UTA Arad

Dangubic vrea să simtă bucuria golului împotriva singurei „victime” din acest sezon: „Argeșul e în creștere, dar noi suntem mai puternici!”





Filip Dangubic a înscris singurul său gol pentru UTA pe arena  „Nicolae Dobrin”, în victoria cu 1-0 împotriva lui FC Argeș. Sâmbătă, croatul și colegii săi joacă din nou împotriva piteștenilor, însă în fața lor, la Arad, se va afla o echipă diferită, cu destule îmbunătățiri. Atât la nivel de lot, cât și ca exprimare în teren.

„Adversar direct în lupta pentru play-off, neci de 6 puncte”

Campionii FC Argeș a recuperat terenul pierdut în startul sezonului și se află la un punct în spatele adversarului de peste două zile și trei de Botoșani, ultima formație aflată acum în play-off. Prin golul său din tur (singurul din acest campionat), Dangubic a pus umărul la mini-criza din startul sezonului. În runda a doua, croatul marca cu călcâiul, după pasa lui Ubbink. „Sâmbătă ne așteptăm la un nou meci dificil, un meci de șase puncte contra unui adversar direct în lupta pentru play-off. Suntem bine pregătiți și sper să câștigăm. Mă aștept să înscriu din nou împotriva lor, de fapt eu mă aștept să înscriu în fiecare meci, muncesc mult pentru asta. Cu siguranță cei de la FC Argeș nu mai sunt echipa pe care am întâlnit-o în etapa a doua. Din ceea ce am văzut, au schimbat inclusiv stilul de joc. Atunci jucau mai mult cu minge lungă, acum au un joc mai combinativ. Se poate vedea în rezultatele din ultima perioadă că Argeșul e o echipă în creștere, o echipă mai puternică decât cea pe care am întâlnit-o în tur. Totuși, cred că noi suntem mai puternici”, a declarat atacantul utist în conferința de presă premergătoare meciului cu trupa antrenată de Andrei Prepeliță și Mihai Ianovschi.

„În fotbal, primești o nouă oportunitate să te revanșezi”

UTA nu a înscris nici un gol în ultimele trei partide, deși a avut mai multe ocazii rarisime. Una dintre ele a fost ratată chiar de Filip Dangubic în remiza albă de la Mioveni. „Am ratat o ocazie importantă în meciul cu Mioveni, dar eu încerc să înscriu în fiecare meci. Cu siguranță este una dintre cele mai mari ratări din cariera mea, în top 3, aș putea spune. A fost mai dificil din punct de vedere mental după meci, pentru că atunci stai să te gândești la ceea ce s-a întâmplat. Dar, așa e în fotbal, în fiecare săptămână primești o nouă oportunitate să te revanșezi și să îți demonstrezi calitățile. Sper că sâmbătă voi avea din nou ocazii, iar dacă am, vreau să le fructific”, mai afirmă atacantul croat de 26 de ani.

„Lipsa fanilor se simte, adversarii sunt speriați cu ei în tribune”

După jocul împotriva Chindiei, pierdut cu 2-0, utiștii vor disputa sâmbătă încă un meci cu stadionul gol. „Lipsa fanilor se simte, mai ales la meciurile de pe teren propriu, ei sunt un factor important pentru noi. Cred că meciul împotriva Chindiei era cu totul altul dacă aveam suporterii în spate. I-am auzit în afara stadionului, însă nu e același lucru. Când suporterii sunt alături de noi avem un avantaj, iar adversarii sunt speriați într-o oarecare măsură”, susține Filip Dangubic.

„Assisturile, la fel de importante precum golurile”

Din postura de atacant, Dangubic a înscris până acum un singur gol, dar a oferit colegilor două assist-uri. „Cel mai important lucru este echipa. Depinde de situație, dacă sunt într-o situație în care pasa e opțiunea mai bună, bineînțeles că voi pasa. Nu mă gândesc doar la mine, dar nici doar la colegi, încerc în fiecare fază să găsesc cea mai bună soluție. Statisticile spun că am mai multe assist-uri decât goluri, dar și pasele decisive sunt o parte importantă a golului, pentru mine au aproape aceeași valoare. Bineînțeles că îmi doresc să am mai multe goluri, dar depinde de fiecare situație”, a mai punctat „nouarul” UTA-ei.

„Liga 1, mai puternică”

În februarie 2020, Dangubic semna cu Chindia, unde a evoluat până în vara acelui an. După un sezon la Celje, atacantul a revenit în Liga 1 în tricoul UTA-ei. „E greu să fac o comparație, pentru că la Chindia am venit cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat și de întreruperea campionatului, după care am jucat mai mult în play-out, cu echipe ce luptau pentru evitarea retrogradării. Dar, cred că în acest sezon campionatul e mai echlibrat, diferențele între echipe sunt mai mici. De la locul 3 până la locul 8 sunt doar trei puncte, iar din punctul meu de vedere asta arată că Liga 1 e un campionat mai puternic decât în trecut”, a concluzionat croatul.

Filip Dangubic e cotat la 600 de mii de euro de transfermarkt, fiind al doilea cel mai scump jucător din lotul UTA-ei, după Florin Iacob (800 de mii de euro), la egalitate cu ultima achiziție a arădenilor, Constantin Dima, care încă nu a apucat să debuteze în „alb-roșu”.

 









4 comentarii

  1. La suparare,mai sagetam problema atacantilor,viabila,de recunoscut,gaura neagra…sterila rau de tot,la UTA…Apoi,mai in tacere si in regandire trebuie sa vedem putin altfel….Poti sa ai atacantii,atacantilor,daca nu exista servanti ca sa-i puna in situatia de marcatori,des…Imi asum si sper ca si altii,critica directa…Cand o prinzi,o bagi in ate,esti atacant,marcator…Daca ratezi o mare ocazie,ca unica,esti ars pe rug,logic,corect…Dar cum ar fi sa ai 5-6 ocazii rarisime si sa marchezi macar 1-2?Altfel ar suna..Ba chiar ar trece pe plan secund,de nebagat in seama cate un Helicopter-Helicopter…
    Recapitulare…Atacantii tai,ii regasesti in treimea proprie,cautand mingea…Am inteles faza cu trenul in gara..Ne aparam toti,atacam toti,functioneste,ne inchidem blindaj,dar trebuie si marcat…Doar ca nu exista apoi brusc loviturile de gratie,de pe benzi nu mai vine absolut nimic,de pe stanga absolut nimeni,iar de pe dreapta,Vukcevici,e campion la TIR…Mijlocasii ofensivi,rar verticalizeaza,exceptie Ubbink…Batha si-a luat instructie,critici si parca temperarea sa de la un tip artagos,se intoarce imotriva jucatorului rau,muscator..devine un fel de pisica blanda…Nu stie atfel…Pana la urma trebuie inteles,acceptat,dar si luat in considerare,ca factor de risc major…
    Si de fapt subiectul articolului este Dangubici…Mic,de travaliu,alearga enorm,din pacate fara rost,risipa de energie,prost gestioanata….Haotic,pe zone mari,pe care nu reuseste sa le acopere sustenabil..Un pion haotic,doar sufletesc,titirez,fapt incontestabil.Nu mereu tine figura a pune presiune pe eventuale gafe ale apararii si al portarului advers….Trebuie sa fii acolo,presiune pe poarta adversa…Asalt….

    0
    0
  2. Ce lot ma?argesul ar trebui sa ia minim 3 boabe dupa valoarea lotului argestul e o echipa de blaturi ordinara ajutata la greu de arbitraj frf pe scurt un fel de cancer al fotbalului romanesc niste jigodii!

    0
    0
  3. Cum sa spui că liga 1 e mai puternică ca în 2020 când echipele românești sunt prezențe efemere in competițiile europene,vezi campioana ce bine merge în ultimă competiție ca valoare din Europa.
    Noi tot mai slabi suntem, la transferuri vezi doar jucători liberi,la bugetele cluburilor prea mult se trăiește din drepturile TV, uneori meciurile sunt o adevărată provocare sa le urmărești,nu spun chin, golurile din lovituri libere (gen Niculescu),sunt foarte rare,din acțiune sa vezi un jucător tehnic,la fel,in schimb pase cu portarul,har domnului că sunt cu nemiluita.

    0
    0
  4. Liga l’a, este liga ….bet’urilor! La ora actuală, UTA, orice se spune, nu are lot de play off.Aceasta este o realitate evidență.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button