Crisul Chisineu-Criș

Crișul vrea să uite eșecul usturător de la Pecica cu un succes în fața Pobedei! Pășcălău: „Să terminăm anul 2021 cu trei puncte!”





Greu de anticipat căderea liderului Crișul Chișineu Criș pe terenul celor de la Progresul Pecica, formație ce tocmai se despărțise de antrenorul Bălu și a mers pe mâna „secunzilor” Telescu, Bănățan și Țapoș. Doar că formația în „galben-albastru” s-a dovedit o „bestia nera” pentru trupa lui Adrian Abrudean și, după 2-0 pe arena „Aurel Ardelean”, a venit și un 3-1 pe „Pădurice”. Mai mult, în urmă acestui eșec, Crișul a și pierdut primul loc în clasament în fața Ghirodei și are șanse mari să rămână acolo până la primăvară, ținând cont de faptul că va sta în ultima etapă a anului.

„Cu tot respectul pentru Pobeda, avem o echipă mai bună, un grup foarte unit”

Dar, pentru a-și securiza măcar poziția a doua în C8, „alb-albaștrii” au nevoie de un succes, sâmbătă (ora 14), cu nou promovata Pobeda Star Bișnov. În tur, Crișul s-a impus pe „Hristo Stoicikov Arena” cu 1-0, după reușita lui Susan, dar de atunci „bulgarii” au pus puncte importante în clasament și încă în compania unor formații mai bine cotate. „Cine crede că vom avea un meci ușor cu Pobeda se înșală. Dimpotrivă, întâlnim o formație arțăgoasă, care nu are nimic de pierdut și încearcă să joace fotbal meci de meci. Până la urmă, nu au pierdut cu Lipova în acest sezon, i-a bătut și pe cei de la Dumbrăvița, deci trebuie să tratăm meciul cu ei cu maximă seriozitate și implicare. Jucători ca Miculescu, Bilia, Bîrză, Staicu sau Stoianov, pe care-l felicit că apără excelent și la vârsta asta, pot face oricând diferența, însă, cu tot respectul pentru ei, știu că avem o echipă mai bună, un grup foarte unit. Pe undeva, era de așteptat să apară și o astfel de zi mai proastă pe parcursul unui campionat, dar fotbalul îți rapid șansa revanșei. În plus, avem în fața noastră și un întreg play-off în care vom demonstra cu adevărat ceea ce putem, dar până acolo e clar că vrem să terminăm cu trei puncte anul 2021”, spune Ovidiu Pășcălău, antrenorul cu portarii al teamului de pe Crișul Alb.

„Îi prevăd un mare viitor lui Roșca”

La Pecica, pentru prima oară în acest sezon, Alexandru Roșca a luat trei goluri, în condițiile în care în restul celor 11 etape încasase doar 5 goluri. „Se întâmplă și în cazul portarilor, dar, evident, nu e doar vina sa. Câștigăm în 11, plus cei care intră de pe bancă, pierdem tot așa, Alex pentru mine oricum rămâne cel mai constant portar din serie. E un băiat de mare caracter, muncitor, cuminte, îi prevăd un mare viitor. El se antrenează și cu Dan Țapoș de două ori pe săptămână, eu îl țin în priză, ca să spun așa, și vorbesc mult cu el, mă asigur să fie cât mai conectat și motivat în fiecare meci. Chiar și după cele trei goluri luate la Pecica, Alex e portarul cel mai puțin bătut din campionat și, zic eu, lucrurile vor rămâne așa până la final. Și cu ajutorul colegilor din fața sa, bineînțeles”, a adăugat Pășcălău, care e și portar de rezervăîn tabăra viceliderului.

Formații probabile:

Crișul: Al. Roșca – Haloș, S. Sabău, Nistor, Siminic – Clej, Tănase, Susan, D. Mâneran – Teședan, Modan.

Pobeda: Stoianov – C. Lungu, Miculescu, Bilia, Bîrloveanu – Vincu, Briciu, Vasilcin, S. Budur – Chistrugă – Bîrza.

Arbitri: Victor Hurducaș (Iclod – Cluj), Cristian Buzzi, Răzvan Toader ambii din (Oţelu Roşu – Caraş Severin)

Observatori: Mihai Marcu (Oradea), Adrian Copăcean (Caraş Severin)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button