Fotbal juniori

ACB Ineu U17 înregistrează prima sincopă stagională, puștii de la U16 nu au avut milă de „lanterna roșie”, în Liga Elitelor!





Weekend cu 5 puncte din 9 posibile pentru ACB Ineu în competițiile naționale de juniori. Cu mențiunea că formația Under 15 a avut rundă liberă în Liga Elitelor, celelalte trei echipe nu au cunoscut gustul înfrângerii, deși, cel puțin în cazul juniorilor U17, se aștepta un nou succes.

Liga Elitelor U16: LPS Banatul – ACB Ineu  0-4

Zărandanii nu au avut probleme pe terenul „lanternei roșii” și și-au consolidat locul 4 în seria a IV-a. 4-0 a fost rezultatul final cu care s-au impus „alb-albaștrii”, toate golurile venind între minutele 30 și 50.

Mai întâi, Sas a pus latul după o fază lucrată de Toader și Narsesovici, dipă care Ene a punctat și el după o combinație cu Szoke. Sas a făcut „dubla” înainte de pauză, după pasa lui Ene. În fine, Mâneran a marcat și el după o pasă filtrantă a lui Narsesovici.

„Mă așteptam la un meci ușor, în campionat i-am bătut 9-1 tot la Timișoara. Am început mai greu, am avut ocazii, dar abia în minutul 30 am spart gheața, după care totul a curs bine pentru noi, am intrat la cabine cu 3-0. Am făcut un meci bun per ansamblu, în repriza a doua am introdus și rezervele ca să îi văd la lucru. Am mai avut vreo trei ocazii clare și am mai punctat doar o dată”, a spus Marcel Ponta, antrenorul celor de la ACB Ineu, alături de Flavius Pavel.

Ineu: Coman – Toader, Ofrim, Burlea, Nica – Mogoș – Narsesovici, Szoke, Sas, Mâneran – Ene. Au mai intrat: Feier, Varga, Popa, Illeș, Miculaiciuc. Antrenor: Marcel Ponta.

Campionat Național U19 (play-off): ACB Ineu – CFR Simeria 1-1

Deși a avut mai mai mult mingea și ocazii mai multe și mai importante, ACB Ineu a trebuit să se mulțumească cu un punct în fața Simeriei. Zamă, A. Covaciu, D. Covaciu, Hada și Moisă au fost impreciși la finalizare și se părea că hunedorenii vor scăpa în câștigători după reușita din penalty venită în minutul 16. Dar, în cel de-al doilea minut de prelungire, Zamă a fost pe fază la șutul lui Hada respins în față de portarul advers și meciul s-a încheiat 1-1.

„Am început un pic neconcentrați, culminând cu faza de la penalty. Apoi am echilibrat, dar am egalat abia în prelungiri. Păcătuim în continuare, ne încurcăm singuri, nu adversarul este problema, avem nevoie de prea multe situații ca să dăm gol. Aveam nevoie de victorie ca sa fim aproape de podium și de îndeplinirea obiectivului. Mergem mai departe, mai avem anul acesta două deplasări la cele două echipe din Târgu Jiu”, spune Teodor Mihuț, antrenorul celor de la Ineu U19, alături de Cristi Sculici.

Ineu U19: Tulcan – Șerb, Giacon, Stanca, Petrehele – Șerban – Varga, Hada, D. Covaciu, A. Covaciu – Zamă. A mai intrat: Moisă. Antrenor: Teo Mihuț.

Campionat Național U17 (play-off): ACB Ineu – CSȘ Lugoj 1-1

A venit și ziua primului pas (semi)greșit al liderului autoritar din seria a 7-a a campionatului de juniori republicani, rezervat fotbaliștilor Under 17. În derby-ul de clasament cu Lugojul, ACB Ineu a deschis scorul prin Pocioian, care a reluat cu capul în plasă din centrarea lui Rucăreanu, după care s-a întrecut în ratări mari. Inclusiv în cel de-al treilea minut de prelungire, înainte ca oaspeții să egaleze la capătul unei contre, Rucăreanu a lovit doar încheietura barelor cu un șut lobat din interiorul careului.

„Am crezut că simpla noastră prezență pe teren va rezolva de la sine acest meci, dar nu a fost așa. Nu am jucat prea bine, dar și așa am avut ocazii rarisime, am reușit să ratăm inclusiv de pe linia porții. Dar, până la urmă, au fost și alți factori ce au dus la această primă sincopă, ca să-i spunem așa. Am avut puține soluții în special pe bancă, dar s-a creat și o atmosferă puțin proastă în jurul echipei. Până la urmă, însă, a fost doar un rezultat de egalitate, trebuie să învățăm să gestionăm și astfel de rezultate, nicio echipă de pe lumea asta nu are și zile mai proaste și eșecuri. Rămâne primii și vrem să mai facem 6 puncte în acest an, în urma celor două deplasări de la Târgu Jiu”, a spus Dinu Maghici,  antrenorul juniorilor U17, alături de Marcel Ponta.

ACB Ineu U17: Tulcan – Cioară, Al. Pop, Bălteanu, Balasz – Gomboș – Bănățeanu, Bulboacă, Rucăreanu, Pocioian – Mitran. Au mai jucat: Cotoi, Gal









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button