Șoimii Lipova

Lipovanul Iliescu e primul portar care o lasă pe Ghiroda pe „sec” în acest sezon: „Nu ne-au surprins cu nimic, nu mai vrem să pierdem până la final!”





În perioada neagră din startul sezonului, Flavius Sabău spunea mereu că Lipova are nevoie de un prim succes pentru a se debloca și a intra pe o pantă ascendentă. Și, după 4-1 cu Avântul Periam, „șoimii” a mai bifat alte trei victorii consecutive, ultima dintre ele conturându-se, vineri, pe terenul fostului lider. Golul lui David Ciubăncan, din minutul 31, avea să fie decisiv la Ghiroda, deși gazdele au jucat o întreagă repriză cu un om în plus, ca urmare a eliminării de pe teren a lui Abel Popa.

Dincolo de prestația excelentă a fundașilor din fața sa, Adelin Iliescu are marele merit de a fi fost mereu la locul potrivit la finalizările și mai ales centrările din benzi ale timișenilor. La final, statistica spune că portarul Lipovei e primul ce nu a scos mingea din plasă în această stagiune având-o în față pe Ghiroda. „Jocul s-a rupt puțin la eliminarea lui Abel, dar am gestionat bine fazele fixe, mingile lungi. A fost destul de lejer și din punct de vedere tactic, nu ne-au surprins cu absolut nimic. Pentru mine, e important că nu am luat gol. Ghiroda are jucători cu destule evoluții la un nivel mai mare, iar asta îmi dă un imbold puternic. Vreau să pregresez și să fac și eu un pas mai sus”, spune goal-keeperul de 22 de ani al „șoimilor”.

Pentru lipovani urmează două derby-uri arădene cu Cermei și Crișul, iar defensiva va avea rolul său important. „Sper să închid poarta și în meciurile ce vin, dar și mai important este să nu mai pierdem niciun meci până la finalul sezonului regular. Sau, mai bine spus, ne-am dori să câștigăm pe linie. Oricum, din următoarele două partide vrem minimum 4 puncte. Apoi, în play-off, cred că vor lua startul două echipe din Arad și două din Timiș, însă mai sunt destule puncte puse în joc și mai pot apărea surprize”, mai afirmă Adelin Iliescu, care a revenit între buturile echipei sale după ce juniorul Raul Buta a comis niște erori în debutul stagiunii.

După 10 runde, Lipova ocupă locul 4 în clasamentul seriei a 8-a a Ligii 3-a, cu 15 puncte, tot atâtea câte a adunat și Dumbrăvița. Crișul e lider solitar cu 22 de puncte, iar Ghiroda a rămas la cota 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button