Fotbal juniori

„Republicanii” Ineului au luat, dar și au dat multe la Târgu Jiu, succes de moral în Liga Elitelor la U16!





Două victorii și tot atâtea înfrângeri au bifat juniorii celor de la ACB Ineu în penultimul weekend fotbalistic anului. Poate cel mai important este că liderul seriei a 7-a a campionatului „republicanilor” U17 a câștigat din nou după prima remiză stagională, în timp ce puștii de la U16 au obținut o victorie de moral în Liga Elitelor.

Campionatul Național U19 (play-off): Pandurii Tg. Jiu – ACB Ineu 6-0

Fără pretenții de clasament în play-offul Campionatului Național de Juniori U19, ineuanii au pierdut fără drept de apel în orașul lui Brâncuși, în fața celor de la Pandurii. Tabela s-a oprit la 6-0 în favoarea oltenilor, concluzia antrenorului Teo Mihuț fiind următoarea: „Au lipsit Șerban și Varga, care au rămas la echipa mare, dar nu avem scuze. A fost lipsă de atitudine, doar 4-5 au jucat, restul au fost doar la număr. Am luat gol repede și prea ușor și nu am avut nici o reacție. Adversarul a fost foarte bun, erau și jucători de la prima echipă, ne-au dominat clar și la pauză deja era 4-0. După pauză, au lăsat-o mai moale, iar noi nu am reușit nici măcar o tresărire de orgoliu”.

ACB Ineu: Tulcan – Șerb, Stanca, Giacon, Petrehele – Gomboș – A. Covaciu, D. Covaciu, Hada, Cătană – Zamă. Au mai intrat: Flonta, Moldovan, Ștefan. Antrenor:  Cristi Sculici și Teodor Mihuț

Campionatul Național U17 (play-off): Viitorul Pandurii Tg. Jiu – ACB Ineu 0-8

ACB Ineu U17 a avut grijă, însă, să răzbune cu vârf și îndesat eșecul colegilor mai mari, cu un rotund 8-0 (5-0) pe terenul Pandurilor. Pocioian (3), Mitran (2), Bulboacă (2) și Rucăreanu au fost autorii golurilor pentru liderul autoritar al seriei a 7-a.

„Am bătut și în tur tot 8-0, eu m-am ocupat la ședința tehnică mai mult ca jucătorii să fie concentrați și să își facă partida ușoară. Ne-a ieșit, băieții au respectat tot ce le-am cerut, am dat cinci goluri până la pauză. Pe lângă goluri am mai avut ratări mari prin Bulboacă, Mitran, cam toți jucătorii ofensivi au mai avut situații bune de a marca. Suntem tot pe primul loc, neînvinși, iar miercuri mergem la Poli Timișoara pentru un meci de Cupa României”, a spus Teo Mihuț, cel care le-a ținut banca pe banca tehnică lui Dinu Maghici și Marcel Ponta, care au avut alte obligații în weekend.

ACB Ineu U17: Tulcan – Bănățeanu, Cioară, Pop, Balazs – Bălteanu – Cotoi, Rucăreanu, Bulboacă, Pocioian – Mitran. Au mai intrat: Megulete, Moisă și Gârlea. Antrenori: Dinu Maghici și Marcel Ponta

Liga Elitelor U16 (play-out): ACB Ineu – ACS Târgu Mureș 2-1

Ineuanii s-au impus în singurul meci disputat pe teren propriu la nivel de juniori din acest weekend. În etapa a treia a play-otului Ligii Elitelor, echipa U16 s-a impus cu 2-1, după „dubla” lui Sas. Mai întâi (min. 35), acesta a marcat  din centraea lui Ene și apoi a transformat un penalty obținut de același Ene (min. 71). Mureșenii au marcat de abia în minutul 88, prea târziu pentru a putea emite pretenții la un rezultat pozitiv.

„Am început bine, am făcut un joc bun, ne-am aștepta să câștigăm, am bătut și la ei. Am vrut să nu luăm gol dar pe final, pe o neatenție, adversarul ne-a taxat. Săptămâna viitoare avem ultimul meci din acest an, mergem la UTA, vrem să scoatem un rezultat pozitiv, să terminăm cât mai bine. Din iarnă ne mai întărim și ne pregătim să fim mai buni și mai puternici pentru primăvara fotbalistică”, a spus Marcel Ponta, cel care conduce echipa ineuană alături de Flavius Pavel.

ACB Ineu U16:  Coman – Toader, Ofrim, Purlea, Nica – Mogoș – Narcesovici, Szoke, Sas, Mâneran – Ene. Au mai intrat: Ileș, Popa, Sabău, Varga, Feier. Antrenor: Marcel Ponta.

Liga Elitelor U15: CA Oradea – ACB Ineu 3-2

În această dimineață, zărăndanii s-au întors cu mâna goală de la Oradea, acolo unde CAO s-a impus cu 3-2 în etapa cu numărul 6 a Ligii Elitelor U15. Gal și Miculaiciuc au egalat la 1 și la 2 pentru ineuani, dar victoria le-a surâs gazdelor în cele din urmă. „Meci echilibrat, animat, între două echipe bune. Au fost multe ocazii de ambele părți, păcat că am făcut atâtea greșeli și am fost taxați. De exemplu, golul 3 l-am luat pe un contraatac ce putea fi evitat. Din păcate, am avut parte de cuvinte grele din partea antrenorului gazdelor, ne-a jignit, ne-a înjurat, cuvinte greu de reprodus. Nu mă așteptam la așa ceva, am rămas șocat”, ne-a mărturisit Teodor Mihuț, care o antrenează pe ACB Ineu U15 alături de Cristi Sculici.

ACB Ineu U15: Bătrâna – Mureșan, Farago, Mercea, Pop – Faur – Guti, Haniș, Miculaiciuc, Ioniac – Gal. Au mai intrat: Meseșan, Helciug. Antrenor: Teo Mihuț.

La „republicani”, ineuanii se întorc la Târgu Jiu pentru ultima etapă a anului, pentru a juca contra LPS-ului, la U16, zărădanii vin la Arad să joace cu UTA, iar puștii de la U15 joacă acasă cu Luceafărul Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button