UTA Arad

Balint susține că nu s-a referit la bani când a vorbit despre problemele interne de la club, dar plusează: „Nu aș vrea ca UTA să fie principalul adversar al UTA-ei…”





Au trecut aproape trei zile de la săgețile trimise de Laszlo Balint în direcția conducerii clubului și lucrurile nu par clarificate. La finalul disputei cu Chindia (scor 0-2), antrenorul arădenilor vorbea despre probleme interne la UTA, dar lăsa lucrurile în ceață. Lămuriri nu au venit între timp nici din partea „oficialilor” clubului arădean, dar nici din partea lui Balint, care-și pregătește echipa de ultimul meci al turului Ligii 1, cel de sâmbătă, la Mioveni.

Totuși, antrenorul arădenilor a ținut să precizeze că el nu a pronunțat cuvântul bani când a adus în discuție așa-zisele probleme din cadrul grupării „roș-albe”. Și, într-adevăr, antrenorul arădenilor nu poate fi nemulțumit de faptul că există restanțe de doar o lună de zile la echipă, restanțe care – oricum – vor fi achitate până la mijlocul lui noiembrie, când banii din drepturile TV vor intra în cont. În schimb, din informațiile noastre, Balint și-ar fi dorit ca cei din conducerea clubului să procedeze altfel la achitarea salariului pe luna august. Și anume ca jucătorii să-și ia deodată banii și nu pe rând, eșalonat, fiindcă din punctul său de vedere acest lucru i-a bulversat. Sau cel puțin aceasta a fost impresia sa la ultimele antrenamente de dinaintea confruntării cu Chindia.

„În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat”

În plus, tehnicianul și-ar fi dorit ca un reprezentant al conducerii clubului să le explice față în față fotbaliștilor care este exact situația legată de restanțele financiare, ceea ce nu s-a întâmplat. Dar, de aici până la a ieși public și a vorbi de probleme interne e o cale puțin cam lungă. Cel mult se poate vorbi de o problemă de comunicare vestiar – conducere. „În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat. S-a speculat foarte mult în presa locală legat de problemele financiare. Eu nu am vorbit de așa ceva, nu m-am referit strict la aceste probleme financiare. Sper  să se rezolve, pentru că pe mine mă interesează foarte mult unitatea în cadrul clubului. Convingerea mea este că doar un club care are parte de unitate, comunicare și solidaritate poate reuși, dacă apar altfel de probleme, drumul este anevoios. Metaforic vorbind, nu aș vrea ca UTA să fie principalul adversar al UTA-ei în această calificare în play-off. Comunicarea în ceea ce privește partea asta de unitate, de solidaritate și de spirit,  cred că este principala pârghie”, a declarat astăzi Laszlo Balint.

Nu e important cât de mult sau nu doarme Balint

Întrebat dacă în acest moment e liniște la echipă, fără a exista tabere în cadrul clubului, antrenorul „roș-albilor” a adăugat: „Îmi place și mie să cred că există acest tot unitar. Eu am spus de foarte multe ori că tot ceea ce s-a reușit ca performanță la UTA s-a reușit, în primul rând, pe acest fond de unitate și de solidaritate, de sprijin în momentele grele. Vreau să cred că rămânem la aceleași valori și principii. Legat de faptul că eu am avut momente și zile grele, nu e prima oară când se întâmplă asta. Nu e prima oară când am avut nopți albe, dar asta cred că face parte din viața unui antrenor și mai ales parte din viața unui antrenor la un club precum UTA. Nu e important cât de mult sau nu doarme Balint, este important ca UTA să meargă mai departe și este important ca UTA să performeze, pentru că asta ne dorim cu toții”.

Aș vrea să cred că UTA își propune mult, eu așa funcționez”

Apoi, Laszlo Balint a dat de înțeles că ambiția play-offului e o chestiune legată mai degrabă de dorința vestiarului. Totodată, tehnicianul a spus cu subiect și predicat că vrea să creadă că și clubul împărtășește aspirațiile vestiarului. „Cu jucătorii e clar, am discutat, ne-am pus de acord că totul ține de noi ca să reușim să recuperăm ceea ce am pierdut la ultima etapă. Bineînțeles, în ceea ce privește rezultatul, pentru că eu consider că am fost superiori la toate capitolele și monitorizarea confirmă acest lucru. Ba, mai mult, mi-au spus jucători din vestiar că au primit mesaje de la jucători de la Chindia, care au confirmat că au câștigat aceste puncte cu foarte multă șansă și chiar spuneau că nu au avut parte niciodată de un adversar care i-au supus la o astfel de presiune. Ei admiteau că au scăpat ca prin urechile acului din acele ocazii, dar este istorie. Important este să reacționăm, altceva nu mai vreau să discut, eu am spus ce am avut de spus la conferința precedentă. Vreau să mă concentrez foarte mult pe ceea ce am de făcut la echipă, să mă concentrez foarte mult să îi fac pe jucători să înțeleagă că rezultatele vor duce clubul înainte, la fel cum a fost și până acum. Toți băieții au spus același lucru, că ei cred în potențialul lor, atât individual cât și colectiv și că ne putem bate cu echipele care-și propun accederea în play-off. Nu este ușor, sunt multe aspecte care trebuie să stea în spatele muncii jucătorilor, dar, din punct de vedere sportiv, vom face tot ceea ce ține de noi ca să rămânem în lupta pentru play-off și la final să câștigăm această luptă. Aș vrea să cred că UTA își propune mult. Eu așa funcționez, niciodată nu îmi propun puțin, așa am funcționat de când am venit eu la club. Indiferent cât de multe persoane ar avea ceva împotriva lui Balint, o simplă analiză obiectivă spune că, de când am venit – și, bineînțeles că nu e doar munca mea aici – tot ce a însemnat grupul, au fost pași înainte. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin și când am fost jucător am fost foarte ambițios. Iar de când sunt antrenor la fel, am cerințe și pretenții mari de la mine, în primul rând și apoi de la jucătorii pe care îi antrenez. Și de aceea vreau să rămânem noi uniți, ca vestiar, focusați pe ce putem să facem. Să rămânem cu aceeași ambiție că putem să ne luptăm pentru a accede în elita fotbalului românesc, care, din punctul meu de vedere, înseamnă play-off-ul”, a mai afirmat Balint.

Așadar, impresia este că problemele ridicate luni seara de antrenorul „Bătrânei Doamne” nu s-au clarificat sau, mai degrabă, nu s-au discutat. Iar echipa a plecat deja spre Pitești, unde, sâmbătă, dă piept cu CS Mioveni, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 1.

 

16 comentarii

  1. Nu este UTA contra UTA ci mai degraba BALINT contra BALINT !!! Ura cu care il privesti pe Tomozei de parca ar fi un criminal, criticarea in fata camerelor de vederi a lui Adrian Petre, iresposabilitatea de care dai dovada ar trebui sa iti dea de gandit mister Balint !!! Un consult psihologic la sange al lui mister Balint ar fi imperios necesar cerut de catre conducerea clubului.

    0
    0
    1. …ești prea dur ! Balint știe f bine ce se întâmplă în vestiar ,Sint unii jucători gen Hora și alții care se cred de neatins și își bat joc de meseria lor și de club. El ar trebui primul dat afară pt faptul cum a gestionat faza din meciul cu Chindia(mai și rîdea ) Domnul jucător nu ar trebui sa uite ce a făcut UTA pt el chiar daca este Bihorean ,nu-i așa domnule jucător ?

      0
      0
  2. Jucătorii trebuie sancționați, nimic mai mult ,dacă nu-i sancționezi acum ,mai târziu nu-i mai poți ține în frâu

    0
    0
  3. Dl Balint suporteri Utiști nu trec așa ușor peste aceste rezultate batjocoritoare vezi Filiași…Chindia… campionatul trecut… NE DOARE PT ECHIPA NOASTRĂ …SIMȚIM CU VOI ….VREI UN MODEL F C CRAIOVA …este JENANT ce se intimpla acolo mai ales pt antrenor …cred că dumneavoastră și echipa ați văzut SUSȚINERE DIN PARTEA NOASTRĂ, CRED CĂ ȘI DIN PARTEA ADMINISTRATIVĂ Băgați săbiile în TEACĂ și să NE APUCAM DE TREABĂ MAI DEPARTE SĂ Știți că vă susținem incontinuare Doamne ajută

    0
    0
  4. A fost o greșeală prelungirea contractelor unor fotbaliști pe care nu se bazeaza Fl.Ilie,Bustea,Tomozei in acest moment sunt doar la număr, lor se adauga Mociu, Tudor Calin si Adrian Mar care nici nu au debutat. La underi e de înțeles greseala întrucât ei semnasera deja cand frf a revenit la un singur U21 obligatoriu.
    La iarna trebuie remaniat lotul.

    0
    0
  5. Ultima data cand Balint a avut o iesire de genul (doar ca atunci nu a fost publica!), s-a finalizat cu plecarea celui mai important sponsor, International Alexander!
    De data aceasta, singurul care va pleca, daca va fi cazul, va fi antrenorul…

    0
    0
    1. International Alexander a fost sponsorul care oferea clubului UTA suma de 200.000 de euro anual, mult peste ce ofera Efbet. Daca cel care a gonit International Alexander de la UTA este mister Balint, atunci acest individ ar trebui trezit la realitate pentru ca el traieste intr-o lume paralela.

      0
      0
    2. Ho, ca au aterizat si oamenii lu’ Sosoaca cu de alde povesti fanteziste…
      Sa vina consultul psihologic, insa nu la antrenor, ci la unii de aici de pe comentarii.

      0
      0
  6. Antrenorul încasează nerealizări, chiar dacă cineva ratează din 2 metri. Cerem masuri. Apoi ne întoarcem. Nu ar fi greșit ca altcineva sa continue o munca grea cu finalitate câștigătoare. Aici nu garantează nimeni. UTA ,, La răscruce de vanturi „” Nu filmul ci realitatea. Înainte de blazare a echipei, Balint va cauta sa salveze ce e bun. Singur, pe frontul care îl mai poate reconsidera.

    0
    0
  7. Pai nea Balinte, de ce tot o dai cotita? Sunt probleme, zi-le nene, sa stim si noi! Asa, tot o dai dupa cires, ca o fi, ca o pati! Oricum, cu aceste declaratii care n-au ce cauta in gura unui profesionist, nu iti faci altceva decat un mare deserviciu!

    0
    0
  8. Balint, daca nu ai fost respectat la Arad, atunci unde ai fost ?Ai promovat cu echipa in Liga 1, te-am respectat, ai facut un prim campionat cam la nivel de Bet-uri , infrangeri acasa si miracole in deplasare, OK, locul 8 dupa primul sezon.A venit sezonul 2 in Liga 1, pretentii mai mari, pac dupa 8 etape esti pe locul 3, ai meci cu Rapid, proaspat promovata ,ai posibilitatea sa urci pe locul 2, te conduce in prima repriza cu 2-0, egalezi in final la 2-2, si cazi in clasament.Cu Chindia,esti pe locul 6 ,23 de puncte, daca bati faci 26 de puncte si ajungi pe locul 4.Dar tunpierzi ca prostu acasa,dupa 4ratari monumentale 0-2, si ajungi pe locul 7-8 (in functie de ce face Farul).Daca vrem sa ne batem joc de noi (atentie Balint) dupa doi ani si jumate de parcurs OK, este la mana noastra sa o facem.Atentie conducere UTA ! Daca ai picat o data in Liga 2, nici Dracul nu te mai aduce inapoi in Liga 1. Vezi exemple -pe UTA, Petrolul, U Cluj, Rapid, Poli TM,si multe altele !

    0
    0
  9. Domnule Balint dar spunene ca obiectivul este al vestiarului care acum vrea mai multi bani….
    Sau mai pe romaneste…..santaj..!

    0
    0
    1. IMHO, ar fi totusi potrivita o prima de performanta. Daca echipa se claseaza pe 6 sau mai sus, ar aduce mai multi bani din drepturile TV si o parte, poate jumatate, se pot promite si achita jucatorilor cand vor fi incasati. Asta se poate cupla cu penalizari daca echipa se claseaza mai jos de locul 8.

      0
      0
  10. Dacă echipa arădeană este (să zicem) financiar pe un loc după CFR, FCSB, Botoșani, CSU Craiova, la fel și salariul unui jucător de la UTA, bun spre foarte bun, atunci și clasarea echipei ar trebui să fie la final pe un loc 4-6 în clasament. După acest raționament, accederea în play-off, ar trebui să fie ceva normal, nu o faptă de eroism. Nu-i așa domnule antrenor?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button