Gloria LT Cermei

Periamul vine la Cermei cu Bălu pe bancă: „Misiune Imposbilă 6!”; Ursoi: „Să fim conectați, va trebui să muncim pentru cele trei puncte”





După Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei a devenit divizionara terță arădeană ce nu pierde de cele mai multe etape. „Sămădăii” au strâns 7 puncte în ultimele trei meciuri și au din nou mici speranțe de play-off. Diferența față de locul 4 al Dumbrăviței este de trei „lungimi de undă”, cu un meci mai mult jucat, așa că nu mai sunt permiși prea mulți pași greșiți.

Și, oricum, nu la un meci acasă cu Avântul Periam, ultima echipă din clasament, cu un singur punct în clasament. Doar că timișenii au apelat de la începutul acestei săptămâni la Sorin Bălu pentru banca tehnică. Experimentatul antrenor s-a despărțit în urmă cu două săptămâni de Pecica și a acceptat misiunea (aproape) imposibilă de a o menține pe Avântul în Liga 3-a. „După o discuție cu primarul, viceprimarul și cu antrenorul-jucător Cosmin Mânecan, am acceptat această provocare, care este un fel de Misiune Imposibilă 6. În cariera mea de antrenor am avut tot timpul provocări, eu nu pot antrena echipe de mijlocul clasamentului. Am avut succes și cu echipe ce trăgeau la promovare, dar și cu echipe în dificultate care își doreau și aveau potențial de a rămâne într-un anumit eșalon. Același lucru mi-l doresc și la Periam, am sprijinul oficilităților locale, acum încercăm în aceste două etape extrem de grele, o deplasare la Cermei și acasă cu Lipova, să  încercăm să scoatem puncte, să vedem dacă și putem. Din iarnă ne reorganizăm și vom lupta pentru a obține ce ne dorim, rămânerea in liga a treia. Am urmărit meciuri ale Cermeiului, îi cunosc foarte bine, este o echipă antrenată de tehnicieni tineri dedicați meseriei, au un mix de jucători cu mare experiență, dar și tineri foarte talentați, care își doresc să joace mai sus, împreună formează o echipă unită, care poate pune probleme tuturor competitoarelor. Vrem să scoatem maximum, mergem cu ambiție și vom vedea ce vom realiza” ne-a declarat Sorin Bălu, din postura de antrenor la Avântul Periam.

Și cermeianii sunt puși în gardă de numirea pe banca Periamului a fostului „secund” al lui Ionuț Popa, la ACS Poli, în Liga 1. „Cu siguranță, un antrenor nou, cu experiența domnului Bălu, schimbă destul de mult datele problemei pentru meciul de sâmbătă. Probabil, va schimba câteva lucuri și din punct de vedere tactic, dar mai ales îi va motiva pe jucători. Și așa ne-au pus destule probleme cei de la Periam în restanța de acum o săptămână, în special în repriza a doua, e clar că va trebui să fim și mai conectați la acest meci. Doar pozițiile din clasament spun că suntem favoriți, meciul începe de la 0-o și va trebui să muncim pentru cele trei puncte. Încă mai sperăm să prinde play-offul pe ultima sută de metri, însă de acum fiecare punct e vital pentru noi. Ne bucurăm că am lăsat în spate perioada mai proastă, acum trebuie să fim constanți în prestații și rezultate”, spune Robert Ursoi, fundașul de 18 ani al Gloriei Lunca Teux.

Împrumutat de UTA la Cermei din iarna anului trecut, tânărul fotbalist a fost reprofilat de Flavius Moisă din mijlocaș central, fundaș de bandă stânga. „Mi-a fost puțin greu la început, dar acum mă simt din ce în ce mai bine în bandă. Sunt stângaci, mă ajută și fizicul și, zic eu, fac față. Sunt încă tânăr, am destule lucruri de învățat, iar Cermeiul e un mediu bun pentru mine. Domnii antrenori îmi dau încredere, jucătorii mai experimentați ne ajută pe noi, cei tineri, sunt foarte mulțumit de alegerea făcută. Mă bucur că joc constant la Liga 3-a la această vârstă, nu știu exact ce planuri va avea UTA cu mine, acum mă concentrez doar pe ceea ce am de făcut la Cermei. Ca fost fotbalist, tatăl meu (n.a. Jean Ursoi, fost mijlocaș la Tricoul Roșu sau Aqua Vest) mă ajută și el mult cu sfaturi, e 100% alături de mine”, a adăugat Ursoi.

Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam, din cadrul etapei a 14-a a Ligii a 3-a va avea loc sâmbătă, de la ora 14. Stoianovici este incert în tabăra gazdelor, în timp ce Radu Popa revine pe gazon după etapa de suspendare.

Formații probabile:

Periam: Holca – Siminiceanu, Artimon, Mureșan, Mager – Olteanu, Poparadu – Gălățan, Chistrugă Periat – Buzdugan.

Cermei: Gîrlea – I. Pop, R. Iuga, Bercu, Ursoi – D. Lazăr, R. Țurcanu – Vlad (Șimăndan), S. Popa, Piț – R. Popa.

Arbitri: Andreea Klein (Cluj-Napoca) – Ioan Cozorici, Sergiu Duma (ambii din Zalău)

Observatori: Octavian Șovre (Satu Mare), Monica Sabolovits (Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button