Crisul Chisineu-CrișProgresul Pecica

Pecica e „nașul” stagional al Crișului! Țapoș: „Dacă jucam cu UTA, îi băteam astăzi” v.s. Abrudean: „Am prins cea mai slabă zi din acest sezon”





Nu mai încape îndoială, Progresul Pecica e „nașul” celor de la Crișul Chișineu Criș în acest sezon. După 2-0 pe arena „Aurel Ardelean”, „galben-albaștrii” s-au impus și pe terenul „Pădurice”. A fost 3-1 la primul meci fără Sorin Bălu pe bancă, dar cu trioul Laurențiu Telescu – Ioan Bănățan – Dan Țapoș foarte inspirați în alegerile făcute și discursul dinainte meciului de azi.

Țapoș: „Jucătorii s-au automotivat, devotament, alergătură, risipă de efort”

„Dubla” lui Capătă și reușita de excepție a lui Enciu au clarificat lucrurile încă din prima repriză, punctul lui Haloș, venit în minutele de prelungire contând doar la capitolul statistică. În stilu-i caracteristic, Dan Țapoș a plust puțin pe un ton de glumă. ,,A fost cel mai bun meci al nostru, dacă jucam cu UTA, îi băteam astăzi. Ne-a ieșit tot, tot, băieții au fost imperiali, toți. Așa ceva nu am văzut! Și Știli a fost surprins. Toți, jos pălăria! Devotament, alergătură, risipă de efort. S-au automotivat, e meritul lor! După meciul cu Dumbrăvița, paradoxal, echipa a trecut peste dușul ăla rece, scoțian, iar eu nu i-am văzut niciodată jucând așa. Și să le iasă atâtea! N-aș putea să nominalizez pe cineva, toți au fost super! Vă dați seama, fără antrenor. Telescu numai și cu mine, care ajut, nu am făcut ceva <<oau!>> săptămâna asta, de când a plecat Sorin. Ce poți să schimbi? Doar o motivare cu câteva vorbe înainte, spuse de Telescu, atâta!”, a afirmat antrenorul cu portarii al Progresului, care i-a dedicat succesul lui Cristi Pilan, directorul sportiv al echipei, care a împlinit, ieri, 41 de ani.

Abrudean: „Nu facem înmormântare, se întâmplă pe parcursul unui campionat astfel de partide”

Crișul nu a pierdut doar cel de-al doilea meci al campionatului, ci și primul loc în clasament în favoarea celor de la Ghiroda și Giarmata Vii. ,,Când ești condus în minutul 25 cu 3-0, denotă faptul că la nivel de organizare a jocului am fost mult sub așteptări. Din acel moment era foarte greu să revenim. Am avut o prestație extrem de palidă, cu toate că am avertizat echipa toată săptămâna, că vom avea parte de cel mai greu meci. Și nu am exagerat cu nimic, pentru că știam valoarea unor jucători de la Pecica. Și, ca atare, Enciu – Capătă sunt cel mai bun cuplu de atacanți din această serie. Și aici s-a făcut diferența astăzi. Au fost foarte eficienți astăzi. Dacă până acum, la alte meciuri, au avut ocazii și le-au ratat, astăzi au fost pragmatici. Una peste alta, e o victorie meritată a lor, nu ne rămâne să analizăm, să revedem jocul, să-l analizăm, să-l corectăm, pentru că avem foarte multe de la meciul de astăzi”, a explicat Adrian Abrudean.

Întrebat dacă astăzi e mai degrabă meritul celor de la Progresul Pecica  sau demeritul echipei sale pentru cum au decurs lucrurile în teren, antrenorul Crișului a adăugat:  „Cu siguranță noi am prins cea mai slabă zi din acest sezon. Iar ei, din statistica și din evoluțiile lor de până acum, cam așa pare. Astăzi le-au cam ieșit toate. Se întâmplă pe parcursul unui campionat astfel de partide, iar din păcate noi astăzi am fost echipa care am avut o prestație mai mult decât palidă, fără agresivitate și fără implicare corespunzătoare. Am luat 8 goluri în acest sezon, dintre care 3 astăzi în 25 de minute, ceea ce spune multe despre modul în care am răspuns ca și echipă la acest joc. Sper să fie un accident, nu facem înmormântare după acest eșec, cum nici după celelate victorii nu am făcut nuntă. Important este să învățăm din acest joc și – bineînțeles – să câștigăm ultima partidă pe care o avem. Altfel, locul din clasament și accederea în play-off este meritată, după parcursul nostru de până acum”.

Ambele echipe stau câte o etapă în acest până la finalul acestui an, Pecica weekendul următor, după care întâlnește acasă pe noul lider din Ghiroda și Giarmata Vii, iar Crișul chiar înainte de vacanță. Până atunci, însă, echipa „alb-albastră” se duelează cu Pobeda pe malul Crișului Alb.

FOTO: Sorin Dan Cârstea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button