Alte sporturiBaschetUTA Arad

Centrul Cultural Judeţean Arad a (mai) împărțit 400 de mii de lei sportului: FCC Baschet UAV Arad și UTA au luat cele mai mari „felii”!





Centrul Cultural Judeţean Arad a aprobat proiectele din sesiunea a II-a a direcţiei de finanţare „Promovarea sportului de performanţă”. După ce în vară au fost finanţate 16 de proiecte cu 695.400 de lei, în sesiunea din toamnă au fost alocaţi doar 400.000 de lei, în cadrul a şapte proiecte. Doar un proiect, cel al Clubului Sportiv Universitatea Arad, intitulat „Susţinerea rugby-ului arădean”, în care se solicita suma de 95.600 de lei, a fost respins pe motiv că: „data începerii proiectului este anterioară datei încheierii contractului de finanţare, certificat de atestare fiscală a unei alte entităţi, lipsă bilanţ/situaţie financiară, lipsă statut/ROF”.

Altfel, tot mai puţine cluburi şi asociaţii sportive solicită bani pe baza acestor proiecte de la CCJA. Ca de obicei, „feliile” cele mai importante au fost tăiate pentru principalele cluburi arădene. Totuși, de această dată ordinea s-a inversat, în sensul că FCC UAV Baschet Arad a primit mai mulţi bani decât UTA, 130.000 de lei, faţă de 112.000. Totuşi, per total, la o linie trasă după acest an al finanţărilor nerambursabile de la Primărie şi Consiliul Judeţean, „Bătrâna Doamnă” e mult în faţa clubului condus de Marcel Urban.

Bani au mai primit în sesiunea a II-a de la CCJA şi cluburile CS Atletico Arad, AS CS Lupte Roman Codrean, Asociaţia Club Sportiv HC Beldiman, AS Baschet Club Valbon Arad şi Asociaţia Club Sportiv Dum Dance Team Arad, după cum urmează:

4 comentarii

  1. Nu asa trebuie vazut principiul….Primaria,prin El Commandante,da impresia de filantrop lucid,cumpatat…vai cat de mult incearca sa rezolve multe probleme cu bani putini…Nu neaparat in mandatul sau s-au alocat fonduri pentru diverse proiecte megalomanice,dovedite ca esecuri totale,inclusiv CJA,bani pierduti pe incercari desarte,rateuri totale de imagine,doar ca…Unul dintre ele,prin care s-a incercat promovarea Aradului a fost Drumul Vinului…Milioane de Euro,pe „Apa Sambetei”…Un altul,esec total pe lupta politica,fara sens,este Cetatea…”doar posibil viitor turism”,vandu-ta blana ursului din padure….
    Scoli?..nu prea…Spitale modernizate in Arad???Tot cu ajutoare externe sau ONG-uri diverse,eventual…Din ce cauza revin la subiectul modernizari spitale si mai ales Pediatrii??Pentru ca tot UTA este partener principal in modernizarea acestora din urma!Si atunci cand UTA a castigat anumite litigii,gen Falub,a donat acesti bani automat…
    Ca si in orice tentativa de arogare de imagine,HAIS sau CEA,PRRR,indiferent de catre cine,oare cine este BRANDUL NR 1 aradean???Pai nu este UTA???
    Ce inseamna cei cca 22.000Euro,alocati?Va raspund tot eu…Nu acopera nici macar chiriile lunare aferente in bazele sportive,chirii platite,unde se antreneaza grupele de juniori ale Academiei UTA…Baze sportive reabilitate de calitate minima,din banii tot ai aradenilor,contribuabili…Cu o mana dau impresia ca iti dau,iar cu alte 10,iti iau!Cerc vicios in care oalele sparte sunt aruncate in carca unei societati,pe subterfugiu,denumita Recons care nu misca in front,fara biroul nr.1 !…In tot acest timp,se mai scad TVA-uri…Deductii,scaderi,recalculari…Orice compromis ar face UTA,tot datoare ramane….
    Cand cineva,oricine din lume, spune Arad,se gandeste la UTA,altceva din pacate,nu mai exista, astazi!Cand cineva spune UTA,acea majuscula „A” presupune „A” de la Arad…Si asta sa nu se uite!Niciodata!

    0
    0
  2. Recons, sperăm că ati verificat degivrarea la gazon că vine frigul. Ultima dată mergea aiurea, mai mult nu decât da. Să nu cumva să vă treziti cu gerul pe voi si să nu functioneze instalatia. Oare s-a mai făcut ceva din ce s-a promis? cablurile alea de tv? Tăcere!!!

    0
    0
    1. Au dat vina pe proiectanti,daca iti aduci aminte,ca nu se reusea alimentarea energetica,in speta,curent pentru degivrare…Era mutat sistemul „pe fasii”,pe rand…Nu numai ca nu s-a respectat absolut nimic din si asa un proiect „alandala”,ba mai mult…li s-au bagat mana in gat,la executie…Mai taiem putin de ici-colo,ca sa dea bine…
      Cel mai bun exemplu ar fi cazul subcontractantul Termocontrol,ajuns cu temele de casa facute,pregatit de nota 10,cu plus…Si Hopa!!!!In loc de 3 centrale termice puternice,cu automatizari in cascada….Interzis executarea…S-a schimbat schimbarea…”Eftin sa fie”,pentru ca UTA a promovat si vin astia peste noi..asa ca s-a optat pentru 7-8 centrale termice de apartament,inseriate,de rasul curului…Lateralul strazii Neuman,arata ca si o Katiusha ruseasca,aruncatoare din WW2…
      Si ca sa fie meniul complet,hai sa mai aflati cate ceva…Cu mare pompa si lauda,s-au implantat,nicidecum intamplat,8 bucati stalpi nocturna,pe terenul sintetic Sega…Ce fain ar fi sunat,teoretic…Doar ca Doreii,prin sapaturile necesare,au colmatat drenajul canalizarii laterale,prin grilajele respective…Oricum nici pana la momentul respectiv,nu le curata absolut nimeni…adunate respectivele bilute cauciucate…
      Si ajungem si la faza inaltarii nocturnei de pe Sega,gata de inaugurare…
      Soc total…Totul pregatit,la cheie,dar nu ai de unde alimenta tensiune,…Nu prea cred ca s-a crezut ca se poate alimenta din ghereta pazei,doar bagat in priza…
      Nu este mare filozofie,invata copiii nostri,cum ca P=UxI,tradus ca putere egal tensiune inmultit cu intensitaea necesara de absorbtie…A mai trecut aproape un an…alt proiect esuat,alti bani…Iar sapat,alte cabluri capacitate,de la cel mai apropiat transformator…Acum,treci pe acolo,seara,ti-e drag sa vezi juniorii,antrenandu-se pe nocturna…Dar daca ploua,pluteste absolut totul…S-a dus naibii canalizarea perimetrala…Impracticabil…Cine este raspunzator de aceste lucrari execrabile???Bineinteles ca absolut nimeni…Ca primaria incaseaza chirii?Se voaleaza prin capusa Recons,cu care se spala pe maini si raspundere…Reconsul raspunde in aceeasi nota imberba…Noi asa am preluat,respectam sarcinile de caiet,vrem profit,ca societate….Nu putem investi,suntem bratul legii…Pai daca nu oferi,decat bazaconii,nici nu ai ce sa pretinzi….
      Ar fi interesant un bilant Recons,public…Ce a preluat,ce administreaza,ce disjunge?Recons este doar un paravan al primariei,mascat…O firma capusa,care suge salarii,posturi multe si caldute…Incepand cu strand si pana la parcari…Suna-ti pentru orice informatie si va raspunde o persoana feminina,absolut total habarnista,de pe alta planeta..Doamna,am licitat locul de parcare,am inteles…Este spatiu public,al dvs,regenerare urbana..Din ce cauza,in consecinta,trebuie sa platesc dispozitivul,bariera,ca fiind al meu??Daca renunt,ulterior la locul de parcare,il iau cu mine in dormitor???
      Exact asa si cu UTA,conflict de interese….Halucinant….
      Recons este un fel de fuga de raspundere,capusa….Nu stim,nu am primit instructiuni,nu comentam…

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button