager – Poparadu, A. Olteanu – Gălățan, Chistrugă, Periat – Viașu.



Crișul: Roșca – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, D. Mâneran – Teședan, Modan.

Arbitri: Dragoș Lunca (Cluj-Napoca) – Marius Bălan (Dej), Petrică Cîmpeanu (Cluj-Napoca)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Marian Vasile (Anina – Caraş Severin)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button