Fotbal feminin

„Poker” în memoria lui Bugar și la revenirea Andreei Balaș: AC Piroș Security – Ladies Târgu Mureș 4-0





Colege de clasament cu câte 6 puncte acumulate după 5 meciuri, AC Piroș Security și Ladies Târgu Mureș s-au întâlnit în cadrul etapei a 7-a a Ligii 1 feminin pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic. Meciul a început cu un minut de reculegere în memoria lui Florin Bugar, fostul antrenor al „leoaicelor” și al mamei președintelui Pavel Piroș, de la decesul cărora a trecut un an de zile. Pe banca arădencelor a stat în premieră în acest sezon și Liviu Ilea, fostul manager al echipei revenit din Anglia pentru un scurt concediu.

Gazdele au riscat să înceapă partida de la 0-1, dar David, scapăată singură în stânga a finalizat în cros pe lângă poartă. Ratarea lui Olariu, din numai 3 metri, după pasa ideală a Andreei Balaș, revenită și ea la echipă din srăinătate, a anunțat deschiderea tabelei. În minutul 10, Eli Bozian a prin un șiret curat ce s-a dus sub transversala porții apărată de Toth. Salwa putea să marcheze și ea la câteva ore de la revenirea la Arad, după aventura la naționala Egiptului, dar mingea reluată din ea din 10 metri a trecut de puțin pe lângă. În schimb, Melisa Olariu nu a mai ratat după 23 de minute de joc. Bozian a trimis o minge peste apărarea oaspetelor, iar „decarul” de la Piroș a reluat elegant peste Toth din 14 metri. În minutul 31, tabela s-a mai modificat odată în dreptul amfitroanelor, Olariu reușind dubla de la punctul cu var după hențul ăn careu al lui Szilveszter. Scorul putea fi și mai rotund la pauză, dacă Bălaș nu ar fi reluat în bară din careul mic la pasa lui Olariu.

Așadar, repriza secundă s-a reluat de la scorul de 3-0 și o formație arădeană ce a oprit puțin motoarele. Chiar și pe acest fond s-au născut câteva situații bune la buturile târgu-mureșenelor. Toth a intervenit, însă, la șutul de la marginea careului al lui Kugler, iar execuția cu exteriorul a lui Salwa a trecut milimetric pe lângă colțul lung. Barabași a avut singura ocazie importantă pentru vizitatoare, reluând în Maha care i-a închis bine unghiul. În rest, gazdele au controlat tactic ostilitățile, ba chiar și-au majorat diferența pe tabelă în ultimul minut de joc. Bălaș a centrat perfect din dreapta și Andrada Vanu a pus capul din 4 metri.

Cuedan: „Am fost echipa care a controlat jocul și a câștigat meritat”

4-0 rezultat final și „leoiacele” ajung la 9 puncte și intră zona play-off. „Întâlneam o echipă nou promovată în Superliga feminină, știam că au jucătoare de la Vasas Femina, care anul trecut făceau diferența pentru formația din Odorheiu Secuiesc. Am abordat acest meci cu o organizare foarte bună de joc, pe care am antrenat-o în această săptămână, am făcut și un pressing de întâmpinare bun și, până la urmă, ne-a ieșit. Nu am fost, totuși, mulțumit de începutul de joc, de primele 10 minute, am avut noroc că am marcat apoi, în minutul 11 printr-o super-execuție a Elisei Bozian, după care am jucat ceea ce trebuia. Aveam de gestionat un 3-0 în repriza a doua, am și reușit, deși la un moment dat am intrat în jocul adversarului. Pe atac, nu am mai reușit să ne concentrăm, nu am mai dus mingi în fața porții lor. Am mai marcat odată în ultimul minut, prin Vanu și chiar mă bucur pentru ea, pentru că vine și ne ajută cum poate și pentru mine e un caracter deosebit. Per total, am fost echipa care a controlat jocul și a câștigat meritat punctele ce ne permit să sperăm la play-off”, a spus Dan Cuedan, antrenorul lui AC Piroș Security.

Formații: 

Piroș Security: Maha – Cauni, Șuveț, A. Ion, Tomescu – Bălaș, Bozian, Kugler, Prunar – Salwa – Olariu (72 Vanu). Antrenor: Dan Cuedan

Tg. Mureș: Toth – Timar, Dako, Szilveszter, Krall, Barabasi, Szekely, Adorfan, Biro (46 Nagy), David, Tamas. Antrenor: Sandor Mihali.

Arbitri: Adrian Pal – Marius Matica, Petru Irina (toți din Oradea)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button