Fotbal juniori

Atletico 2011 a triumfat la ediția cu numărul 8 a Memorialului „Ionuț Leac”!





Fotbalul juvenil arădean și-a luat rămas bun de la părintele său în urmă cu 8 ani, dar îi evocă amintirea prin competiția ce-i poartă numele. „Memorialul Ionuț Leac” a ajuns și el la ediția cu numărul 8, iar de această dată a fost rezervat copiilor născuți în anul 2011 și mai mici.

Opt echipe au luat startul la întrecerea de pe terenul „Șega”, respectându-se măsurile impuse de autorități în plin val patru al pandemiei de COVID. Conform tradiției, competiția ar fi trebuit să aibă loc în februarie, luna în care s-a stins nea’ Ionuț, însă organizatorii sperau ca spre finalul anului amenințarea coronavirusului să dispară.

Așadar, împărțite în două grupe: Atletico Arad, Unirea Sântana, Progresul Pecica și Viitorul Arad (grupa A), respectiv CS Socodor, AFC UTA Arad, ACS ACB Ineu și AS Galaxy Brad (grupa B) combatantele au jucat pentru un loc în „careul de ași” la fluierul lui Cristi Coroban și Paul Iovescu, după cum urmează:

Pecica – Viitorul 0-0

Socodor – Ineu 0-1

Atletico -Sântana 5-0

UTA – Brad 2-0

Pecica – Atletico 0-1

Socodor – UTA 0-2

Sântana – Viitorul 0-2

Brad – Ineu 1-0

Atletico – Viitorul 1-2

UTA – Ineu 2-0

Pecica – Sântana 1-0

Socodor – Brad 0-2

Au urmat disputele decisive și anume: UTA – Atletico 1-2 și Viitorul – Brad 2-1, în cele două semifinale. „Roș-albii” lui Țigan și Diarra au urcat pe podiun, după 1-0 cu Brad, în timp ce campioni au devenit elevii lui Mihai Roșca și Arpad Cserneczky, de la Atletico. Aceștia au trecut cu 3-1, la penalty-uri, de Viitorul lui Flavius Moisă. 1-1 a fost scorul în timpul regulanmentar, goluri semnate Rozniciuc, rspectiv Abrudan, după care Popa și Baltag au decis finala la lovituri de departajare. S-au mai jucat: Sântana – Socodor 1-2 (pentru locul 7) și Pecica – Ineu 0-1 (pentru locul 5).

Așadar, Atletico face „dubla” la Memorialul Ionuț Leac, după ce anul trecut trofeul a mers la echipa în galben și negru antrenată de Marcel Câmpian și Flavius Stoica.  Mihai Roșca și Arpad Cserneczky au contat la turneul de ieri pe: Ștefan Roman, Denis Buzea, Ianis Mihăieș, Luca Funau, Vitorio Gallinzoli, Andrei Borlan, Ianis Baltag, Casian Rozniciuc, Darius Popa, Luca Madoș, Carol Bâtea, Daniel Mihalca, Andrei Burchardt, Rareș Giurgiu. „Ne bucurăm că am putut onora pe teren memoria lui Ionuț Leac, poate cel mai dedicat om pentru cauza copiilor și juniorilor în județul nostru.Turneul a fost foarte bine organizat de Gabi Hărduț și colegii săi de la AJF, poate cu mica problemă a terenurilor și porților mai mici, dar una peste alta a ieșit bine. Chiar dacă ne-am dominat adversarii, personal nu sunt pe deplin mulțumit, spre exemplu cu o zi înainte o băteam pe Ripensia cu 10-3 într-un amical.Însă, dincolo de fotbal, era important să evocăm figura lui nea’ Ionuț, iar pe această cale îi mulțumim și familiei dânsului care continuă să fie alături de copiii și juniorii Aradului”, ne-a mărturisit Mihai Roșca.

Prin grija sponsorilor Primăria Municipiului Arad, Angelia SRL, Helvetica Milk, Smart House Color SRL și Pizza 5 Colțuri, pe lângă trofee și diplome, fiecare dintre cei aproximativ 120 de participanți au primit câte un pachet cu dulciuri și fructe. Festivitatea de premiere a fost efectuată de una dintre fiicele lui Ionuț Leac, Adela, ginerele Sorin și nepotul Dragoș. Florin Voinea, președintele clubului UTA și Adi Ungur au deliberat la final: Daria Enache ( (Galaxy Brad) – cel mai bun portar și Casian Rozniciuc (Atletico) – jucătorul turneului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button