Frontiera Curtici - arhivă liga 3Gloria LT Cermei

Puncte grele puse în joc în Curtici – Cermei! Moldovan: „Cine va greși mai puțin va câștiga” v.s. Țurcanu: „Vrem să ne apropiem de zona de play-off”





Runda cu numărul 13 a Ligii a 3-a (seria a VIII-a) vine la pachet cu două derby-uri arădene. Crișul merge la Pecica, iar Cermeiul descinde la Curtici, meciurile având implicații la ambii poli ai clasamentului. Sâmbătă, de la ora 14, la graniță, trupa lui Radu Anca e chemată să pună puncte prețioase deoparte, pentru a-și face viața ceva mai ușoară în play-out, dar va avea în față o formație pe val. Sau cel puțin asta spun cele două victorii în trei zile obținute de „sămădăi”, care au și făcut un salt spectaculos în clasament, până pe locul 5. Distanța de ultima poziție de play-off, ocupată de Dumbrăvița este de 4 puncte, iar asta înseamnă că nu ar mai fi loc de prea mulți pași greșiți dacă încă există aspirații de Top 4.

Moldovan: „Avem mare nevoie de puncte, sper să înscriu și eu primul gol în Liga 3-a”

Cel puțin de la accidentarea lui Avrămuțiu, Radu Anca și-a reconfigurat – oarecum – primul „11”, iar Cristian Moldovan a luat mai mereu un tricou de titular. La Ghiroda, tânărul mijlocaș de bandă a contribuit la reușita de 0-1, dar a evoluat în general bine și în restul confruntărilor. „Mă bucur că Radu Anca îmi dă încredere, sper să o răsplătesc prin evoluții bune, dar și realizări. Ar fi cazul să marchez și eu primul gol în Liga 3-a, cu toate că cel mai important este să câștige echipa. Eu joc stânga, dreapta, unde e nevoie de mine, important este să fiu sănătos și așa avem deja destule probleme de lot și încă din rândul fotbaliștilor buni, cu mare experiență. Pentru mine, Curticiul e o etapă importantă din cariera mea, vreau să progresez cât mai mult și să-mi ating obiectivele aici împreună cu echipa, iar asta înseamnă salvarea de la retrogradare. În acest sens, punctele puse în joc cu Cermeiul sunt foarte importante pentru noi”, spune fotbalistul de 18 ani al „grănicerilor”.

Acesta a cochetat și cu Cermeiul de curând, dar nu a rămas în lot. „Nu vreau să vorbesc despre ceea ce nu a mers acolo, doar pot să spun că îi cunosc pe câțiva jucători de la Cermei. Cu Țurcanu chiar mă înțeleg bine, avem aceeași vârstă, suntem prieteni până ce începe meciul și după terminarea lui. Altfel, Cermeiul are destui jucători buni, experimentați, care pot face oricând diferența, nu trebuie să le dăm spații și să-i lăsăm prea mult să joace. Până la urmă, evoluăm acasă, pe un teren pe care-l cunoaștem foarte bine și avem mare nevoie de puncte. Nu cred că există o favorită la meciul de sâmbătă, ci mult echilibru, iar cine va greși mai puțin va câștiga”, a mai punctat Moldovan.

Țurcanu: „Resimțim oboseala, dar vrem să ne impunem și la Curtici”

În trei zile, „sămădăii” au obținut tot atâtea victorii (2) câte au obținut în primele trei luni de zile ale sezonului. Sâmbătă a fost 3-1 cu Pobeda Star Bișnov, pe teren propriu, iar marți, 1-0 în restața de la Periam. În ambele dispute pe lista marcatorilor s-a aflat Raul Țurcanu, mijlocașul central de 18 ani care la un moment dat a fost și în curtea Academiei Hagi. „Am început junioratul la Atletico, iar între 2016-2017 am fost la Academia Hagi, unde am avut o experiență benefică. Am plecat de mic de acasă și am învățat unele lucruri, apoi am jucat la Viitorul, de unde am făcut pasul la Liga 3-a, în campionatul trecut. Vreau să joc cât mai mult și să o fac bine, să-mi ajut echipa, ar fi o realizare pentru noi să ajungem în play-off. Mi-aș dori ca din vară să joc mai sus, mai ales că voi fi eligibil ca junior în Liga 2-a”, spune tânărul fotbalist pregătit de Flavius Moisă și Adi Sasu.

Contra „bulgarilor”, Țurcanu a punctat pentru 3-1, iar în fața „lanterna roșie” a fost omul de trei puncte. „Am jucat două meciuri grele, sâmbătă și marți, ne bucurăm că le-am câștigat, dar resimțim oboseala. Acasă cu Pobeda am suferit puțin, puteam să luăm mai multe goluri, dar ne-a salvat Gârlea, aflat în zi mare. În rejucarea de la Periam a fost mai greu să îi desfacem, se apărau bine, dar am luat punctele și ne-am atins obiectivul. Ne recuperăm după meciul de marți, joi și vineri pregătim meciul cu Curtici. Întâlnim o formație ce are destui jucători cu experiență, care au jucat în Liga 2-a, Varga chiar în Liga 1, va fi destul de greu să ne impunem. Ei sunt în foame de puncte, dar și noi vrem să ne apropiem de zona de play-off”, a adăugat Țurcanu, cel care a ajuns la cota trei goluri stagionale, el mai marcând în prima etapă, în confruntarea cu Crișul, pierdută de Cermei cu 2-1 acasă. Radu Popa e suspendat în tabăra oaspeților de sâmbătă.

În tur, cermeianii s-au impus cu scorul de 4-2 în poate cea mai proastă zi a defensivei curticene.

Formații probabile:

Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, Gligor, Puta – Moldovan, N. Varga, Burlă, Andrieș – Prică – Brândușe.

Cermei: Gîrlea – Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi – Țurcanu, Lazăr – Vlad, S. Popa, Șimăndan – Piț.

Arbitri: Adina Popa (Satu Mare), Marius Matica (Oradea), Ludovic Zifceac (Aleşd).

Observatori: Constantin Faniță (Timişoara), Ion Lupșa (Caransebeş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button