UTA Arad

Balint: „Când iei gol din aut și pui cap la cap ratările nu ești în situația în care să emiți pretenții justificate la play-off”





UTA nu s-a ales cu nimic din disputa cu Chindia după un meci pe care l-a controlat clar timp de 55 de minute. Pe lângă subiectul așa-ziselor probleme interne din curtea echipei pe care o antrenează, Laszlo Balint a încercat să explice și cauzele de ordin tehnic și tactic ce au dus la eșecul cu trupa lui Săndoi. „Au fost două părţi total diferite. Până la primul gol am controlat meciul de o manieră categorică, am reuşit să avem multe situaţii. Pentru mine e un moment foarte greu, pierdem un meci împotriva unei echipe ce nu ne-a surprins cu nimic. Felicitări adversarilor că ne-au învins cu armele pe care le știam. Dar, chiar și așa, știind că se apără bine și se blochează bine în careu, ne-am creat multe situații de a marca, ocazii rarisime. Iar când iei gol din aut și pui cap la cap ratările nu ești în situația în care să emiți pretenții justificate la play-off. Golul de 0-1 a fost momentul psihologic greu de gestionat de jucători. Aici trebuia să iasă la suprafață experiența, dorința și abilitatea de lideri a unor jucători de la care speram să văd asta”, a precizat antrenorul „Bătrânei Doamne”, care a vorbit și despre ratările imense semnate de elevii săi: „Nici până acum nu pot să înţeleg cum se poate rata din asemenea situaţii. Copilul meu are 14 ani şi sunt sigur că ar fi dat gol din poziţiile respective”.

Întrebat de ce echipa sa nu a avut reacție la reușita lui Popadiuc, Balint a adăugat: „După ce a dat gol, Chindia s-a închis și mai mult, ne-a fost greu să dezvoltăm, să găsim spații, să ducem mingea la finalizare. Am încercat să schimb, să duc jucători proaspeți, am sperat să punem presiune mai mare cu Wagner pe zona lor centrală, dar nu a fost nimic notabil. În plus, am mai luat un gol pe contraatac și asta a fost istoria meciului. Pentru mine nu neapărat acest meci și rezultatul, cât tot contextul meciului, e o experiență din care am foarte multe de învățat. Pe de altă parte, mă bucur că echipa mea a reuşit ce ne-am propus, să punem presiune pe o echipă care se apară foarte bine, să avem ocazii, nu puţine, ba chiar foarte mari”, a concluzionat tehnicianul „roș-albilor”.

După remiza din această seară a Rapidului, UTA a căzut pe locul 7 în clasament, bucureștenii având golaveraj sensibil mai bun, +6, față de +5 al arădenilor.

21 comentarii

  1. Personal consider ca totii jucatorii care nu stiu termenul de responsabilitate sa fie instruiti legat de acest aspect. Cand un fotbalist procedeaza precum Hora la ratarea campionatului , hlizindu-se de parca nu s-a intamplat nimic este un lucru grav. Ar trebui specificat clar in contractele jucatorilor dar si in regulamentul de ordine interioara ca atunci cand aduci deservicii foarte mari echipei sa fii penalizat financiar foarte aspru pentru ca omul modern nu reactioneaza decat atunci cand il constringi financiar. Au ratat rand pe rand Hora, Miculescu, Ubbink, Batha din pozitii ideale. Tot un deserviciu aduce echipei si un jucator care acumuleaza cartonas(e) de la arbitri in situatii in care nu se impune felul in care au actionat ( ex. fault la mijocul terenului fara ca echipa ta sa fie in pericol , fault fara rost in jumatatea de teren a adversarului ). Si atacul prin alunecare in careul de 16 metri propriu ( sau in aproprierea lui ) nu consider ca este foarte indicat pentru ca genereaza o situatie favorabila adversarului ( penalty plus cartonas galben, lovitura libera foarte periculoasa , eliminarea jucatorului care se apara ). Consider ca fiind ANORMAL ca odata arbitrul acordand penalty sa mai sanctionezi jucatorul si cu cartonas galben – nu poti sactiona de doua ori pentru aceeasi fapta. Asadar ar fi bine ca domnii conducatori de la UTA sa reconsidere unele aspecte legate de regulamentul de ordine interioara dar si clauze in contractul fiecarui jucator.

    0
    0
    1. Si ca sa mai completez, ca vad ca ai talent sa expui idei, deci pe chestia aia ca „nu poti sanctiona de doua ori pentru aceeasi fapta”, un fundas profita de invalmaseala din propriul careu si-i trage un pumn in fata adversarului…tusierul vede infractiunea, il anunta pe central, iar acesta ramane perplex si confuz…cica, daca il elimina pe fundas, nu mai poate acorda penalty, desi, conform regulamentului e penalty…daca da penalty, nu-l poate elimina pe agresor, desi, conform regulamentului e cartonas rosu fara niciun dubiu…
      Mai baieti, de ce nu va faceti voi „ucenicia” prin alte locuri, si veniti pe comentarii aici sa rasuflati toate ideile voastre de amatori nepriceputi ?

      0
      0
  2. Eu propun un challenge…Sa se inscrie absolut toti doritorii,noi, amatorii, ca dintr-un metru sa reuseasca sa suteze peste poarta…Cine reuseste sa ridice zmeul,sa fie premiat cu un tricou oficial,cu semnatura lui Hora,datat…Cine o baga in poarta,pierde…Daca de la 1 metru o bagi din greseala in poarta,ai pierdut,trebuie in afara portii,neaparat peste…Marchezi banul…Cine da peste poarta de la 1 metru,intra in tombola,viabil…Ma inscriu!
    Regula:e voie cu oricare picior…Si neaparat inca o conditie…daca ai ratat,trebuie sa ranjesti,dar daca marchezi,trebuie sa afisezi o mima serioasa,altfel nu se pune…Hora,Hora,Hora….Vai,vai,vai…

    0
    0
  3. Odata in plus,se dovedeste ca performanta se face pe foamete…Oferi performanta,deci si primesti,in consecinta…Nu oferi,ti se pare loc caldut,stai la rand..Performezi,primesti…Nu performezi,inseamna ca primele promise trebuie sa se transforme direct proportional in amenzi pecuniare..Ceea ce oferi,primesti…Nu oferi???Nu primesti!Simplu!

    0
    0
  4. Balint trebuie sa inceteze in a face pe victima…Este total depasit de situatie…Nu numai ca nu si-a gestionat corect echipa,ci nu gestioneaza discutii personale…Joaca pe Party-Priuri,prietenii..Cand ai cerut jucatorii repectivi,raspunzi direct de ei…Pe mana lui pierde!

    0
    0
  5. echipa e pe loc mincinos, spuneti un singur meci in care am jucat bine chiar dacă am castigat! atunci cand te bate Filiași, te chinui cu Ripensia, primesti două goluri de la socodor nu mai trebuie să ne mire ! din contră am făcut multe puncte vizavi de valoarea noastră, totusi locul 7 e bine. dar trebuie un soc la echipă sunt scandaluri intre ei, ori renunți la razvrătiti in iarnă, ori să plece antrenorul că sa stricat atmosfera, nu vreau să spun mai mult, dar multi dintre voi știți la ce mă refer

    0
    0
    1. Care sunt razvratitii?
      Ce scandaluri au fost?
      Facem si noi ca si Balint, aruncam porumbei si apoi o dam la intors.

      0
      0
    2. Eu chiar nu stiu despre ce vorbesti. De ce nu spui cu subiect si predicat? Eu sunt un suporter cumpar abonament, merg la meciuri si in rest imi vad de viata mea. Daca sti mai multe spune-ne si noua. Daca nu atunci taci ca, cu daca si parca suntem toti ii sport national. Deci cand jucam bine gen si ieri pana la gol am jucat mai bine ca in unele meciuri care le-am castigat. Daca UTA era Chindia ieri a ti fi spus cu totii ca castigam din noroc. Daca mai stiti jocul nostru de la Petrolul 3-0 castigat in deplasare in sezonul cand am promovat. Si atunci aia ratau pe capete si noi i-am executat scurt cu 3 goluri pe contraatac. Ieri am jucat bine pana la gol apoi poate n-a mai eisti nimic. S-au precipitat. Ceilalti s-au inchis. Va vad suparati pe multi. Noi daca pierdem un meci e de 2ori inmormantare nu numai una. iar tot aceeasi useri ca sunteti pe site-ul asta daca castigam o facem, dar intotdeauna, din noroc. pai mai oameni buni daca cand pierd sunt ciuma atunci si cand castiga sunt zmei. Daca nu luati cu apa si victoriile si infrangerile. Daca pierdem parca v-a murit cineva. Nicio problema ne revenim urmatorul meci.

      0
      0
  6. Problema ar fi dacă vine cineva și echipa nu mai da rateuri. Cum se mai întâmplă. Cat poate rezista Balint e întrebare cu plata inversa. A făcut tot ce poate sa nu repete,, comedia erorilor „. Tot pana a început și el sa greșească primul 11 sau schimbările. Pe unii e clar ca nu-i are la inima, dar momentan nu are ce face. Pe ici pe colo, se aude ca devine antrenor scump, prin ceea ce cere. Sa conștientizăm, ca devine profesionist, și nu accepta lucruri de bucătărie interna. Iese fum de la friptura din cuptor. Petrescu cere toată ziua lume noua. Dacă întrebi și ala de la Selimbar – Avrig vrea oameni. Treapta noua, alți bani.

    0
    0
  7. Să spunem realist că au fost si lucruri frumoase. Combinații dintr-o singură atingere, faze frumoase dar ratări monumentale. Nu vom uita curând acest meci. Nu pot fi supărat pe Batha că a închis ochii si a tras cât a putut din 14 m in tribună, nici pe Hora că a reusit performanta să inalte o minge inexplicabil de la 1 m, cât m-a supărat sutul acela anemic a lui David Miculescu. Nu e prima dată. A mai făcut-o si cu FCSB in primul minut. Cred că ai o problemă mare David de nu reusesti să sutezi, sau tare sau plasat si să dai gol. Nu te supăra da ăla nu-i sut ce ai dat tu. Mi-ar fi rusine sa fiu in locul tău.
    Gyuzsi e pe drept supărat pe voi ce suturi trageti si ce ratări puteti inventa. Părerea mea este că nu de antrenor trebuie să vorbim acum. Mă tem că dacă pleacă va fi bai mare la UTA. Este un antrenor iubit de 90% din oraș. Un om civilizat, ordonat, stie ce vorbeste, vrea performantă, tine la club…ce mai vreti, oameni buni?
    In altă ordine de idei…nu s-a bucurat numai Chindia de acest rezultat ci mai degrabă rapid, Farul, FC Arges. UTA cu un rezultat pozitiv se ducea la 26p si începea să-și consolideze deja locul de play-off. Incă un loc era ocupat. Asa??? Am dat inapoi suntem pe 7. Si cu egalul mergeam pe 4. Aici e durerea mare la noi si bucurie pentru vre-o 7 echipe, dacă le punem si pe Voluntari, Botosani si FCSB.
    Capul sus băieti si cu victorie la Mioveni suntem acolo. Jocul ne dă sperante numai să nu mai ratati atât. Comentatorul Digi a zis că n-a mai văzut așa fază in liga 1 cu Batha la finalizare. Dacă era gol, era faza anului. Păcat!

    0
    0
    1. Asta da comentariu ! Pertinent , la obiect ! un om care stie fotbal (cunoaste fenomenul fotbalistic ),cunoaste echipa , jucatorii , antrenorul .mai ales antrenorul.Ramine doar sa cistigam la Mioveni, atit .Hai UTA !

      0
      0
      1. Multumesc, Dane! Cunosc si eu ca voi toți, cu Gyuszi nu m-am întâlnit niciodată. Dar nu trebuie să ne întâlnim cu el să ne dăm seama că e un om si jumătate. Meszar ar trebuie să vin lângă el să-l sustină pentrcă pune prea mult suflet la UTA si dacă nu-i iese, normal, răbufnește. Si el e om nu e de piatră. La ce ratări a văzut, mă mir că nu a făcut mai rău, si-a păstrat cât de cât calmul. El vrea performanță, a spus, nu să joace pe doi mici si o bere.
        Să zicem că a fost o zi proastă dar să nu se mai repete astfel de atitidini indolnte la finalizare. Se aude David Miculescu?

        0
        0
  8. Săndoi a spus că dacă era 5-0 pentru UTA nu se supăra. Asta spune multe de jocul UTA-ei si forta ei. Insă, Păcat că ratează.

    0
    0
  9. Deci dupa toate parerile exprimate mai sus plus aluzia la conducatorii UT-ei din interviul de dupa meci sa fie ceva de genul : Noi putem dar vrem sa fim platiti pe masura ?!

    0
    0
    1. Deci am devenit prea mici pentru unii prea mari? 10.000 de euro pe luna au ajuns maruntis? Spune cu subiect si predicat si nu ne tine in joc de glezne domnule Balint!

      0
      0
  10. parerea mea ca hora ar trebui tinut pe tusa o perioada ca isi bate joc de fotbal de cateva etape nu doar in meciul asta uta nu a jucat rau dar din pacate asta ii fotbalul ocaziile ratate te penalizeaza

    0
    0
  11. Am revazut faza cu HORA de mai multe ori si este inexplicabil cum a putut rata de la 1m ,este imposibil sa ratezi din acea pozitie !!! Poate lipsa de concentrare s-au nu i-a venit sa creada ca, mingea a ajuns la el la 1m de poarta adversa ? HORICA, trebuia sa pui decat latul la minge si mingea se ducea in poarta . Poate te ve-i revansa cu Mioveniul bineanteles daca nu esti accidentat.Se mai intampla dar uite ca, aceste ratari o costa pe UTA. BATHA, la fel, atras dintr-o pozitie excelenta ca la ruiby . Reveniti-va baietii ca, altfel este greu sa castigati in fata orcarui adversar. FORTA UTA Arad

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button