Frontiera Curtici - arhivă liga 3Șoimii Lipova

Puncte mari pentru Lipova și Curtici la polii clasamentului! Ban: „Vom fi cu posesia, dar trebuie să-i desfacem” v.s. Brândușe: „Vom încerca să-i surprindem”





Ultimul derby arădean al anului în Liga 3-a le aduce față în față, vineri, de la ora 14, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic pe Șoimii Lipova și Frontiera Curtici. La prima vedere, pare un meci dezechilibrat, atâta timp cât gazdele joacă, din nou, pentru promovarea în Liga 2-a, în timp ce „grăniceii” își propun să nu se întoarcă, după numai un sezon, în fotbalul județean. Așadar, punctele puse în joc sunt la fel de importante pentru ambele formații, doar că în scopuri diferite.

Ban: „ Important este să fim eficienți în atac”

După o serie de 5 succese la rând, „șoimii” au încetinit pasul cu remizele de la Chișineu Criș și Dudeștii Vechi și distanța față de primul loc, ocupat de acum de Ghiroda și Giarmata Vii, s-a mărit la 8 puncte. „Rezultatul (n.a. 1-1)  cu Pobeda nu ne mulțumește, ne doream victoria, dar echipe de genul acesta, care sunt defensive, ne pun un pic de probleme. Noi vrem să jucăm cu atacuri rapide, dar îi desfacem foarte greu, mai ales dacă terenul este rău, cum a fost etapa trecută, nu prea am putut să ne facem jocul”, spune Alexandru Ban, fotbalist de 20 de ani transferat de Lipova în vară de la Măgura Cisnădie, echipă ce i-a scos din cursa pentru Liga 2-a cu ocazia primului baraj. „Am început turul în primul <<11>>, după care am fost folosit mai mult în a doua parte a jocului. Cu Pobeda nu mi-a ieșit nimic, altădată am intrat cu plus. Am avut energie și avânt pe faza de atac, dar vreau să demonstrez că pot mai mult și evoluțiile mele să determine antrenorul să mă folosească din primul minut”, spune fotbalistul sibian, care a marat o singură dată pentru „șoimi” în acest sezon, în meciul de Cupă, de la Chișineu Criș. În schimb, Ban și-a trecut în cont trei pase de gol în campionat

Atâta timp cât Flavius Sabău nu are probleme de lot, Alex Ban va începe și duelul cu Curticiul de pe bancă. „Trebuie să rămânem modești și să ne pregătim serios, vrem ca până la finalul returului să fim pe primele două locuri. Cu Curticiul este un nou derby arădean, ca multe altele, antrenorul și președintele ne-au vorbit zilele trecute și ne-au cerut să fim mai uniți pe teren, dar și în afara lui. Unitatea de grup la sporturile de echipă este un factor decisiv în a avea reușite. Pentru meciul cu Frontiera Curtici, astăzi vom avea ceva informații proaspete, dar, în mare, știm ce ne așteaptă. Am jucat deja odată cu ei în acest campionat, așa că noi vom fi cu posesia și va trebui să îi desfacem, pe când ei vor încerca să ne prindă pe contraaatac. Important este să fim eficienți în atac, căci un gol în două meciuri a fost prea puțin pentru o echipă ofensivă ca a noastră”, a adăugat mijlocașul de bandă dreaptă al Lipovei.

Brândușe: „Pregătim meciul cu dorința de a scoate puncte”

Una dintre problemele Frontierei Curtici este legat randamentul atacanților. În afara „lanternei” din Periam, nicio o altă formație din C8 nu a marcat mai puțin, doar 9 goluri în 11 partide. Ultimul meci fără gol marcat a fost cel din etapa trecută, de acasă, cu Cermeiul, ce s-a încheiat nedecis: 0-0. „A fost un meci echilibrat, cam sărac în ocazii, eu am fost blocat la un șut de Bercu, iar pe final Piț a avut un șut respins de Mucha. Am avut un gol anulat, după părerea noastră nu a fost offside la Burlă, care i-a pasat lui Lolea. Nu ne convine rezultatul, pe ei i-am simțit un pic obosiți și puteam să scoatem mai mult”, spune Flavius Brândușe, atacantul de careu al lui Radu Anca în ultimele etape, după accidentarea lui Remus Avrămuțiu. „Nu am fost încă în stare să dau gol în acest campionat, cu toate că am avut și ocazii singur cu portarul. Îmi doresc să sparg gheața acum, pentru că de la meciul cu Periam, unde am scos un penalty, am tot jucat titular. Mai am o pasă decisivă la Ghiroda, dar e clar că vreau să-mi ajut cât mai mult echipa și asta pentru un atacant înseamnă și goluri”, mai spune fotbalistul de 33 de ani.

Probabil, Brândușe va fi titular în echipa de la Graniță și vineri, pe „Banatul”, cu Lipova. „E clar că ne așteaptă un meci foarte greu, întâlnim o echipă foarte bună, dar mergem să ne jucăm șansa. Ne dezavantajează puțin faptul că se joacă vineri, majoritatea dintre noi vom merge direct de la serviciu la fotbal. Ca de obicei, pregătim meciul cu dorința de a scoate puncte, ne propunem să dăm măcar un gol și să fim atenți în apărare. Cei de la Lipova sunt favoriți, dar vom încerca să-i surprindem, până la urmă e fotbal și orice este posibil. Tot ceea ce contează pentru noi este să facem punctele care să ne asigure la final rămânerea în Liga 3-a”, mai susține atacantul lui „Fronti”.

Dacă gazdele de vineri mai au un singur absent, pe Prună, oaspeții se prezintă la meci fără Mihai, Pavel și Avrămuțiu.

Formații probabile:

Lipova: Iliescu – Suslak, Nicolescu, A. Popa, Aldan – Brad, Gavrilă, Sahli, Bozian – Filimon, Trabalka.

Curtici: Mucha – Huțanu, Calvin, Gligor, Puta – Moldovan, N. Varga, Burlă, Andrieș – Prică – Brândușe.

Arbitri: Alexandru Gornic, Anrei Pîslaru, Andreea Șușcă (toți din Arad)

Observatori: Ciprian Tranca Ciprian, Ionel Poclid (ambii din Timişoara)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button