Șoimii Lipova

Lipova bate și liderul din Ghiroda și își consolidează locul de play-off! Leuca: „Mulțumit, dar am întâlnit o echipă pragmatică” v.s. Sabău: „Nu am simțit că putem fi egalați” + FOTO





Șoimii Lipova și-a luat revanșa în fața Ghirodei pentru înfrângerea din tur și a legat cea de-a patra victorie consecutivă în seria a 8-a a Ligii a 3-a.Meciul a fost decis de cel mai tânăr fotbalist trimis pe teren de Flavius Sabău, respectiv atacantul David Ciubăncan, care a profitat de o minge lungă, o preluare bună și o execuție ce doar a putut fi atinsă de Miklos în drumul ei spre plasă. Succesul e cu atât mai prețios cu cât trupa lui Flavius Sabău a evoluat în inferioritate numerică timp de o repriză în fața liderului, care marcase în fiecare meci de campionat până azi.

Leuca: „Dacă mingea nu intră în poartă nu poți să câștigi”

Astfel, Ghiroda pierde al doilea joc în trei săptămâni în fața unei echipe arădene, după deplasarea de la Crișul Chișineu Criș. „Personal, sunt mulțumit de ce au făcut băieții azi. Au muncit, au dominat și înainte de eliminare, dar am întâlnit o echipă pragmatică, împinsă un pic de la spate de arbitri. Este un eșec intern, într-adevăr, dar la Liga a 3-a nu este diferență între acasă și afară, depinde foarte mult de ziua de meci. Suntem o echipă tânără care, dacă rateaza două-trei situații, începe să-i fie greu la construcție și finalizare. Per total, am avut minim cinci ocazii clare, două bare, dacă mingea nu intră în poartă nu poți să câștigi”, a spus Răzvan Leauca, antrenorul ghirozenilor.

Grancea, remarcatul lui Leuca: „A fost mult peste ceilalți jucători de pe teren”

Spre deosebire de alte partide, fostul polist, Alexandru Bădăuță a jucat extrem de șters, principalul pericol pentru buturile lui Iliescu venind de la juniorul Grancea. „Bădăuță este foarte important pentru noi, dar azi a avut o zi mai slabă. Nu are nici o vină, nu a jucat singur, colegii trebuiau să rezolve situațiile. Am avut multe ocazii, doar că nu am marcat, jocul a fost bun. Grancea are evoluții bune, e la lotul național și astăzi a fost mult peste ceilalți jucători de pe teren. A lovit bara, cred că a și fost faultat în careu. Este un jucător de perspectivă, suntem bucuroși și de el și de toți jucătorii tineri care practică un fotbal plăcut”, a mai afirmat Leuca, tehnicianul manifestându-și și preferința pentru posibilii adversari din play-off: „Mi-aș dori să joc cu echipe cu care să pot să câștig. Lăsând gluma la o parte, mai sunt multe meciuri. Oricum, nu știu dacă este normal să jucăm de cinci ori într-un campionat cu aceeași echipă”.

Sabău: „Îmi pare rău că am distru fotbalul după cartonașul roșu luat, dar am urmărit rezultatul”

Un 1-0 pe terenul Ghirodei era rezultatul de care Lipova avea nevoie pentru a confirma forma bună în care se află de 5-6 săptămâni încoace. „Alb-albaștrii” au și sfidat statistica și asta pentru că în precedentele confruntări din C8 echipa ce a stat cu o etapă înainte ca urmare a excluderii din campionat a celor de la ACS Poli pierduse mereu la revenirea pe gazon. „Am avut două săptămâni să pregătim foarte bine meciul, să studiem adversarul, dar ne-am recuperat și jucătorii accidentați. Îmi pare rău că am luat cartonașul roșu pe finalul primei reprize și am distrus fotbalul în repriza a doua. Dar, a trebuit să urmărim rezultatul, am făcut-o foarte bine, nu am simțit niciodată că am putea fi egalați, speram chiar să mai marcăm noi o dată. După eliminare am jucat tot cu două vârfuri și asta pentru că eu cred că este foarte important să blochezi zona centrală, să îți asumi centrările din benzi. În plus, ca să menții rezultatul trebuie să reprezinți si un pericol în atac, să pui o presiune în atac. Un rezultat nu se câștigă neapărat cu defensiva, ci și cu presiune în atac. Prima victorie a fost cea mai importantă (n.a. 4-1 cu Periam în etapa a 6-a). Se leagă mentalul cu fizicul  am jucat tot mai bine, am gestionat bine perioada următoare și au venit și victoriile Acum am vrea să continuăm pe aceeași linie în cele două derby-uri arădene consecutive (n.a. acasă cu Cermeiul și la Chișineu Criș)”, susține Flavius Sabău.

Ciubăncan, decisiv la 17 ani: Începe să demonstreze că poate juca la Liga a 3-a sub presiunea rezultatului”

Cu excepția lui Abel Popa, care a fost extrem de naiv prin încasarea celor două „galbene” ce i-au adus și eliminarea de pe teren, ceilalți juniori utilizați la Ghiroda chiar au fost la înălțime. David Ciubăncan a marcat, iar Gavrilă și Brad au printre cei mai buni jucători de pe teren. „Abel a luat primul <<galben>> cam aiurea. Nu trebuia să obstrucționeze portarul în minutul 20, mai ales când avea adversari ca Mancaș și Bădăuță, a căzut în capcană. Și al doilea <<galben>> putea să-l gestioneze, sper să învețe din asta. E foarte important să învețe din astfel de greșeli. În ceea ce-l privește pe David, a avut o ocazie și o înainte de gol. Mă bucur că a rămas concentrat și a înscris , e un jucător care promite. La 17 ani începe să demonstreze că poate juca la Liga a 3-a sub presiunea rezultatului, e foarte bine pentru dezvoltarea lui pe viitor”, a mai afirmat antrenorul principal al „șoimilor”.

Dacă Lipova dă piept cu Cermeiul săptămâna viitoare, Ghiroda are parte și ea de un derby județean, la Dudeștii Vechi. De altfel, antrenorul-jucător al „bulgarilor”, Daniel Vasilcin a asistat la meciul de astăzi pentru a-și lua ultimele notițe despre adversarul de sâmbăta viitoare.

Galerie foto Ghiroda și Giarmata Vii – Șoimii Lipova 0-1

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button